Urmărește-ne în Social Media

Ghost - Dance Macabre

Ghost a lansat un videoclip pentru piesa "Dance Macabre", care ne induce deja atmosfera de Halloween. Şi asta cu două săptămâni înainte de împodobit casa cu dovleci şi de cumpărat costume de vampiri. Urmăreşte clipul cu un vibe old school în cadrul articolului.

La drept vorbind acesta nu este nici măcar primul videoclip pentru "Dance Macabre", dar primul clip a fost fan made. Şi ce fani! Actori, wrestleri, membri Metallica, toţi s-au filmat fredonând şi dând din cap pe acest single. Reuşeşte să combine glam rock-ul cu aerul filmului "Eyes Wide Shut". Piesa ne transportă în anii '80, iar videoclipul are un aer bizar, de thriller şi mister dar unul neforţat.

Personaje cu măşti de animale şi machiaj de schelet se reunesc la o petrecere într-o vilă dintr-o zonă posh a oraşului. Creierul Ghost, Tobias Forge este interpretat de un actor, care îi joacă "origin story-ul" foarte romantic. Asemenea clipului "Rats" şi aici avem majorete dansând doar că acum se lasă cu vampirism spre final şi cu o baie de sânge, peste capetele îndrăgostiţilor.

Sunt şi aluzii din plin la Transilvania, de care Ghost se va apropia de altfel anul viitor. Formaţia cântă în deschiderea concertului Metallica din august şi ne va vizita pentru prima oară. Single-ul "Dance Macabre" este preluat de pe albumul "Prequelle" şi a primit recent un remix disco care a ajuns direct pe primele locuri în topurile iTunes din Suedia. Videoclip este regizat de Zev Deans, care l-a dorit un omagiu şi tribut pentru "The Rocky Horror Picture show".

Dacă veţi căuta semnificaţia versurilor, e total diferită faţă de ce credeaţi. Piesa este despre ciuma din secolul 14, care a făcut miloane de victime în Europa, iar cei din clip sărbătoresc un soi de apocalipsă. Solistul Ghost Tobias Forge descrie astfel clipul:

Este despre dansul pentru a trece noaptea. În mod ironic, acest clip este despre început, în vreme ce cântecul este despre sfârşit, dar ce e drept lumea se sfârşeşte des. Puteţi privi aceasta creaţie că începutul relaţiei dintre personajele Papa şi Sister Imperator.

Tobias a citat influenţa celor de la Queen în încercarea de a crea piese care sunt atât catchy, dansabile, cât şi întunecate. Formaţia suedeză pleacă în turneu în Statele Unite pe 26 octombrie, urmat de un turneu european propriu. Primăvara şi vara lui 2019 îi va vedea în deschiderea celor de la Metallica pe tot teritoriul Europei.

Ghost va deschide reprezentaţia Metallica de la Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august 2019. În deschidere mai cântă şi trupa Bokassa.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 14 august 2019

Metallica

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Ghost ajunge în Billboard Hot 100 cu o piesă devenită virală pe TikTok

Formația suedeză Ghost bifează o realizare dorită de orice muzician. Una dintre piesele sale a ajuns în celebrul top Billboard Hot 100. Află despre ce melodie este vorba.

Publicat

pe

Tobias Forge
Tobias Forge │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Mary on a Cross" este piesa care a reușit să se claseze în topul Billboard. Melodia debutează pe locul 90 cu 6 milioane de streamuri în S.U.A. și 1.000 de descărcări vândute în săptămâna 9-15 septembrie. Mai mult, piesa se află pe primul loc în topul Hot Hard Rock Songs.

Cântecul a câștigat în mod constant atenție în ultimele săptămâni datorită unui trend de pe TikTok. Totul a început când un utilizator a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui clip din Stranger Things. Acum hashtag-ul #maryonthecross are aproximativ 800 de milioane de vizualizări, iar cântecul a fost folosit în peste 10.000 de videoclipuri pe TikTok. Recent, Ghost a preluat ideea de slow+reverb și a lansat o versiune oficială, mai "încetinită", a piesei "Marry on a Cross".

În timp ce "Mary on a Cross" este prima piesă marca Ghost ce ajunge în top Hot 100, grupul și-a menținut o prezență constantă în topuri timp de aproape un deceniu. Trupa a apărut pentru prima dată pe un clasament Billboard în mai 2013, cu albumul "Infestissumam". Discul a debutat pe locul 1 în topul albumelor hard rock și a ajuns pe locul 5 la albumele de vinil, pe locul 10 la Top Rock & Alternative Albums și pe locul 28 pe Billboard 200.

Pe lângă "Infestissumam", alte cinci albume Ghost au ajuns în topul Billboard 200. Este vorba de EP-ul "If You Have Ghost" (nr. 87, 2013), "Meliora" (nr. 8, 2015), "Popestar" (nr. 16, 2016), "Prequelle" (nr. 3, 2018) și "IMPERA" (Nr. 2, 2022).

Ghost - Mary On A Cross (Official Audio)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2