Urmărește-ne în Social Media

Grimus - Selfie

Grimus a lansat videoclipul noului single "Selfie", melodie ce a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului cu același nume, în regia Cristinei Iacob. Cu 81.000 de spectatori, pelicula deține în acest moment recordul pentru cel mai numeros public pe care l-a obținut o producție românească lansată anul acesta în cinematografe. Videoclipul trupei clujene a fost realizat la sfârșitul lunii mai, în București, fiind produs de Zazu Film.

Regizorul filmului #Selfie i-a cunoscut pe membrii trupei Grimus odată cu lansarea de la București a peliculei Love Building, pe a cărei coloană sonoră s-a regăsit și piesa lor, In Your Eyes. Invitați să susțina un concert live, clujenii au impresionat-o pe Cristina Iacob și aceasta i-a invitat să compună o piesă și pentru filmul său care, la acel moment, se afla încă în post-producție. Rezultatul a fost single-ul Selfie, o melodie ce se vrea a fi un imn pentru tânăra generație, versurile sale vorbind de la sine despre acest lucru.

Videoclipul piesei, regizat de Cristina Iacob, a fost filmat pe parcursul a două zile, pe 24 și 25 mai, în București, alături de un grup de tineri, dar și de câțiva dintre protagoniștii filmului #Selfie. Aceștia, împreună cu Vali, Bogdan, Cristi, Tamas, Titus și Lehel traversează Bulevardul Unirii pe biciclete. Finalul este unul neașteptat, protagoniștii clipului, reprezentanți ai noii generații, reușesc să arunce în aer Casa Poporului, într-un gest ce simbolizează eliberarea de constrângerile trecutului.

“Am lucrat excelent cu Cristina Iacob din primul moment în care ne-am cunoscut. Ne-a înțeles muzica, ne-a înțeles pe noi, ca artiști, și împreună am reușit să realizam un clip care, cu siguranță, nu va fi uitat prea ușor. Finalul a fost o surpriză, noi și toți cei care ni s-au alăturat în clip, reușind să doborâm simbolul trecutului, Casa Poporului. Piesa noastră vorbește despre generația Selfie, despre tinerii liberi de constrângeri, liberi să viseze că vor cuceri lumea.” -  Grimus

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Grimus lansează noul album "Abandonic" la Quantic; Dan Byron și Doru Trăscău sunt invitați speciali

Vineri seară, pe 27 mai, clujenii de la Grimus revin la București pentru un nou concert, în cadrul căruia vor prezenta albumul "Abandonic". Evenimentul de lansare va avea loc în Quantic, iar în deschidere vor cânta Dan Byron și Doru Trăscău în formula Live Acoustic Duo.

Publicat

pe

Grimus
Grimus │ FOTO: Sebi Câmpean

""Abandonic" s-a născut în anul 2020 în lockdown, în incertitudine și izolare, la distanță de tot ceea ce a însemnat normal până în acel moment. Majoritatea ideilor au fost compuse acustic, trimise colegilor de trupă și construite fără să ne întâlnim propriu-zis. Le-am păstrat în stadiul de machete până în punctul în care am reușit să ne întâlnim în studio și să le înregistrăm.

Numele albumului se referă la teama de a fi abandonat și surprinde cumva atmosfera generală din piese, sunetul singurătății, neliniștii dar și al unei așteptări încremenite, o furie surdă. Unele versuri sunt repetate obsesiv, la fel cum rutina zilelor se reflecta în mod obsesiv în gânduri. Abandonic s-a definitivat în timp ce lumea pe care o știm a trecut de la pandemie la război, e o oglindă a nesiguranței noastre în fața unor evenimente pe care nu le putem controla. E speranța noastră la o lume mai vie, mai sinceră și mai puțin suferindă." – Grimus

"Abandonic" este primul album Grimus cu piese în totalitate în limba română. Acesta este deja disponibil pentru streaming și download digital pe rețelele de specialitate. Biletele pentru concertul de lansare de pe 27 mai se găsesc online la prețul de 65 de lei.

VIDEO: Grimus | Soarele (Răsare și singur)

Grimus activează din 2005, definitivându-și poziția pe scena rock-ului alternativ românesc printr-un stil aparte și o abordare foarte matură. "Grimus" este anagrama (aproximativă) a cuvântului "simurgh", ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, titlul primului roman al scriitorului Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

Cu mai bine de 16 ani de activitate, clujenii au lansat până acum patru albume de studio, cel mai recent – "Unmanageable Species" – în primăvara anului 2018, și au avut concerte în deschiderea unor mari artiști internaționali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby. Grimus au cântat în toate colțurile țării, dar și în UK, India, Olanda, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia sau Republica Moldova.

Citește în continuare