Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia"

Videoclip oficial: Guess Who - De Acasă

Guess Who are o piesă despre izolare socială, "De Acasă" şi o însoţeşte cu un videoclip expresiv. Protagonistul face dans interpretativ între 4 pereţi complet transparenţi, în faţa privitorului. Urmăreşte noul videoclip în articol şi ascultă piesa.

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Guess Who, dar artistul se revanşează cu noul track "De Acasă". Negativul psihedelic şi plin de sintetizatoare cu sound SF aminteşte de creaţiile lui Silent Strike sau de o coloană sonoră realizată de Massive Attack. Guess Who nu mai atacă hip-hop-ul alternativ, nici trap, ci a creat mai degrabă un soi de trip-hop întunecat şi meditativ.

Videoclipul e ceva deosebit faţă de creaţiile clasice autohtone. Este regizat de Ionuţ Trandafir (Trandafilm) şi prezintă un protagonsit închis într-un spaţiu limitat de câteva zeci de metri pătraţi. E acea senzaţie trăită de noi toţi pe durata izolării provocate de pandemie. În ciuda faptului că este închis în acest spaţiu limitat, cel din clip dansează, se frământă şi nu are stare. Duce o luptă cu sinele său şi îşi face o recapitulare internă a păcatelor în faţa oglinzii din baie.

Clipul include şi o secţiune SF, în care personajul nostru creează o fereastră imaginară mov din laser şi învaţă să trăiască într-o lume imaginară, nu reală. Guess Who transmite în versuri un mesaj despre cumpătare, despre răbdare şi despre dorinţa de a rămâne acasă şi nu de a fugi la primul obstacol în alte ţări. Clipul a fost postat pe canalul oficial YouTube Okapi Sound, un label care a încercat să aducă în România o nouă direcţie pentru hip-hop-ul autohton.

Include în lista colaboratorilor nume mari precum Grasu XXL, Maximilian, Guess Who şi are peste 1 milion de abonaţi, dar şi peste 300 de milioane de vizualizări. Printre piesele lansate de Guess Who în ultimii ani se numără "Sus", colaborare cu Grasu XXL, dar şi "Timp" şi "Cupidon", colaborare cu Irina Rimes. În toamna anului 2018 Guess Who şi Grasu XXL lansau albumul "În Labirint", cu un concert de promovare la Arenele Romane.

Citește mai multe despre Guess Who
Videoclipuri cu Guess Who
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE