Urmărește-ne în Social Media

Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus

Trupa Holograf a lansat videoclipul unei piese noi, înregistrate în colaborare cu K-Gula. ”Grijile s-au dus” este un single ce anunță o despărțire și un nou început.

Pastila de energie de la Holograf e plină de subînțelesuri, "Grijile s-au dus" fiind mai puțin o piesă optimistă și mai mult o replică acidă și sarcastică într-o conversație de cuplu. În versurile piesei este descrisă o relație cu o iubită mult mai tânără, ce pune presiune pe umerii unui bărbat cu ani buni de experiență de viață.

"Te-am cunoscut la 20 de ani, / Iar diferena dintre noi era cam tot de-atâția ani. / M-ai chinuit, mi-ai spus să fiu mai viu, / Dar ce păcat, că din bătrân mai tânar nu puteam să fiu", cântă Dan Bittman, versurile ducându-ne cu gândul, inevitabil, la relația sa cu Monica Odagiu.

Tot din versuri aflăm că Dan Bittman a luat decizia de a încheia această relație, fie ea una fictivă, ori una reală: "Vorbele tale toate / Nu mă mai dau pe spate / Îți las averea toată / Și o iau din loc".

"Grijile s-au dus" este o piesă compusă de formație și masterizată la Simon Francis Mastering UK. Pentru videoclip, trupa a colaborat din nou cu Jurjak, acesta semnând regia și montajul.

Holograf, una dintre cele mai apreciate trupe din România, și-a început activitatea în 1978. După anul 1990, Holograf a schimbat puțin stilul muzical, mergând pe rock modern. Discografia formației Holograf cuprinde peste 25 de materiale audio și video, cel mai recent fiind albumul de studio, "Life Line", fiind lansat în 2015.

După aproape 40 de ani de activitate,Holograf își continuă drumul în muzică în formula: Dan Bittman (voce), Edi Petroșel (tobe), Tino Furtună (clape), Romeo Dediu (chitară) și Iulian Vrabete (bass).

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Holograf revine în atenția fanilor cu piesa "Cum bate inima ta" - AUDIO

Membrii Holograf au lansat o nouă piesă, pe care au și compus-o, intitulată "Cum bate inima ta". Te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Concert Holograf - Sala Palatului pe 5 martie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Pe ritmurile cunoscute de rock ale trupei, Holograf relatează că iubirea, în ciuda faptului că este complicată si imprevizibilă, merită trăită și simțită din plin: "Nimeni nu mi-a spus cât ești de rea, iubirea mea / Și nici eu nu am crezut că mai poți să fii așa", dar cu toate acestea: "Vreau și eu să trăiesc / Vreau și eu să iubesc / Chiar dacă o să mor de mă-ndrăgostesc".

Mai mult, într-un ritm dansant, Holograf cântă despre situația în care foarte multe persoane se regăsesc adesea, mai precis, greutatea momentului când conștientizezi că ar trebui să renunți la persoana iubită din diverse motive, dar sentimentele umbresc rațiunea: "Șapte vieți aș sta cu tine / Dimineți și nopți senine / Dar nu pot să aștept, știi bine / Dar eu tot te mai vreau".

"Cum bate inima ta" este prima piesă lansată în 2021, după ce în anul 2020 trupa Holograf a lansat la sfârșitul lui septembrie, alături de rapper-ul K-Gula, o nouă variantă a piesei lansată inițial în 2005, "Grijile s-au dus", și în luna mai a anului trecut, Holograf a lansat single-ul produs și filmat în timpul lockdown-ului, "N-ai de ce să pleci".

După 40 de ani de succes continuu, Holograf este una dintre cele mai longevive și mai valoroase trupe românești. Formația a reușit să țină mereu pasul cu schimbarea, dar în același timp să își păstreze intact amprenta rock, ce o definește. Trupa Holograf mizează pe conținut de valoare și surse de inspirație autentice, care au câștigat inimile fanilor de-a lungul timpului.

AUDIO: Holograf - Cum bate inima ta

Citește în continuare