Urmărește-ne în Social Media

Ghost - Faith (A Pale Tour Named Death)

Ghost a lansat un videoclip pentru piesa "Faith", în care prezintă secvenţe din turneul său nord american. Acest turneu a promovat ultimul album al grupului, "Prequelle", iar acum ne pregătim pentru unul european alături de Metallica, care îi va aduce pe metalişti şi în România. Până atunci vă invităm să urmăriţi noul clip în cadrul articolului.

Ghost a încheiat recent turneul "A Pale Tour Named Death", care dă şi numele secundar acestui clip. Videoclipul pentru "Faith" este regizat de Bill Yukich, iar de videografie s-a ocupat Ryan Chang. Seria de concerte nord americane ale formaţiei suedeze a însemnat 40 de opriri în State, inclusiv în Chicago, Los Angeles şi Toronto. Vedem momente spectaculoase precum un Tobias Forge/ Cardinal Copia acoperit cu confetti sau publicul în extaz fredonând piesele de pe ultimul LP.

Sunt momente când chitaristul sare în slow motion, solo-uri măiastre şi jocuri pirotehnice pe scenă. Nu degeaba a afirmat James Hetfield că Ghost e formaţia sa preferată, iar acum trupa pleacă în turneu cu Metallica. Ultimul album al suedezilor, "Prequelle" apărea în luna iunie şi a generat single-uri apreciate, precum "Rats" sau "Dance Macabre".

Luna trecută aflam că Ghost pregăteşte un film concert şi un album nou pentru 2019. De fapt albumul a fost amânat pentru 2020, după cum a declarat creierul trupei, Tobias Forge într-un interviu recent. După turneul extins din 2019, Forge and co intră în sudio şi vor începe lucrul la discul cu numărul 5. În 2019 vom vedea cel mult un single sau un EP. Anul viitor înseamnă 4 luni de reprezentaţii în deschiderea celor de la Metallica în Europa, plus Australia.

"Prequelle" a debutat pe locul 3 în topul Billboard 200 şi a adus trupei două nominalizări la premiile Grammy ediţia 2019. Categoriile sunt "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună melodie rock", pentru "Rats". Au trecut aproape 3 ani de când Ghost devenea prima trupă rock din Suedia care câştigă premiul Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal", cu piesa "Cirice".

Pe Ghost îi auzim în România pe 14 august 2019 la Arena Naţională, în deschiderea concertului Metallica.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 14 august 2019

Metallica

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Ghost ajunge în Billboard Hot 100 cu o piesă devenită virală pe TikTok

Formația suedeză Ghost bifează o realizare dorită de orice muzician. Una dintre piesele sale a ajuns în celebrul top Billboard Hot 100. Află despre ce melodie este vorba.

Publicat

pe

Tobias Forge
Tobias Forge │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Mary on a Cross" este piesa care a reușit să se claseze în topul Billboard. Melodia debutează pe locul 90 cu 6 milioane de streamuri în S.U.A. și 1.000 de descărcări vândute în săptămâna 9-15 septembrie. Mai mult, piesa se află pe primul loc în topul Hot Hard Rock Songs.

Cântecul a câștigat în mod constant atenție în ultimele săptămâni datorită unui trend de pe TikTok. Totul a început când un utilizator a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui clip din Stranger Things. Acum hashtag-ul #maryonthecross are aproximativ 800 de milioane de vizualizări, iar cântecul a fost folosit în peste 10.000 de videoclipuri pe TikTok. Recent, Ghost a preluat ideea de slow+reverb și a lansat o versiune oficială, mai "încetinită", a piesei "Marry on a Cross".

În timp ce "Mary on a Cross" este prima piesă marca Ghost ce ajunge în top Hot 100, grupul și-a menținut o prezență constantă în topuri timp de aproape un deceniu. Trupa a apărut pentru prima dată pe un clasament Billboard în mai 2013, cu albumul "Infestissumam". Discul a debutat pe locul 1 în topul albumelor hard rock și a ajuns pe locul 5 la albumele de vinil, pe locul 10 la Top Rock & Alternative Albums și pe locul 28 pe Billboard 200.

Pe lângă "Infestissumam", alte cinci albume Ghost au ajuns în topul Billboard 200. Este vorba de EP-ul "If You Have Ghost" (nr. 87, 2013), "Meliora" (nr. 8, 2015), "Popestar" (nr. 16, 2016), "Prequelle" (nr. 3, 2018) și "IMPERA" (Nr. 2, 2022).

Ghost - Mary On A Cross (Official Audio)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2