Urmărește-ne în Social Media

Guess Who - Un Anonim Celebru

Guess Who prezintă videoclipul piesei "Un Anonim Celebru", care dă numele noului său album. LP-ul a debutat cu câteva zile în urmă pe toate platformele muzicale. Cu puţin înaintea albumului a sosit şi documentarul "Un Anonim Celebru", care prezintă ascensiunea rapperului.

Piesa "Un Anonim Celebru" este produsă de către likeminded, DJ Khalil şi Beko. Textul îi aparţine lui Guess Who, iar de mix şi master s-au ocupat Grasu XXL şi Cristi Dobrică. Videoclipul a fost regizat de către Iulian Moga, care s-a aflat şi în spatele ultimului material video Guess Who, "Stele". Artistul e protagonist solitar în acest clip.

Acesta parcurge trepte ale unei clădiri părăsite, metaforă simbolică pentru ascensiunea carierei sale din ultimii 16 ani. Auzim şi versuri clasice precum "am făcut totul din nimic" şi referinţe la albume şi release-uri din trecut. Dacă în "Stele" Guess privea Capitala de deasupra pe timp de noapte, acum o admiră la apus. Muzicianul ţine în mână un steag cu logo-ul propriu, amintind de oamenii care au păşit pe Lună însemând satelitul cu steagul american.

"Anonimul" din melodie şi clip se dovedeşte a fi un manechin tatuat, încă o metaforă pentru rapperul cu flow deosebit. Single-ul foloseşte sample-uri pe bază de trompetă şi un bas sacadat, ca semne de punctuaţie pentru versurile lui Guess Who. Albumul cel nou conţine 14 piese, iar 3 au primit deja videoclip. Trebuie spus că această forţă creatoare hip hop a reuşit să rămână printre primele locuri în "trending" pe YouTube încă de la primul album solo din 2009.

Cum prezenţa la înălţime pare lait motivul ultimelor videoclipuri, putem spune că doar cerul e limita pentru rapperul autohton.

Comentarii