Urmărește-ne în Social Media

Guns N' Roses - The General

Guns N' Roses a lansat primul videoclip din 2024, cel al piesei "The General". Trupa lui Axl Rose şi Slash a cedat în faţa trendului şi a folosit inteligenţa artificială pentru a crea acest clip. Ce a ieşit se vede chiar aici.

"The General" a debutat ca single la final de an 2023 şi sună foarte mult ca track-urile formaţiei din anii '90. A sosit prin Geffen Records şi era un B side pentru single-ul "Perhaps", sosit pe vinil de 7 inch. Clipul "The General" include atât imagini cu artiştii din formaţie, cât şi o poveste a unei figuri ştrengăreşti de adolescent, prinsă într-o lume urbană distopică.

Personal cred că tranziţiile bruşte din acest videoclip pot provoca dureri de cap şi că s-a făcut abuz de nuanţe de mov şi roz. E un experiment interesant totuşi din partea celor de la Guns N' Roses. Legat de piesă, găsesc că s-au aplicat prea multe efecte de "fuzz" pe vocea lui Axl. La fel ca şi single-ul menţionat mai sus, "Perhaps", "The General" a apărut în timpul sesiunilor de înregistrare pentru albumul "Chinese Democracy".

Se pare că au contribuit la acest track fostul toboşar Bryan Mantia, care a venit inclusiv cu ideea de titlu, dar şi Sebastian Bach de la Skid Row. Există şi o poveste aici: Axl i-ar fi spus lui Sebastian că "The General" continuă povestea piesei "Estranged" de pe "Use Your Illusion II", cu aluzie la scriiturile lui Del James. Del a inspirat videoclipul "November Rain" cu nuvela sa.

Chiar dacă au tot apărut zvonuri cu privire la un album nou, Guns a preferat să lanseze single-uri de pe sesiuni mai vechi de înregistrare în ultimii ani. Aşa am ascultat, "Hard Skool" sau "Absurd", după un deceniu de pauză. Formaţia lui Axl şi Slash a cântat la Bucureşti în vara lui 2023, pe o atmosferă toridă şi a făcut un show uriaş, de peste 3 ore, dovedind o energie neaşteptată.

Sonorizarea a polarizat lumea, depinzând de locul în care ai stat, dar travaliul artistic al muzicienilor a fost indubitabil.

Comentarii

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare