Urmărește-ne în Social Media

Ghost - Dance Macabre

Câte formaţii se pot lăuda că au videoclipuri în care le ascultă şi apreciază muzica cei de la Pantera, Metallica sau Anthrax? Ghost este o astfel de formaţie, care în proaspăt lansatul videoclip "Dance Macabre" include o sumedenie de apariţii ale unor celebrităţi muzicale şi nu numai. Vă invităm să urmăriţi videoclipul în cadrul articolului.

Suedezii au acel vibe de "ABBA meets heavy metal" care i-a însoţit pe parcursul carierei, zbuciumată în ultimul an. Ghost este proiectul unui singur om, Tobias Forge, care a concediat toţi foştii membri şi i-a înlocuit, începând o nouă etapă în istoria trupei. A schimbat şi alte ego-ul, o versiune pervertită de papă cu un aşa numit "Cardinal Copia". Toate aceste mutări sunt făcute în anticiparea unui nou material discografic, numit "Prequelle".

Acesta va sosi pe 1 iunie şi majoritatea pieselor de pe disc au fost deja cântate live în cadrul concertelor din ultimele săptămâni. Primul single de pe LP a fost fascinantul "Rats", care a strâns peste 6.5 milioane de vizualizări deja. Revenind la "Dance Macabre", apariţiile celebre din clip îl includ pe Kirk Hammett, chitaristul Metallica, dar şi pe M. Shadows de la Avenged Sevenfold sau Chino Moreno de la Deftones.

Staruri din lumea wrestling-ului, MMA-ului şi Phil Anselmo de la Pantera completează lista de cameo-uri. Toţi dau din cap pe melodia cea nouă, care sună a imn de Eurovision cumva şi are un vibe de glam al anilor '80. Kirk Hammett pare cel mai încântat de apariţie, zâmbind mereu. E ştiut faptul că şi colegul său de trupă James Hetfield e mare fan Ghost, fiind văzut dând din cap pe melodiile trupei la câteva concerte, incognito în public.

Totul este perfect completat de un solo la mijlocul piesei, o creaţie genială marca Tobias Forge. Ghost nu promovează acest videoclip precum ceea ce este, ci mai degrabă ca un Instagram Story. Dovedeşte că deşi noul album are teme şi tente medievale, trupa e cât se poate de conectată la lumea modernă.

Suedezii au înregistrat "Prequelle" cu producătorul Tom Dalgety, care s-a ocupat de Royal Blood şi Opeth. Înregistrările au fost făcute la Artery Studios în Stockholm. Ultimele release-uri ale trupei au fost albumul "Meliora" din 2015 şi EP-ul "Popestar" din 2016. Ghost se înfiinţa în 2006 şi a devenit celebră foarte rapid, în special din cauza faptului că solistul său se îmbracă în papă şi pentru că membrii trupei erau anonimi, ascunşi de măşti.

Trupa a primit un Grammy în 2016 pentru single-ul "Cirice".

PUBLICITATE
Comentarii

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5