Urmărește-ne în Social Media

Foo Fighters - The Watcher

Foo Fighters se duce spre durate de piesă specifice rock-ului progresiv odată cu lansarea lui "The Teacher". Melodia are o durată de nu mai puţin de 10 minute. Este cea mai lungă piesa a formaţiei lui Dave Grohl.

"The Teacher" este ultimul single de pe noul album al formaţiei, "But Here We Are", cel care duce discografia sa la 11 titluri. Dave Grohl începe piesa cu un intro cuminte de chitară, dar spre final suntem copleşiţi de un peisaj sonic complex. Include şi referinţe la momente personale, precum moartea toboşarului Foo Fighters, Taylor Hawkins sau a mamei lui Grohl, Virginia.

Videoclipul este regizat de către Tony Oursler, artist multimedia şi poate fi văzut ca un scurt metraj cu imagini emoţionante şi clipuri din arhiva personală a membrilor trupei. Regizorul a devenit cunoscut celor de la Foo Fighters după ce a lucrat cu David Bowie, în special la clipul său din ianuarie 2013, "Where Are We Now".

Alte single-uri de pe noul album al trupei includ "Rescued", "Under You", "Show Me How", dar şi "But Here We Are". Unele dintre ele au amintit de primul album Foo Fighters, cel din 1995, compus şi înregistrat de Grohl singur. Cât despre "But Here We Are", albumul se lansează oficial pe 2 iunie 2023 prin Roswell Records şi Columbia Records.

E primul LP fără Taylor Hawkins, toboşar al trupei, care a murit la vârsta de 50 de ani în 2022. Recent, în timpul unui concert de la Boston, a urcat pe scenă Shane Hawkins, fiul lui Taylor pentru a cânta piesa "I'll Stick Around". El a cântat şi "My Hero" alături de formaţie la concertul tribut pentru toboşar de pe Stadionul Wembley.

Acum bate la tobe pentru FF Josh Freese, care a cântat la Nine Inch Nails, Paramore şi Weezer.

Foo Fighters lua naştere în 1994, deci la anul va împlini 30 de ani de existenţă. Se forma în Seattle şi era iniţial un proiect solo al lui Dave Grohl. Ulterior el a început să recruteze şi alţi muzcieni, dar nucleul dur s-a format de abia în 1999, cu Nate Mendel, Chris Shifflet, Taylor Hawkins.

PUBLICITATE
Comentarii