Urmărește-ne în Social Media

Green Day - Meet Me On The Roof

Green Day a cooptat un star din serialul "Stranger Things" pentru cel mai nou videoclip al său, "Meet Me On the Roof". Piesa este cel mai nou single de pe albumul "Father of All Motherf*ckers", care a debutat pe 7 februarie. Urmăreşte povestea adolescentină a clipului în articol.

Gaten Matarazzo, simpaticul personaj Dustin din "Stranger Things" este protagonistul noului videoclip Green Day. Tânărul apare ca un licean tipic, care s-a îndrăgostit de o colegă şi vrea să organizeze un concert spontan Green Day pe acoperişul liceului. Îi strecoară un fluturaş cu concertul şi fetei şi reprezentaţia chiar are loc. Solistul Billie Joe Armstrong pare un soi de Elvis reinventat pentru anul 2020, într-o jachetă roşie şi cu aerul unui trubadur romantic.

Dar Gaten nu se opreşte aici! Face chiar şi o cascadorie pentru a o impresiona pe fata care îi place, urcându-se pe o motocicletă şi pregătindu-se să sară de pe o rampă periculoasă. Din păcate i se blochează motorul, dar tânărul ajunge să îl cunoască pe Billie Joe, care îi împrumută Harley-ul său. Până la finalul serii protagonistul ajunge şi cascador şi cel mai cool băiat din şcoală, sărutat de aleasa sa. "Meet Me on the Roof" este cel mai nou single de pe albumul "Father of All Motherf*ckers", lansat pe 7 februarie.

De pe acest disc am mai putut asculta piesele "Oh Yeah!", dar şi "Fire, Ready, Aim" şi piesa titulară, "Father of All...". Noul LP duce discografia Green Day la 13 albume şi a debutat prin Reprise/Warner Records. Recent solistul Billie Joe a surprins pe toată lumea când a declarat că piesele de pe album nu sunt despre Trump ci despre... dans. Este o creaţie pop-punk relativ scurtă, la doar 10 piese şi un total de 26 de minute. Inspiraţia sa vine din jam session-uri şi playlisturi pe care Billie Joe le selecta pentru diferite cluburi şi servicii de streaming.

"Father of All" e diferit de ultimul release, "Revolution Radio", fiind mai sincer, concis şi primind influenţe din anii '70 şi '80. Green Day a trecut prin câteva metamorfoze în carieră, de la punk rock-ul anilor '90, până la excelentul album concept "American Idiot" din 2004, care a ajuns şi musical pe Broadway. Trio-ul a explorat de această dată şi influenţe blues-rock, soul, Motown şi chiar glam rock, nemaiauzite până acum pe un material al formaţiei. Pe "Oh Yeah!" am auzit chiar şi un sample din Joan Jett.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Green Day lansează piesa "Holy Toledo!", cu o schimbare de stil - AUDIO

Green Day pare a schimba stilul pe noua piesă "Holy Toledo!", pe care a lansat-o pe 5 noiembrie 2021. Acest single a fost creat pentru coloana sonoră a filmului "Mark, Mary & Some Other People" şi e foarte... cinematic.

Publicat

pe

Coperta single Green Day Holy Toledo
Coperta single Green Day Holy Toledo │ FOTO: Green Day

De această dată Green Day nu a mai creat o piesă punk şi nici măcar pop-punk. "Holy Toledo!" se încadrează mai degrabă în sunetul Motown cu ritmuri lockstep şi o pivotare bruscă de ritm la jumătatea melodiei. E ceva foarte american şi foarte old school în ultimul minut al acestui single, care te duce în anii rock 'n' roll-ul din '60 şi '70, cu o veselie de milkshake şi american diner.

Solistul Billie Joe Armstrong nu e străin de astfel de cântece, el colaborând cu Norah Jones pe albumul "Foreverly", care include coveruri după piesele grupului The Everly Brothers. Cat despre filmul pentru care a fost compusă piesa nouă, el a debutat pe 5 noiembrie şi este o comedie pentru milleniali cu privire la o relaţie non-monogamă dar etică a unui cuplu tânăr.

În 2021 Green Day a mai lansat single-uri de sine stătătoare, ce nu aparţin de vreun LP. Am ascultat "Pollyanna", dar şi "Here Comes the Shock", în vreme ce în septembrie 2021 a debutat un cover live după KISS "Rock and Roll All Nite", pentru a marca finalul turneului fragmentat şi amânat de pandemie Hella Mega Tour. În acea aventură întinsă pe luni bune Green Day a fost însoţită de Fall Out Boy şi Weezer.

Ultimul LP lansat de Green Day a fost "Father of All Motherf*ckers", care a debutat în februarie 2020. Nici solistul Billie Joe Armstrong nu a stat degeaba, lansând câteva single-uri solo în ultimii ani: "Whole Wide World", "Corpus Christi" (cover Avengers), "I Think We're Alone Now (cover Tommy James and the Shondells) şi "You Can't Put Your Arms Around a Memory" (cover Johnny Thunders). Green Day este o formaţie punk rock din SUA, activă din 1987 şi cu 75 de milioane de albume vândute global. A fost nominalizată la 20 de Premii Grammy şi a câştigat 5.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6