Urmărește-ne în Social Media

Franz Ferdinand - Stand On The Horizon

Franz Ferdinand a lansat videoclipul noului single "Stand On The Horizon". Melodia cu aer melancolic este compusă de vocalistul trupei Franz Ferdinand, Alex Kapranos, versurile făcând referire la copilăria sa, petrecută în Sunderland.

"Ah, aceasta este una dintre acele piese cu dublă identitate: jumătate optimistă, jumătate pesimistă. Marea Nordului îți strigă <<Vino la mine! Aruncă-te!>> și tot ce poți să îți imaginezi este cum te arunci într-un viitor sclipitor, în vreme ce Marsden Rock dispare sub valuri." - Alex Kapranos

Albumul "Right Thoughts, Right Words, Right Action", de pe care este extras single-ul "Stand On The Horizon", conține zece piese și a fost înregistrat în 2012 și 2013 într-o serie de studiouri diferite din Marea Britanie, Scoția, Suedia și Norvegia. Discul a fost lansat pe 27 august 2013 prin intermediul casei de discuri Domino Records și este disponibil în mai multe formate inclusiv dublu CD, vinil, ediție limitată, ediție deluxe sau format digital.

Botezată după arhiducele austriac Franz Ferdinand, trupa şi-a început drumul către glorie la Glasgow, în 2002, iar primul succes a venit odată cu single-ul "Take Me Out", extras de pe albumul de debut lansat în 2004. Cu un stil ce amestecă genurile indie rock cu post-punk, dance-punk şi indie rock, grupul este renumit pentru show-urile live electrizante iar până în prezent a avut numeroase apariţii la festivaluri celebre precum Glastonbury, Roskilde, Exit, Sziget, Werchter, Benicassim, PinkPop sau Coachella.

În prezent, trupa activează în componenţa Alex Kapranos (voce, chitară), Bob Hardy (bass), Nick McCarthy (chitară, clape, voce) şi Paul Thomson (tobe, percuţie, voce).

Comentarii