Urmărește-ne în Social Media

IAMX - Neurosymphony

IAMX a lansat după o perioadă de teasing o piesă nouă, "Neurosymphony", împreună cu un videoclip foarte migălos lucrat. Acesta este un single de pe noul album, "Neurosymphony", care va sosi pe 30 august 2024.

Anul 2024 este unul special pentru Chris Corner, creierul trupei IAMX, deoarece proiectul său muzical împlineşte 20 de ani. În 2004 apărea albumul de debut "Kiss + Swallow", iar Corner este singurul membru constant al proiectului. Se ocupă de compoziţie, producţie şi reprezentaţii live. Noul videoclip este unul hipnotizant, atât prin cadrele microscopice şi abstracte, cât şi prin costumaţia lui Chris Corner.

Este un soi de Marilyn Manson combinat cu Bjork şi Behemoth, dar pe alb. E şi multă simbolistică religioasă, pângărita cu elemente de sexualizare. Modul în care Corner poarta şi mânuie o jucărie pentru adulţi uneori aduce cu o cădelniţă.

IAMX a cântat în România în 2019, în club Quantic, dar au mai fost opriri la noi şi în 2016 şi evident prima şi legendara reprezentaţie din Fratelli, în 2009, când mulţi români au luat primul contact cu proiectul lui Corner. A mai fost şi concertul de la Romexpo din 2013, dar nu aşa reuşit, marcat de furtuni şi probleme cu sunetul.

"Neurosymphony" e cunoscut şi ca "Fault Lines 2", iar acest album vine pe 30 august 2024. Este a doua parte a unui duo de materiale, cu "Fault Lines 1" sosind în mai 2023. Înainte de asta am avut parte de "Machinate" în 2021 şi "Echo Echo", un album acustic în 2020. Ultimul album full de material nou şi original a fost totuşi "Alive în New Light", din 2018.

Pe lângă Corner la voce, muzicuţă, programming, instrumente diferite, grupul IAMX îi include şi pe Janine Gezand, la clape şi backing vocals, uneori şi la bas, Sammi Doll, la clape şi backing vocal, dar şi Jon Siren, la tobe. Show-urile live ale IAMX sunt cunoscute pentru energia lor intensă și pentru vizualurile elaborate, care contribuie la experiența multisenzorială a concertelor.

Muzica IAMX abordează teme variate, inclusiv introspecția, sexualitatea, identitatea și problemele psihologice. Corner a fost ocupat în ultima vreme şi cu învierea proiectului muzical Sneaker Pimps.

Comentarii