Urmărește-ne în Social Media

IAN - FOLCLOR

Cel mai popular trapper al momentului din România, Ian a lansat piesa şi videoclipul "Folclor" la doar câteva zile după ce podcast-ul său a ajuns în Trending. Melodia a primit şi un videoclip ce pare a combina estetica lui "Chernobyl" cu a lui "Casa de Papel".

În ultima vreme fanii trap din România s-au coalizat în jurul unui canal de YouTube, cel oficial BEACH, PLEASE! Festival. El este doldora de momente de la festivalul de la începutul verii, dar şi de track-uri unor tineri artişti ca YNY Sebi, Gheboasa, Azteca, PRNY, Rava şi MGK666. IAN pare să fie totuşi cea mai mare atracţie, după un număr de senzaţia la Summer Well în 2021 şi după un an de teasere cu privire la un nou album.

Recent artistul şi-a curăţat pagina de Instagram, semn că pregăteşte ceva nou, poate mult aşteptatul succesor pentru albumul "Slayer", "Slayer II". Ce e drept la început an trapperul a lansat pe 20 februarie LP-ul "Voodoo", care primise foarte multe teasere şi hype. Are 19 piese şi e rodul a 3 ani de lucru. Fanii lui IAN erau atât de intrigaţi de noul LP, încât au adunat de-a lungul timpului toate pisele leak-uite ale artistului şi au creat o versiune fan-made de "Voodoo", ce avea să ajungă pe platformele de streaming şi să urce pe locul întâi în România. A stat acolo o săptămână şi a fost dat jos chiar de artist.

Varianta "legit de "Voodoo" conţine doar 2 colaborări, cu Oscar şi Aerozen, iar "Folclor" nu este un single de pe album, ci unul complet nou şi diferit. Videoclipul îl prezintă pe muzician înconjurat de inamici cu pistoale şi cu lasere verzi. Este înconjurat de oameni cu măşti de gaze şi aceste imagini sunt alternate cu filmări din concerte, mai precis din show-ul lui IAN de la Beach Please 2022. Revenind puţin la podcastul cu IAN de pe 22 august, acesta a durat 2 ore şi 30 de minute, enorm pentru un om aşa scump la vorba ca trapperul.

A avut chiar aluzii la o împăcare cu Azteca şi o refacere a Occult Records. A fost un Ian mai lucid şi mai matur decât de obicei, poate începutul unei noi etape a carierei sale.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Tot ce am înţeles din podcastul lui Gojira cu Ian, Nane, Amuly, Azteca

Pe 27 decembrie 2022, DJ Gojira a ţinut un podcast special la Happy Fish, aducându-i pe cei mai relevanţi artişti trap din România la o discuţie. Dorinţa DJ-ului era de a încheia un beef care ţine de ceva vreme şi a lămuri ce au împărţit trapperii. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Podcast Gojira Happy Fish Ian Azteca Rava Amuly Nane
Podcast Gojira Happy Fish Ian Azteca Rava Amuly Nane │ FOTO: Happy Fish

Cel mai cunoscut beef (dispută între rapperi) de la masă îl aveau Ian cu Azteca, care erau colegi la Ocult Records, casa de discuri pe care au cofondat-o şi o deţineau. Am aflat şi alte lucruri interesante din acest podcast, piperat cu înjurături, insulte, ameninţări şi anume că Nane a avut o problemă gravă de sănătate în 2021. Artistul s-a operat pe creier, pentru a înlătura o tumoare. Ian l-a ironizat, ameninţându-l că "îi deschide operaţia".

S-a discutat la podcastul lui Gojira la Happy Fish şi despre incidente ca "Amuly dă-te jos" plus diferite întâlniri mai mult sau mai puţin "băieţeşti". Am făcut un rezumat mai jos despre ce a avut de spus fiecare:

  • Rava: a vorbit cel mai puţin, nu ştia de ce a fost invitat, aparent de la un Story pe Instagram. Ian îl vrea semnat la el, pe 20% comision.
  • Amuly: Al doilea cel mai agresiv dintre cei de la masă, Amuly a venit cu dovezile la el, cu screenshot-uri şi detalii. A explicat conflictele (aproape) fizice cu Ian, dar a vorbit şi despre avertizările date de mama sa cu privire la Ian, plus fosta prietenie şi colaborare care îl lega de "Jean".
  • Azteca: Azteca a fost cel mai rezervat şi cuminte, vorbind doar în prima parte a podcastului. S-a axat pe aspectul casei de discuri Ocult Records, ocazie cu care am aflat că Ian a înregistrat numele, iar Azteka a schimbat parola domeniului web.
  • Nane: Cel mai agresiv de la masă, Nane l-a enervat foarte rău inclusiv pe DJ Gojira, gazda întâlnirii. I-a întrerupt pe toţi care vorbeau, l-a ameninţat pe Ian cu bătaia şi l-a invitat la o gală RXF, acceptată cu jumătate de gură. A discutat deschis despre colaborările care duc trapperii în mainstream, Delia fiind exemplul numărul 1, alături de Theo Rose. Nu s-a ferit să devină personal şi a tot menţionat că Ian ar fi molestat diferite persoane şi că are video-uri cu artistul în ipostaze tandre cu băieţi.
  • Ian: A venit cu bodyguarzi BGS, a sărit la bătaie la un moment dat, a avut o atitudine superioară şi nu prea şi-a susţinut punctele de vedere cu argumente sau dovezi. A avut doar contractul cu Global Records de arătat şi a plecat de la masă atunci când s-a discutat despre NFT-uri şi returnarea banilor pe ele.

Podcastul video:

771.000 de views a generat podcastul şi asta doar în 24 ore de la postarea sa, performanță care îl va trimite direct în Trending. Ce e clar e că nu mai există cale de împăcare pentru aceștia şi că i-am putea vedea pe Ian şi Nane boxând la o gală RXF. Rava a părut cel mai împăciuitor, dar nici Azteca nu a închis toate uşile pentru o eventuală împăcare.

Citește în continuare