Urmărește-ne în Social Media

Ghost - Call Me Little Sunshine

Ghost a lansat o piesă ceva mai optimistă şi însorită decât ne-a obişnuit până acum, "Call Me Little Sunshine". Odată cu acest release vine şi o schimbare de abordare vizuală, cu mai puţin accent pus pe latura anti bisericească. Videoclipul este unul minimalist şi old school, amintind de începutul anilor '90.

Odată cu lansarea lui "Call Me Little Sunshine", trupa lui Tobias Forge a anunţat şi un nou album, "Impera". Câteva mici acorduri din acest nou single au ceva de Metallica. Nu degeaba James Hetfield declarase că Ghost e trupa sa preferată şi chiar a luat grupul în turneu cu Metallica, aducându-l inclusiv în România în 2019 pe Arena Naţională. Videoclipul piesei este regizat de Matt Mahurin şi o are ca protagonistă pe Ruby Modine.

Ce mi se pare interesant e că melodia aceasta sună ca un cover, poate chiar unul după ABBA sau Europe. Nu e o coincidenţă deoarece e vorba numai despre trupe suedeze, iar Ghost e tot o formaţie suedeză. E un sound special care se regăseşte la toţi artiştii nordici, de la Tove Lo la Sabaton, Europe, ABBA, Ghost, poate chiar şi In Flames. Ghost e încă un nume proaspăt pe scena muzicală, dar iată că ajunge deja la al cincilea album din carieră. "Impera" va debuta pe 11 martie prin casele de discuri Lorna Vista/Concord.

Pentru a crea acest disc Tobias Forge s-a dus cu sute de ani în viitor faţă de povestea ultimului album. "Prequelle" din 2018 era despre secolul 14 şi epidemia de ciumă neagră. Acum vedem un peisaj sonic ambiţios şi o poveste întinsă pe secole sau milenii, cu imperii care urcă şi apoi pică, multipli Messia falşi, financiari şi spirituali. Produs de Klas Ahlund şi mixat de Andy Wallace, "Impera" include următoarele 12 piese:

01. Imperium
02. Kaisarion
03. Spillways
04. Call Me Little Sunshine
05. Hunter's Moon
06. Watcher In The Sky
07. Dominion
08. Twenties
09. Darkness At The Heart Of My Love
10. Griftwood
11. Bâte Of Passage
12. Respite On The Spital Fields

"Call Me Little Sunshine" nu este primul single de pe viitorul LP, ci "Hunter's Moon" a făcut onorurile încă din septembrie 2021. Pe atunci părea să fie un release prematur pentru Halloween, mai ales că melodia a fost creată pentru coloana sonoră a filmului "Halloween Kills" şi s-a auzit la genericul de final al peliculei horror.

Acum că "Impera" a fost anunţat, Ghost pleacă în turneu în SUA alături de cei de la Volbeat. Turneul debutează în această lună, iar în aprilie suedezii ajung în Europa şi Marea Britanie.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Ghost a lansat piesa "Stay", cover după Shakespears Sister

Ghost continuă să ne surprindă prin coveruri neaşteptate, iar acum tocmai a lansat "Stay", o interpretare proprie a celebrei melodii de la Shakespears Sister. La voce îl auzim pe actorul Pactrick Wilson, pe care îl ştim din "Conjuring" şi "Watchmen".

Publicat

pe

Coperta single Ghost Patrick Wilson Stay
Coperta single Ghost Patrick Wilson Stay │ FOTO: Ghost

Această înregistrare a fost compusă special pentru coloana sonoră a filmului horror/thriller "Insidious: The Red Door". Originalul "Stay" apărea în 1992 şi a fost un hit goth-pp. Varianta cover apare în genericul de final al filmului. Patrick Wilson a jucat în noul film "Insidious" şi i-a propus lui Tobias Forge (creierul Ghost) o colaborare imediat ce a aflat că se pregăteşte să realizeze un cover.

"Insidious: the Red Door" se află chiar acum în cinematografe şi este a cincea parte dn franciză. În distribuţie se află, pe lângă Patrick Wilson şi Ty Simpkins, Rose Byrne, Steve Coulter şi Hiam Abbass. Pentru Wilson acesta este debutul regizoral. Precedentul release din serie, "Insidious: The Final Key" a generat venituri de 67 de milioane de dolari în State şi 167 de milioane global, având un buget de 10 milioane de dolari. Venea în 2018.

Este primul release muzical al celor de la Ghost de la EP-ul de coveruri "Phantomime", care a sosit în mai 2023. Ghost a mai contribuit la coloane sonore de filme horror, precum "Hunter's Moon" pregătit pentru pelicula din 2021 "Halloween Kills". Ghost a cântat în România în 2019, în deschiderea concertului Metallica de pe Arena Naţională.

A deschis evenimentul alături de trupa Bokassa. Formaţia suedeză este activă din anul 2006 şi a tot schimbat membrii, singurul constant fiind Tobias Forge, solistul şi fondatorul său. Forge apare cu diferite măşti pe chip, întruchipând diferite figuri bisericeşti imaginare, în variante corupte. Cardinali, papi zombie cu machiaj intens şi ochi multicolori. Acestea îi definesc estetica.

Ghost are 5 albume de studio: Opus Eponymous, Infestissumam, Meliora, Prequelle şi Impera. Ultimul a fost lansat în anul 2022. Momentul de glorie al formaţiei a venit în 2016, când a primit un premiu Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal". Era regizat de Adam Robitel şi îl avea pe Patrick Wilson în distribuţie, dar şi pe Rose Byrne.

Citește în continuare