Urmărește-ne în Social Media

Godsmack - Soul On Fire

Godsmack a lansat primul single şi videoclip din 2023, "Soul on Fire". Track-ul este extras de pe noul album al formaţiei americane, "Lighting Up the Sky", care conform grupului ar fi ultimul din cariera sa.

Prima impresie despre melodia "Soul on Fire" e că ar fi ajuns lejer într-un joc Need for Speed cu 15 ani în urmă. Sacadarea şi riff-urile sale îmi amintesc de Queens of the Stone Age, peste care se aşterne vocea lui Sully Erna, care sună ca o combinaţie între cea a lui David Draiman şi cea a solistului Saliva. E drept că astfel de comparaţii sunt nedrepte, Sully având propriul său timbru, care îl separa totuşi de cei menţionaţi.

Solo-ul pe care îl auzim e foarte "american rock", "bar de motociclişti" şi în ton cu flăcările şi vampa blondă care îi bântuie pe muzicieni în videoclip. Videoclipul nou Godsmack a fost regizat de către solistul Sully Erna şi produs de către RED13 Creative. Primul single de pe noul album, "Lighting Up the Sky" a fost excelentul "Surrender", cre a sosit în septembrie, fiind primul release Godsmack în 4 ani.

Venea după albumul din 2018 "When Legends Rise", care a primit discul de aur. Problema pentru fani e că albumul acesta nou ar fi ultimul al trupei, Sully and co preferând să plece doar în turnee de acum încolo şi fiind mulţumiţi cu materialul original lansat până acum. Godsmack pleacă de altfel într-un turneu în primăvara lui 2023, cu cei de la I Prevail în deschidere.

Trupa a devenit în 2023 eligibila pentru a fi introdusă în Rock and Roll Hall of Fame, asta deoarece s-au împlinit 25 de ani de când a lansat primul album, în 1998. Sully a recunoscut totuşi că se simte ciudat să primească distincţia atunci când Iron Maiden şi Motorhead nu au făcut-o încă.

Godsmack lua fiinţă în 1995 şi a dat lovitura cu piesa "Voodoo", dar şi "I Stand Alone", de pe coloana sonoră a filmului "Scorpion King". Grupul a cântat în România în toamna lui 2022, la Arenele Romane.

Comentarii