Urmărește-ne în Social Media

Harp Twins - "Enter Sandman"

Se pare că melodia "Enter Sadman" din repertoriul Metallica cunoaște o mulțime coveruri ciudate, fie ele folk sau cântate la instrumente pentru copii. Vă prezentăm un cover la harpă realizat de către gemenele blonde de la "Harp Twins".

Îmbrăcate ca în Grecia antică şi având un fundal deşertic, cele două artiste au şi acompaniamentul unui toboşar şi reproduc o variantă zen a celebrei melodii. "Enter Sandman" a avut o reinterpretare haioasă şi aici. Pe la mijlocul clipului avem şi un moment de virtuozitate, cu un solo de harpă cum rar (spre deloc) ne e dat să auzim în ziua de azi. Până şi secvenţa celebră cu rugăciunea dinainte de culcare din melodia originală e reprodusă de aceste fete pe la al treilea minut al clipului.

Pe numele lor Camille şi Kennerly, cele două gemene din Harp Twins au realizat un întreg album de coveruri, cu 15 piese clasice rock, de la "Eye of the Tiger" de la Survivor la "The Unforgiven" de la Metallica sau "Rhiannon" de la Fleetwood Mac. Şi piese mai actuale precum "My Immortal" de la Evanescence au primit cover-uri din partea duoului.

Albumul se numeşte "Harp Attack 2" şi a fost înregistrat din prima tentativă, în sufragerie. Fetele afirmă că nu există decupaje, loop-uri, fundaluri sonore sau sample-uri extra. De masterizare s-au ocupat Kevin Bartlett şi Steven Eastment la Smash Room Studio. Deşi discul a fost lansat în 2015, piesa "Enter Sandman" a primit videoclip abia acum, stârnindu-ne interesul.

Gemenele au şi câteva clipuri virale pe canalul lor YouTube cântând melodii din soundtrack-ul unor jocuri ca "Legend of Zelda", îmbrăcate evident ca personajul principal al titlului şi chiar ca personaje din Warcraft sau serialul Vikings.

Comentarii