Urmărește-ne în Social Media

Green Day - Back In The USA

Green Day sărbătoreşte lansarea unei noi compilaţii best of prin debutul unui videoclip fresh, pentru piesa "Back in the USA". Această melodie plus o colaborare cu Miranda Lambert sunt bonusurile colecţiei de hituri.

Noul release al punkerilor americani se numeşte "Greatest Hits: God's Favorite Band", ca de obicei un titlu haios cum ne-a obişnuit Green Day. "Back in the USA" ironizează visul american, cu o casă mare cu o peluză în faţă, o familie perfectă şi o viaţă liniştită. Totul se schimbă odată cu apariţia unui ziar pe peluză, care anunţă o declaraţie prezidenţială.

Billie Joe Armstrong, solistul Green Day este protagonistul acestui clip, în care apar şi colegii săi de trupă, ascunşi în garaj. Viaţa liniştită a americanilor este deranjată de o pereche de ochelari revoluţionari care odată puşi la ochi arată adevărul gol. Posterele cu maşini şi motociclete devin îndemnuri la consumerism, iar televizorul pare să spună numai minciuni.

Revistele îndeamnă la procreere. Enervaţi de noua realitate cei 3 membri Green Day pun mâna pe instrumente şi încep să cânte pentru a schimba lumea. Apariţia surpriză dinspre finalului clipului este cea a lui Donald Trump în varianta zombie, dezvăluit de aceeaşi lentilă magică de ochelari. Întregul clip a fost inspirat de creaţia horror a lui John Carpenter "They Live".

"Back in the USA" este una dintre cele 22 de melodii incluse pe noua colecţie, lansată oficial pe 17 noiembrie. Cealaltă melodie nouă este "Ordinary World", un featuring cu Miranda Lambert, vedetă country foarte apreciată în SUA.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Green Day cântă live piesa nouă "Look Ma, No Brains" de pe albumul din 2024

Green Day a anunţat recent că pregăteşte un album nou pentru anul 2024, iar înainte de sosirea sa, a decis să cânte live piesele noi la marile festivaluri. Spre exemplu "Look Ma, No Brains" s-a auzit recent.

Publicat

pe

Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)
Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)

Green Day a oferit debutul piesei noi "Look Ma, No Brains" în cadrul festivalului When We Were Young 2023. Interpretarea vine la puţin timp după veştile legate de un nou album şi un turneu în SUA în 2024. Cum sună acest single? Plin de energie şi entuziam tineresc, plin de versuri despre iresponsbilitate şi decizii proaste ale unui imberb.

Trio-ul format din Billie Joe Armstrong, Tre Cool şi Mike Dirnt a cântat pentru prima dată piesa live pe 22 octombrie 2023. Green Day venea din postura de headliner la festival, timp de 2 seri la rând. Setul a inclus şi preferatele publicului, hituri ca "Boulevard of Broken Dreams", "Basket Case" sau "Wake Me Up When September Ends".

În plus a mai apărut o piesă nouă live, "The American Dream is Kiling Me", care aminteşte de albumul "American Idiot" şi are acel fler cinematic care a transformat creaţia din 2004 în show pe Broadway. Ultimul album al trio-ului american a fost "Father of all Motherf*ckers", lansat în 2020. Încă nu şti totuşi titlul şi data de lansare pentru noul album Green Day. Doar anul: 2024.

Încă o piesă nouă, "1981" s-a auzit în cadrul concertului din Quebec ţinut în această vară. Green Day este una dintre cele mai longevive trupe pop-punk, cu o istorie care se întinde până în 1987. A vândut peste 10 milioane de albume în SUA şi a obţinut multiple discuri de platină. Este şi singurul grup punk care a îndrăznit să creeze o rock opera, "American Idiot" în 2004.

Nu mai puţin de 20 de nominalizări la premile Grammy are acest grup de succes din State.

Pe 24 octombrie Green Day a lansat single-ul şi videoclipul "The American Dream is Killing Me", cu o estetică zombie potrivită pentru Halloween.

Citește în continuare