Urmărește-ne în Social Media

Ghost - Call Me Little Sunshine

Ghost a lansat o piesă ceva mai optimistă şi însorită decât ne-a obişnuit până acum, "Call Me Little Sunshine". Odată cu acest release vine şi o schimbare de abordare vizuală, cu mai puţin accent pus pe latura anti bisericească. Videoclipul este unul minimalist şi old school, amintind de începutul anilor '90.

Odată cu lansarea lui "Call Me Little Sunshine", trupa lui Tobias Forge a anunţat şi un nou album, "Impera". Câteva mici acorduri din acest nou single au ceva de Metallica. Nu degeaba James Hetfield declarase că Ghost e trupa sa preferată şi chiar a luat grupul în turneu cu Metallica, aducându-l inclusiv în România în 2019 pe Arena Naţională. Videoclipul piesei este regizat de Matt Mahurin şi o are ca protagonistă pe Ruby Modine.

Ce mi se pare interesant e că melodia aceasta sună ca un cover, poate chiar unul după ABBA sau Europe. Nu e o coincidenţă deoarece e vorba numai despre trupe suedeze, iar Ghost e tot o formaţie suedeză. E un sound special care se regăseşte la toţi artiştii nordici, de la Tove Lo la Sabaton, Europe, ABBA, Ghost, poate chiar şi In Flames. Ghost e încă un nume proaspăt pe scena muzicală, dar iată că ajunge deja la al cincilea album din carieră. "Impera" va debuta pe 11 martie prin casele de discuri Lorna Vista/Concord.

Pentru a crea acest disc Tobias Forge s-a dus cu sute de ani în viitor faţă de povestea ultimului album. "Prequelle" din 2018 era despre secolul 14 şi epidemia de ciumă neagră. Acum vedem un peisaj sonic ambiţios şi o poveste întinsă pe secole sau milenii, cu imperii care urcă şi apoi pică, multipli Messia falşi, financiari şi spirituali. Produs de Klas Ahlund şi mixat de Andy Wallace, "Impera" include următoarele 12 piese:

01. Imperium
02. Kaisarion
03. Spillways
04. Call Me Little Sunshine
05. Hunter's Moon
06. Watcher In The Sky
07. Dominion
08. Twenties
09. Darkness At The Heart Of My Love
10. Griftwood
11. Bâte Of Passage
12. Respite On The Spital Fields

"Call Me Little Sunshine" nu este primul single de pe viitorul LP, ci "Hunter's Moon" a făcut onorurile încă din septembrie 2021. Pe atunci părea să fie un release prematur pentru Halloween, mai ales că melodia a fost creată pentru coloana sonoră a filmului "Halloween Kills" şi s-a auzit la genericul de final al peliculei horror.

Acum că "Impera" a fost anunţat, Ghost pleacă în turneu în SUA alături de cei de la Volbeat. Turneul debutează în această lună, iar în aprilie suedezii ajung în Europa şi Marea Britanie.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Ghost ajunge în Billboard Hot 100 cu o piesă devenită virală pe TikTok

Formația suedeză Ghost bifează o realizare dorită de orice muzician. Una dintre piesele sale a ajuns în celebrul top Billboard Hot 100. Află despre ce melodie este vorba.

Publicat

pe

Tobias Forge
Tobias Forge │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Mary on a Cross" este piesa care a reușit să se claseze în topul Billboard. Melodia debutează pe locul 90 cu 6 milioane de streamuri în S.U.A. și 1.000 de descărcări vândute în săptămâna 9-15 septembrie. Mai mult, piesa se află pe primul loc în topul Hot Hard Rock Songs.

Cântecul a câștigat în mod constant atenție în ultimele săptămâni datorită unui trend de pe TikTok. Totul a început când un utilizator a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui clip din Stranger Things. Acum hashtag-ul #maryonthecross are aproximativ 800 de milioane de vizualizări, iar cântecul a fost folosit în peste 10.000 de videoclipuri pe TikTok. Recent, Ghost a preluat ideea de slow+reverb și a lansat o versiune oficială, mai "încetinită", a piesei "Marry on a Cross".

În timp ce "Mary on a Cross" este prima piesă marca Ghost ce ajunge în top Hot 100, grupul și-a menținut o prezență constantă în topuri timp de aproape un deceniu. Trupa a apărut pentru prima dată pe un clasament Billboard în mai 2013, cu albumul "Infestissumam". Discul a debutat pe locul 1 în topul albumelor hard rock și a ajuns pe locul 5 la albumele de vinil, pe locul 10 la Top Rock & Alternative Albums și pe locul 28 pe Billboard 200.

Pe lângă "Infestissumam", alte cinci albume Ghost au ajuns în topul Billboard 200. Este vorba de EP-ul "If You Have Ghost" (nr. 87, 2013), "Meliora" (nr. 8, 2015), "Popestar" (nr. 16, 2016), "Prequelle" (nr. 3, 2018) și "IMPERA" (Nr. 2, 2022).

Ghost - Mary On A Cross (Official Audio)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2