Urmărește-ne în Social Media

In Flames - Meet Your Maker

Unul dintre cele mai mari nume din death metal a revenit de ceva vreme la stilul clasic. E vorba despre In Flames, care ne oferă o super piesă sub forma lui "Meet Your Maker", care primeşte un videoclip ca în vremurile bune.

Anders Friden şi ai lui ne fac să ne simtin ca în vremea lui "Cloud Connected" şi să anticipăm cu şi mai multă nerăbdare apariţia In Flames de la Rockstadt Extreme Fest 2023. Grupul suedez prefaţează cu acest single, "Meet Your Maker" noul său album, "Foregone", care se lansează pe 10 februarie 2023. Piesa nouă are acel sound rotund şi bombastic care a consacrat trupa încă din anii '90.

Cumva toboşarul e vedeta, atât la nivel vizual, în clip, cât şi ca sound. Şi chitara ritm are un sunet special, iar părţile melodioase de chitară ne duc cu gândul la Children of Bodom şi Alexi Laiho pe alocuri. Avem până şi un solo şi breakdown ca la carte, iar versurile sunt despre frustrare şi disperarea din societatea post pandemică. Odată cu noul album, In Flames ajunge la 14 LP-uri în discografie. Grupul ne-a oferit deja în toamna lui 2022 single-ul "Foregone", după ce în urmă cu 3 ani a re-înregistrat mega hitul "Clayman".

Au trecut 4 ani de la release-ul "I, The Mask", primit cu braţele deschise de fani după câteva materiale mai atipice, cu prea multe influenţe electronice şi o componenţă schimbată a trupei. Revenind la noutăţi, "Foregone" include artwork creat de către Blake Armstrong. Atunci când LP-ul a fost anunţat în septembrie 2022, Friden a declarat că a vrut să pună accentul pe chitări dure pe acest material, ca o fundaţie între bas şi tobe.

Compoziţiile au fost gândite în acelaşi mod, combinând melodicitatea şi agresiunea. Anders Friden, solistul şi Bjorn Gelotte locuiesc în oraşe din părţi opuse ale Suediei, Stockholm şi Gothenburg şi grosul colaborării pe durata pandemiei s-a făcut prin cloud şi apeluri video. In Flames mai are şi 3 membri americani: toboşarul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul şi chitarsistul Chris Broderick.

In Flames este activă din anul 1990 şi a primit 3 nominalizări la Grammy-urile suedeze, câştigând 2 premii.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Nume noi la Rockstadt Extreme Fest 2023: In Flames şi Anthrax concertează în România

Începutul lunii decembrie 2022 aduce şi cadouri pentru metalişti şi anume formaţii noi pe afişul Rockstadt Extreme Fest 2023. Festivalul avea până acum headlineri din zona rock-ului alternativ, dar acum primeşte şi nişte grei thrash şi death metal.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2023
Poster Rockstadt Extreme Fest 2023 │ FOTO: Rockstadt

Rockstadt Extreme Fest 2023 se desfăşoară între 2 şi 6 august 2023 la Cetatea Râşnov. Include 3 scene, 70 de trupe şi 5 zile de metale grele. Acum pe afiş au apărut şi Dropkick Murphys, legendarii Anthrax, văzuţi la Romexpo în 2010 cu Big 4 ai thrash-ului, dar şi In Flames, însăşi definiţia death metal-ului. Apar şi Architects, care au mai fost pe la noi şi sunt foarte iubiţi. Mai sunt şi foarte prolifici, lansând în ultima vreme albume noi aproape în fiecare an.

Vor veni în premieră la noi şi Sleep Token, formaţia britanică definită de revista Metal Hammer ca "R&B metal" şi cu nişte măşti şi o mitologie a somnului cel puţin interesantă. Îl vedem şi pe francezul IGORR, cu percuţia sa fabuloasă, dar şi pe întunecaţii Marduk, care au mai fost şi în Capitală de câteva ori. Nu ignorăm nici Epica, pe care i-am văzut alături de Soulfly şi Children of Bodom la Arenele Romane în 2018.

