Urmărește-ne în Social Media

florianrus - Încet (Acoustic Version)

Florian Rus lansează o versiune acustică a celui mai recent single - "Încet". Partitura muzicală este acompaniată de un videoclip disponibil în articol.

Florian Rus duce emoțiile la un alt nivel cu noua variantă a piesei "Încet". Muzicianul a ales să lanseze o versiune acustică, ce reușește să transmită mult mai profund mesajul sensibil al melodiei. "Încet" a fost scrisă și compusă de Florian Rus, Achi și Bogdan Todor, iar de producția piesei s-a ocupat Achi.

"E ciudat cum un străin poate ajunge cea mai importantă persoană din viața ta, dar și invers. Și e greu să accepți asta. Atunci cred că ne agățăm de orice speranță, tot ce ne înconjoară devine un semn că de fapt eram meniți să fim împreună. <<Încet>> e pentru toți visătorii care cred în continuare în povestea lor de iubire", a declarat florianrus.

Florian Rus este unul din cei mai căutați compozitori din România. În 2019, a lansat împreuna cu Mira piesa care a avut cele mai multe difuzări la radio din acel an cu 10 săptămâni de locul întâi - "Străzile din București". La sfârșitul anului 2021, Florian a lansat alături de JO piesa "Dacă m-ai iubit cândva", care s-a bucurat de sprijinul celor mai mari radiouri din țară, încă de la lansare. Recent, noul single "Partea mea de vină" se bucură de un real succes, fiind prezent în toate playlisturile radiourilor și în Top 10 Weekly Radio Charts Media Forest săptămâni la rând.

PUBLICITATE
Comentarii

pop

De vorbă cu florianrus: "Vreau un concert în care să mă simt cu fanii ca la o întâlnire extinsă cu prietenii"

În urmă cu câteva săptămâni, florianrus a lansat o nouă piesă, intitulată "Până atunci". Cu această ocazie, am stat de vorbă cu artistul despre povestea melodiei, relația cu fanii, planurile muzicale, dar și cu ce artiști ar forma o trupă.

Publicat

pe

florianrus
florianrus │ FOTO: Raluca Mărgescu

Compusă de florianrus, piesa "Până atunci" vorbește despre călătoria din punctul A, cel al suferinței, în punctul B, la momentul în care "vei dansa pe piesa care te-a făcut să plângi". Videoclipul piesei îl găsește pe Florian călătorind și întâlnindu-se cu el în ipostaza de copil, ipostază plină de speranță și optimism.

florianrus este unul dintre cei mai apreciați artiști și compozitori din România. În 2019, a lansat împreună cu Mira piesa care a avut cele mai multe difuzări la radio din acel an, cu 10 săptămâni pe locul întâi - "Străzile din București". Artistul a avut și alte colaborări de succes cu numeroase artiste apreciate în spațiul românesc: AMI, Nicole Cherry, Ioana Ignat, JO și EMAA.

Piesele lui florianrus sunt primite cu mare interes de fanii acestuia, "Pură ficțiune" a fost pe locul 1 în topurile radio, la fel ca "Partea mea de vină" și "Dacă m-ai iubit cândva", în colaborare cu JO. Artistul a lucrat cu Olivia Addams pentru "Până îmbătrânim" și cu Antonia pentru "Dududum".

InfoMusic: Bună, Florian! Ai lansat recent "Până atunci", o piesă sensibilă despre acceptare și vindecare. Ce anume te-a inspirat să compui această melodie?

florianrus: Hello! M-a inspirat ceva ce am citit la un moment dat: "Progresul e să dansezi pe piesa pe care obișnuiai să plângi". Asta și faptul că "progresul" presupune muncă și nu distragerea atenției de la propria persoană. În momentele grele, e bine să ne fim alături, întelegând durerea și punându-i întrebări.

InfoMusic: Noul single este acompaniat de un videoclip oficial. Cum au decurs filmările și cu ce amintiri ai rămas de atunci?

florianrus: Am filmat în niște locații superbe și cu o echipă superbă. Au înteles exact ce aș vrea să transmit și ne-am distrat destul de tare, chiar dacă a fost vorba despre durere în piesa pentru care filmam. L-am cunoscut și pe Rareș, micuțul Florian din clip, și am fost uimit de talentul și personalitatea lui. Una peste alta a fost așa, cum zice americanu', "core memory".

InfoMusic: Videoclipul piesei te găsește călătorind și întâlnindu-te cu tine în ipostaza de copil. Dacă te-ai putea întoarce în trecut, când aveai 10, 11 ani, ce mesaj ți-ai transmite?

florianrus: I-aș spune că e misto rău și să facă cumva să transmită energia aia bună din trecut, în viitor.

InfoMusic: Continuând subiectul videoclipului, cât de important este el pentru o partitură muzicală? Are o melodie nevoie de un videoclip pentru a transmite mai bine mesajul?

florianrus: Câteodată ajută enorm să ai un videoclip care să fie complementar cu ideea piesei. Întotdeauna e plăcut și distractiv să poți fi creativ și în imagini. Unele piese vorbesc destul și singure într-adevăr, dar aproape niciodată nu strică și un conținut video atașat.

InfoMusic: Pe lângă piesele proprii, compui și pentru alți artiști. Cum decurge procesul de creație a unei melodii pentru altcineva?

florianrus: Decurge la fel ca și procesul de creație a unei melodii pentru artistul florianrus. Uneori am un concept în cap, alteori linia melodică. Uneori inspirația e mai generoasă decât alte ori.

InfoMusic: Pentru ce muzician visezi să scrii o piesă și ce mesaj ar transmite ea?

florianrus: În momentul ăsta sunt pe principiul "să lăsăm viața să ne surprindă". Nu mi-am formulat clar în cap vreo dorință clară în privința asta. Sunt clar o grămadă de oameni talentați cu care aș vrea să văd ce iese.

InfoMusic: Care a fost cel mai tare concert la care ai participat ca spectator și de ce?

florianrus: Am fost cobză de răcit la un concert John Mayer, fix de ziua lui. I-am cântat la mulți ani cu toată sala și m-am simțit ca la o aniversare foarte mare. N-o să uit vreodată acel concert.

InfoMusic: Dacă ai putea să formezi o trupă cu o serie de artiști cunoscuți (români sau străini), pe cine ai alege și la ce instrument i-ai pune să cânte?

florianrus: L-aș lua pe Mario Fresh la Ukulele, pe Mira la tobe, Smiley la clape și eu la xilofon. Am cânta pe o plajă în fiecare seară, muzică instrumentală.

InfoMusic: Cum ai descrie relația cu ascultătorii tăi?

florianrus: Eu lansez mai rar piese, dar fiecare lansare sper să fie similară cu întâlnirea cu un prieten vechi. Reluăm mereu de unde am lăsat-o data trecută.

InfoMusic: Ce proiecte muzicale/concerte ai în plan?

florianrus: Vreau să îmi termin albumul și vreau un concert în care să mă simt cu fanii ca la o întalnire extinsă cu prietenii. Vizualizez, manifestez și vă chem dacă îmi iese.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED