Urmărește-ne în Social Media

Gojira & Planet H feat. Robin - Regele verii

Gojira, Planet H și Robin Proca ni-l prezintă pe ”Regele verii”, un om liber prin imaginație, dar captiv în spațiul realităților palpabile. Versurile sunt semnate de Robin și Gojira, refrenul piesei fiind interpretat spre final de către grupul vocal al corului de copii radio condus de Voicu Popescu. Ideea piesei a fost sugerată de romanul ”Împăratul Muștelor” al lui William Golding. 

Piesa "Regele verii" și videoclipul se plasează în două timpuri diferite, cu stări de spirit aflate în antiteză. Pe de-o parte, suntem captivi într-un spațiu claustrofobic, neguros al iernii, care ne împovărează cu stări negative, toate acestea fiind marcate prin peisajul monoton cu accente sumbre ale mersului cu tramvaiului. Pe de altă parte, energia noastră sufletească este cea care ne ține vii, fiecare dintre noi fiind conducătorii propriului regat interior. 

"Statutul de rege e cea mai mare iluzie, e profund ironic. Fiecare e rege la el acasă, totul ține de nomenclatură. Eu, de exemplu, sunt Prințul Tandareiului, chiar am avut porecla de Prințul de pe Gârla Veche", a explicat Gojira.

"Eu cred că Rege, în contextul piesei, e cuvântul care definește starea pe care o ai când ești în mediul tău, cu oamenii tăi, și poți să fii tu însuți fără restricții", a adăugat Planet H.

De ce a fost ales tramvaiul drept metaforă pentru sentimentul de a fi captiv într-un spațiu relativ restrâns, în mijlocul unor străini? Pentru că acest mijloc de transport este cel care i-a marcat anii de facultate lui Gojira.

"La 6 dimineața mă duceam spre facultate și trebuia să schimb două tramvaie. Era groaznic, așa îmi inchipuiam eu că arată iadul: să stai în banca ta, să nu poți să te miști din cauza înghesuielii. Spațiul restrâns se reflectă asupra stării de spirit." - Gojira

Gojira & Planet H au vorbit și despre cum a decurs colaborarea cu Robin Proca.

"Cu Robin a fost dragoste la prima vedere, ne-am întâlnit pe vremea când el era basist în Partizan, datorită lui Artanu'. Noi suntem mereu pe aceeași lungime de undă." - Gojira

"Ceea ce lumea nu știe e că dacă doi oameni se întâlnesc, cântă amândoi la chitară și amândoi au auzit de Eddie Van Halen, sunt automat prieteni. E o regulă." - Planet H

Piesa ”Regele Verii” marchează primul pas al colaborării dintre Gojira & Planet H și casă de discuri Roton. ”Regele Verii” va fi încoronat și printr-un concert în clubul Control pe data de 25 februarie 2015.

PUBLICITATE
Comentarii

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5