Urmărește-ne în Social Media

Guns N' Roses - Perhaps

Guns N' Roses le prezintă fanilor varianta oficială a piesei "Perhaps", compusă de Axl Rose, Slash și Duff McKagan. Melodia este lansată alături de un videoclip disponibil în articol.

"Perhaps" a fost scrisă și înregistrată de Axl Rose, Slash și Duff McKagan în acest an. În timp ce Slash și Duff au avut o contribuție mai mare în compunerea versiunii oficiale a piesei "Perhaps" comparativ cu single-urile din 2021 "Hard Skool" și "ABSUЯD", "Perhaps" nu este un piesă cu totul nouă.

O versiune demo a melodiei circulă de câțiva ani, iar Guns N’ Roses a cântat piesa în timpul unui soundcheck înainte de un concert în Israel din luna iunie a acestui an. Oricum ar fi, muzica "nouă" de la Guns N' Roses este un răsfăț binevenit pentru fani, în special cu membrii de bază - Axl, Duff și Slash - implicați.

"Perhaps" este lansată alături de un videoclip oficial, ce prezintă imagini din concertele trupei. Materialul video înglobează în aproape 4 minute energia și efervescența muzicii live.

Anul acesta, la mai bine de 10 ani de la ultima vizită, formația a revenit în România cu un concert ce a avut loc pe Arena Națională pe 16 iulie. Reuniți în formula clasică, consacrată, Axl Rose, Slash, Duff McKagan au susținut un show electrizant, de aproximativ 3 ore.

Comentarii

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare