Urmărește-ne în Social Media

Guns N' Roses - The General

Guns N' Roses a lansat primul videoclip din 2024, cel al piesei "The General". Trupa lui Axl Rose şi Slash a cedat în faţa trendului şi a folosit inteligenţa artificială pentru a crea acest clip. Ce a ieşit se vede chiar aici.

"The General" a debutat ca single la final de an 2023 şi sună foarte mult ca track-urile formaţiei din anii '90. A sosit prin Geffen Records şi era un B side pentru single-ul "Perhaps", sosit pe vinil de 7 inch. Clipul "The General" include atât imagini cu artiştii din formaţie, cât şi o poveste a unei figuri ştrengăreşti de adolescent, prinsă într-o lume urbană distopică.

Personal cred că tranziţiile bruşte din acest videoclip pot provoca dureri de cap şi că s-a făcut abuz de nuanţe de mov şi roz. E un experiment interesant totuşi din partea celor de la Guns N' Roses. Legat de piesă, găsesc că s-au aplicat prea multe efecte de "fuzz" pe vocea lui Axl. La fel ca şi single-ul menţionat mai sus, "Perhaps", "The General" a apărut în timpul sesiunilor de înregistrare pentru albumul "Chinese Democracy".

Se pare că au contribuit la acest track fostul toboşar Bryan Mantia, care a venit inclusiv cu ideea de titlu, dar şi Sebastian Bach de la Skid Row. Există şi o poveste aici: Axl i-ar fi spus lui Sebastian că "The General" continuă povestea piesei "Estranged" de pe "Use Your Illusion II", cu aluzie la scriiturile lui Del James. Del a inspirat videoclipul "November Rain" cu nuvela sa.

Chiar dacă au tot apărut zvonuri cu privire la un album nou, Guns a preferat să lanseze single-uri de pe sesiuni mai vechi de înregistrare în ultimii ani. Aşa am ascultat, "Hard Skool" sau "Absurd", după un deceniu de pauză. Formaţia lui Axl şi Slash a cântat la Bucureşti în vara lui 2023, pe o atmosferă toridă şi a făcut un show uriaş, de peste 3 ore, dovedind o energie neaşteptată.

Sonorizarea a polarizat lumea, depinzând de locul în care ai stat, dar travaliul artistic al muzicienilor a fost indubitabil.

Comentarii