Urmărește-ne în Social Media

Ghost - Dance Macabre

Câte formaţii se pot lăuda că au videoclipuri în care le ascultă şi apreciază muzica cei de la Pantera, Metallica sau Anthrax? Ghost este o astfel de formaţie, care în proaspăt lansatul videoclip "Dance Macabre" include o sumedenie de apariţii ale unor celebrităţi muzicale şi nu numai. Vă invităm să urmăriţi videoclipul în cadrul articolului.

Suedezii au acel vibe de "ABBA meets heavy metal" care i-a însoţit pe parcursul carierei, zbuciumată în ultimul an. Ghost este proiectul unui singur om, Tobias Forge, care a concediat toţi foştii membri şi i-a înlocuit, începând o nouă etapă în istoria trupei. A schimbat şi alte ego-ul, o versiune pervertită de papă cu un aşa numit "Cardinal Copia". Toate aceste mutări sunt făcute în anticiparea unui nou material discografic, numit "Prequelle".

Acesta va sosi pe 1 iunie şi majoritatea pieselor de pe disc au fost deja cântate live în cadrul concertelor din ultimele săptămâni. Primul single de pe LP a fost fascinantul "Rats", care a strâns peste 6.5 milioane de vizualizări deja. Revenind la "Dance Macabre", apariţiile celebre din clip îl includ pe Kirk Hammett, chitaristul Metallica, dar şi pe M. Shadows de la Avenged Sevenfold sau Chino Moreno de la Deftones.

Staruri din lumea wrestling-ului, MMA-ului şi Phil Anselmo de la Pantera completează lista de cameo-uri. Toţi dau din cap pe melodia cea nouă, care sună a imn de Eurovision cumva şi are un vibe de glam al anilor '80. Kirk Hammett pare cel mai încântat de apariţie, zâmbind mereu. E ştiut faptul că şi colegul său de trupă James Hetfield e mare fan Ghost, fiind văzut dând din cap pe melodiile trupei la câteva concerte, incognito în public.

Totul este perfect completat de un solo la mijlocul piesei, o creaţie genială marca Tobias Forge. Ghost nu promovează acest videoclip precum ceea ce este, ci mai degrabă ca un Instagram Story. Dovedeşte că deşi noul album are teme şi tente medievale, trupa e cât se poate de conectată la lumea modernă.

Suedezii au înregistrat "Prequelle" cu producătorul Tom Dalgety, care s-a ocupat de Royal Blood şi Opeth. Înregistrările au fost făcute la Artery Studios în Stockholm. Ultimele release-uri ale trupei au fost albumul "Meliora" din 2015 şi EP-ul "Popestar" din 2016. Ghost se înfiinţa în 2006 şi a devenit celebră foarte rapid, în special din cauza faptului că solistul său se îmbracă în papă şi pentru că membrii trupei erau anonimi, ascunşi de măşti.

Trupa a primit un Grammy în 2016 pentru single-ul "Cirice".

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Ghost a lansat piesa "Stay", cover după Shakespears Sister

Ghost continuă să ne surprindă prin coveruri neaşteptate, iar acum tocmai a lansat "Stay", o interpretare proprie a celebrei melodii de la Shakespears Sister. La voce îl auzim pe actorul Pactrick Wilson, pe care îl ştim din "Conjuring" şi "Watchmen".

Publicat

pe

Coperta single Ghost Patrick Wilson Stay
Coperta single Ghost Patrick Wilson Stay │ FOTO: Ghost

Această înregistrare a fost compusă special pentru coloana sonoră a filmului horror/thriller "Insidious: The Red Door". Originalul "Stay" apărea în 1992 şi a fost un hit goth-pp. Varianta cover apare în genericul de final al filmului. Patrick Wilson a jucat în noul film "Insidious" şi i-a propus lui Tobias Forge (creierul Ghost) o colaborare imediat ce a aflat că se pregăteşte să realizeze un cover.

"Insidious: the Red Door" se află chiar acum în cinematografe şi este a cincea parte dn franciză. În distribuţie se află, pe lângă Patrick Wilson şi Ty Simpkins, Rose Byrne, Steve Coulter şi Hiam Abbass. Pentru Wilson acesta este debutul regizoral. Precedentul release din serie, "Insidious: The Final Key" a generat venituri de 67 de milioane de dolari în State şi 167 de milioane global, având un buget de 10 milioane de dolari. Venea în 2018.

Este primul release muzical al celor de la Ghost de la EP-ul de coveruri "Phantomime", care a sosit în mai 2023. Ghost a mai contribuit la coloane sonore de filme horror, precum "Hunter's Moon" pregătit pentru pelicula din 2021 "Halloween Kills". Ghost a cântat în România în 2019, în deschiderea concertului Metallica de pe Arena Naţională.

A deschis evenimentul alături de trupa Bokassa. Formaţia suedeză este activă din anul 2006 şi a tot schimbat membrii, singurul constant fiind Tobias Forge, solistul şi fondatorul său. Forge apare cu diferite măşti pe chip, întruchipând diferite figuri bisericeşti imaginare, în variante corupte. Cardinali, papi zombie cu machiaj intens şi ochi multicolori. Acestea îi definesc estetica.

Ghost are 5 albume de studio: Opus Eponymous, Infestissumam, Meliora, Prequelle şi Impera. Ultimul a fost lansat în anul 2022. Momentul de glorie al formaţiei a venit în 2016, când a primit un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal". Era regizat de Adam Robitel şi îl avea pe Patrick Wilson în distribuţie, dar şi pe Rose Byrne.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED