Urmărește-ne în Social Media

Gorillaz – Friday 13th ft. Octavian (Episode Four)

Gorillaz a lansat cel de-al patrulea episod din proiectul "Song Machine". Piesa se numește "Friday the 13th" și este o colaborare cu Octavian, un cântăreț și rapper francez-britanic. Materialul este disponibil în articol.

Piesa "Friday 13th" a fost scrisă de Octavian, Remi Kabaka Jr. și Damon Albarn. Are un vibe groovy încărcat de sunetul chitarelor, tobelor și sintetizatoarelor. Vocea lui Octavian se împarte între fragmente cântate și părți de rap.

Melodia este însoțită de un videoclip regizat de geniul artistic al Gorillaz, Jamie Hewlett. Filmat cu toată lumea în izolare, din cauza pandemiei COVID-19, clipul se mândrește cu o premisă simplă: scenele cu Octavian interpretând piesa și cele cu figurile tuturor membrilor animați sunt suprapuse peste imagini cu autostrăzi și tuneluri în efecte psihedelice.

Proiectul "Song Machine" a debutat pe 30 ianuarie cu piesa "Momentary Bliss" ft. slowthai & Slaves și a continuat cu "Désolé" ft. Fatoumata Diawara și cu "Aries" ft. Peter Hook & Georgia.

Recent, Gorillaz a anunțat lansare unui almanah ce va conține peste 120 de pagini cu ilustrații color, realizate de Hewlett, incluzând noi opere de artă, jocuri, puzzle-uri și prima bandă desenată ce îi are ca protagoniști pe membrii trupei virtuale: 2D, Noodle, Murdoc Niccals și Russel Hobbs.

Comentarii