Urmărește-ne în Social Media

Grimus - Carelessly

Trupa Grimus lansează o nouă piesă, "Carelessly", însoțită de un videoclip intens, filmat la Cluj. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Anul 2018 înseamnă un nou început pentru Grimus. “Carelessly” marchează startul într-o nouă aventură numită "Unmanageable Species", cel de-al patrulea album al trupei din Cluj-Napoca.

După "Panikon", "Egretta" și "Emergence", anul acesta aduce pentru cei șase clujeni un album integral în limba engleză, înregistrat în Nuremberg, la Ghost City Recordings Studio A, mixat la Berlin și masterizat în Hamburg.

Despre primul single, Vali Răucă, textierul și chitaristul trupei, spune:

"Deși are un tempo lent, Carelessly este una dintre cele mai învolburate piese Grimus scrise vreodată. E singurul sunet care poate fi auzit la nesfârșit în liniștea nefirească din ochiul unei tornade”.

Pe 2 ianuarie, trupa a filmat videoclipul pentru noul single, în Cluj. Regia este semnată de Iustin-Andrei Surpănelu, cel cu care Grimus a colaborat și pentru "Fregate", iar în clip joacă actorii Ada Lupu (actrița la Teatrul Național din Iași) și Cristian Grosu (actor la Teatrul Național din Cluj).

Piesa te duce cu gândul la o etapă bolnăvicioasă din relația unui cuplu de îndrăgostiți, iar acest lucru l-a făcut pe regizor să construiască videoclipul pe ideea unei iubiri pasionale, poate prea pasionale; doi îndrăgostiți prinși într-o buclă repetitivă din existența lor în cuplu.

"Dragostea și ura sunt cumva aliniate, energia pe care o emană fiecare dintre aceste trăiri este la fel de puternică. Miza a fost să obțin o atmosferă tensionată și anxioasă, cea pe care am simțit-o atunci când am ascultat piesa și am citit versurile lui Vali. Am ales să lucrez cu doi artiști tineri, despre care am simțit că pot transpune trăirile din versurile piesei; amândoi sunt foarte expresivi și cumva am regăsit nebunia de care aveam nevoie în ochii lor”, a declarat regizorul videoclipului, Iustin Surpănelu.

După o luna petrecută în Germania, acolo unde trupa s-a refugiat pentru a compune și înregistra cel de-al patrulea material discografic, "Unmanageable Species" va fi disponibil pentru fanii trupei, în format fizic și digital, din 23 februarie.

Comentarii