Urmărește-ne în Social Media

Grimes - New Gods

Grimes a lansat un nou videoclip de inspirație SF, realizat de artistă în colaborare cu Mac Boucher, Neil Hansen, Sevi Iko Dømochevsky și Production Club. Piesa promovată se numește ”New Gods” și este compusă și produsă de Grimes.

"New Gods" este inclusă pe albumul "Miss Anthropocene", lansat de Grimes în februarie 2020. Discul a intrat în Top 10 Albums of 2020 realizat de Time Magazine și în Top 50 Albums of 2020 al unor publicații precum Billboard, Consequence of Sound și Pitchfork.

Tracklist "Miss Anthropocene" - Grimes:

  1. "So Heavy I Fell Through the Earth"
  2. "Darkseid"
  3. "Delete Forever"
  4. "Violence"
  5. "4ÆM"
  6. "New Gods"
  7. "My Name Is Dark"
  8. "You'll Miss Me When I'm Not Around"
  9. "Before the Fever"
  10. "Idoru"

Grimes, pe numele real Claire Elise Boucher, a ajuns în atenția publicului odată cu lansarea albumului "Visions". Discul a inclus single-urile "Genesis" și "Oblivion", aducându-i în 2012 premiul Juno pentru "Cel mai bun album electronic al anului". Artista are în discografie cinci albume de studio, cel mai recent, "Miss Anthropocene", fiind lansat în februarie 2020.

În 2018, Grimes a început o relație cu fondatorul Tesla, Elon Musk. Cei doi s-au despărțit în septembrie 2021. Au împreună un băiat, "X Æ A-Xii", alegerea acestui nume atipic declanșând un val de reacții în presă și online.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Grimes a lansat piesa "I Wanna Be Software" pentru toţi streamerii de gaming

Grimes e cunoscută pentru pasiunea sa pentru fuziunea dintre om şi maşină, iar acum ne oferă o piesă numită "I Wanna Be Software". O dedică tuturor gamerilor şi streamerilor din lume şi o puteţi asculta mai jos.

Publicat

pe

Coperta single Grimes I Wanna Be Software
Coperta single Grimes I Wanna Be Software │ FOTO: Grimes

Noua piesă este produsă de către Illangelo, care a lucrat mult cu The Weeknd în ultimii ani. Acest track vine după colaborarea recentă a lui Grimes cu Anyma pe piesa "Welcome to the Opera". Aflăm cu ocazia sosirii lui "I Wanna be Software" că Grimes s-a despărţit de casa de discuri Columbia Records, după doar 2 ani de colaborare.

Artista a lansat şi un nou website pentru această piesă, cunoscut drept "A new chapter from Book I", un proiect pe care Grimes l-a promovat cu teasere în ultimii ani. Încă nu e clar când se va lansa albumul şi dacă "I Wanna Be Software" va apărea pe el sau nu. Piesa este uşurică, începe cu un beat de Le Castlevania şi are un sound electro-rock, dar alunecă în patimile vocode-ului exagerat şi al sunetelor eterice şi cosmice specifice lui Grimes. Sună a track generat de AI şi nu are o complexitate din cale afară de mare.

Într-un interviu recent Grimes a discutat despre AI şi servicii de streaming, afirmând că ea crede că Spotify şi alte servicii ar trebui să le dedice o secţiune specială. E ştiut faptul că Spotify şi alte platforme au interzis operele de artă muzicale create cu ajutorul AI-ului. Trebuie să recunosc că sunt surprins totuşi să văd că există pe Spotify podcasturi realizate de AI, precum cele fictive cu Joe Rogan şi Andrew Tate sau Trump.

Cântăreaţa care a fost cuplată cu Elon Musk (cu care are şi un copil) a dezvăluit că testează propriul software AI care imită voci umane. Aparent îi va permite oricui să înregistreze track-uri vocale alături de o voce "AI Grimes". Deja e în pregătire o melodie a lui Kito cu "AI Grimes" ca featuring. Muziciana a mai vorbit şi despre consimţământul legat de AI şi vocea artiştilor folosită de alţii.

Ea solicită respect şi consideră consimţământul o idee bună, dar e greu să cedezi total controlul creativ.

Citește în continuare