Urmărește-ne în Social Media

Ghost - Dance Macabre

Câte formaţii se pot lăuda că au videoclipuri în care le ascultă şi apreciază muzica cei de la Pantera, Metallica sau Anthrax? Ghost este o astfel de formaţie, care în proaspăt lansatul videoclip "Dance Macabre" include o sumedenie de apariţii ale unor celebrităţi muzicale şi nu numai. Vă invităm să urmăriţi videoclipul în cadrul articolului.

Suedezii au acel vibe de "ABBA meets heavy metal" care i-a însoţit pe parcursul carierei, zbuciumată în ultimul an. Ghost este proiectul unui singur om, Tobias Forge, care a concediat toţi foştii membri şi i-a înlocuit, începând o nouă etapă în istoria trupei. A schimbat şi alte ego-ul, o versiune pervertită de papă cu un aşa numit "Cardinal Copia". Toate aceste mutări sunt făcute în anticiparea unui nou material discografic, numit "Prequelle".

Acesta va sosi pe 1 iunie şi majoritatea pieselor de pe disc au fost deja cântate live în cadrul concertelor din ultimele săptămâni. Primul single de pe LP a fost fascinantul "Rats", care a strâns peste 6.5 milioane de vizualizări deja. Revenind la "Dance Macabre", apariţiile celebre din clip îl includ pe Kirk Hammett, chitaristul Metallica, dar şi pe M. Shadows de la Avenged Sevenfold sau Chino Moreno de la Deftones.

Staruri din lumea wrestling-ului, MMA-ului şi Phil Anselmo de la Pantera completează lista de cameo-uri. Toţi dau din cap pe melodia cea nouă, care sună a imn de Eurovision cumva şi are un vibe de glam al anilor '80. Kirk Hammett pare cel mai încântat de apariţie, zâmbind mereu. E ştiut faptul că şi colegul său de trupă James Hetfield e mare fan Ghost, fiind văzut dând din cap pe melodiile trupei la câteva concerte, incognito în public.

Totul este perfect completat de un solo la mijlocul piesei, o creaţie genială marca Tobias Forge. Ghost nu promovează acest videoclip precum ceea ce este, ci mai degrabă ca un Instagram Story. Dovedeşte că deşi noul album are teme şi tente medievale, trupa e cât se poate de conectată la lumea modernă.

Suedezii au înregistrat "Prequelle" cu producătorul Tom Dalgety, care s-a ocupat de Royal Blood şi Opeth. Înregistrările au fost făcute la Artery Studios în Stockholm. Ultimele release-uri ale trupei au fost albumul "Meliora" din 2015 şi EP-ul "Popestar" din 2016. Ghost se înfiinţa în 2006 şi a devenit celebră foarte rapid, în special din cauza faptului că solistul său se îmbracă în papă şi pentru că membrii trupei erau anonimi, ascunşi de măşti.

Trupa a primit un Grammy în 2016 pentru single-ul "Cirice".

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Ghost ajunge în Billboard Hot 100 cu o piesă devenită virală pe TikTok

Formația suedeză Ghost bifează o realizare dorită de orice muzician. Una dintre piesele sale a ajuns în celebrul top Billboard Hot 100. Află despre ce melodie este vorba.

Publicat

pe

Tobias Forge
Tobias Forge │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Mary on a Cross" este piesa care a reușit să se claseze în topul Billboard. Melodia debutează pe locul 90 cu 6 milioane de streamuri în S.U.A. și 1.000 de descărcări vândute în săptămâna 9-15 septembrie. Mai mult, piesa se află pe primul loc în topul Hot Hard Rock Songs.

Cântecul a câștigat în mod constant atenție în ultimele săptămâni datorită unui trend de pe TikTok. Totul a început când un utilizator a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui clip din Stranger Things. Acum hashtag-ul #maryonthecross are aproximativ 800 de milioane de vizualizări, iar cântecul a fost folosit în peste 10.000 de videoclipuri pe TikTok. Recent, Ghost a preluat ideea de slow+reverb și a lansat o versiune oficială, mai "încetinită", a piesei "Marry on a Cross".

În timp ce "Mary on a Cross" este prima piesă marca Ghost ce ajunge în top Hot 100, grupul și-a menținut o prezență constantă în topuri timp de aproape un deceniu. Trupa a apărut pentru prima dată pe un clasament Billboard în mai 2013, cu albumul "Infestissumam". Discul a debutat pe locul 1 în topul albumelor hard rock și a ajuns pe locul 5 la albumele de vinil, pe locul 10 la Top Rock & Alternative Albums și pe locul 28 pe Billboard 200.

Pe lângă "Infestissumam", alte cinci albume Ghost au ajuns în topul Billboard 200. Este vorba de EP-ul "If You Have Ghost" (nr. 87, 2013), "Meliora" (nr. 8, 2015), "Popestar" (nr. 16, 2016), "Prequelle" (nr. 3, 2018) și "IMPERA" (Nr. 2, 2022).

Ghost - Mary On A Cross (Official Audio)

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1