Interesant că The Ocean vine iar în România, după ce tocmai au fost la Quantic recent, pentru cel mai intens concert din 2022. Obituary şi Mayhem ne duc în zona black/death, în vreme ce Zeal & Ardor vin pentru prima dată la noi, cu un rock sudist american piperat cu elemente neaşteptat de dure, spre black. Villagers of Ioanina City, pe care îi vedem pe 4 decembrie 2022 la Quantic apar de asemenea la festivalul de vara viitoare.

În acest moment sunt sold out abonamentele pragul 2, de 579 de lei, iar cele de la pragul 3 costă 653 lei. Există până la pragul 6, la 895 lei, dar şi abonamente pentru copii, la 316 lei. Alte nume pe care le ştiam deja sunt While She Sleeps, Dying Fetus, Deicide, dar şi Trivium, aduşi în mainstream de piesa lor din jocul NFS.

Aceasta este ediţia care marchează un deceniu de la primul Rockstadt.

Citește în continuare

Muzică nouă

In Flames anunţă albumul "Foregone" şi lansează single-ul cu acelaşi nume

In Flames revine la origini odată cu lansarea single-ului "Foregone Pt. 1", care prefaţează albumul "Foregone". Este LP-ul cu numărul 14 din discografia legendei melodic death metal şi va sosi pe 10 februarie 2023 prin Nuclear Blast. Primul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

Videoclip In Flames Foregone
Videoclip In Flames Foregone │ FOTO: In Flames

Până acum am putut asculta alte două single-uri de pe noul album, "State of Slow Decay" şi "The Great Deceiver". Solistul şi liderul formaţiei, Andres Friden a declarat că a dorit să înregistreze un album care se bazează pe chitară heavy şi cu "o fundaţie solidă între bas şi tobe". Versurile şi compoziţia s-au realizat cu gândul la agresiune combinată cu melodicitate, practic definiţia lui melodic death metal. Versurile sunt inspirate de trecerea şi conceptul timpului.

Timpul a fost motiv de inspiraţie, deoarece pandemia a făcut întreaga umanitate să încetinească şi să respire puţin. În acea pauză mulţi au reevaluat şi reprioritizat viaţa aşa cum o ştiau. In Flames a partajat şi un videoclip visualizer pentru "Foregone Pt. 1", un clip semnat Oleg Rooz, un designer şi grafician ucrainian, care a folosit tehnologie AI. Trupa suedezo-americană a fost de altfel una dintre primele care au folosit AI-ul pentru a crea un videoclip cu ani în urmă.

"Foregone" are artwork creat de către Blake Armstrong. Iată tracklist-ul acestui album:

01. The Beginning Of All Things That Will End
02. State Of Slow Decay
03. Meet Your Maker
04. Bleeding Out
05. Foregone Pt. 1
06. Foregone Pt. 2
07. Pure Light Of Mind
08. The Great Deceiver
09. In The Dark
10. A Dialogue In B Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission

Acest album a fost înregistrat alături de chitaristul Bjorn Gelotte, care a confirmat că LP-ul a fost creat cu ajutorul producătorului nominalizat la premiile Grammy Howard Benson. Bjorn şi Friden locuiesc în zone opuse ale Suediei şi s-au văzut doar de 2 ori pe durata întregii pandemii. S-a creat astfel o distanţă, dar cei doi s-au conectat din nou odată cu o călătorie în SUA. 3 săptămâni petrecute în LA au legat din nou chimia în trupă.

In Flames are şi 3 membri americani: toboşarul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul şi chitaristul Chris Broderick. Ultimul album lansat de In Flames a fost "I, The Mask", cu un videoclip pentru unul dintre single-uri în care apare o vedetă din serialul "I, Robot".

Citește în continuare