Urmărește-ne în Social Media

Florence + The Machine - Sky Full Of Song

Florence + The Machine revine în activitate la 11 ani de la debut cu piesa "Sky Full of Song". Melodia primeşte un videoclip personal, cu prim planuri cu solista Florence Welch, filmată în alb-negru. Regia clipului îi aparţine lui AG Rojas. Vă invităm să urmăriţi clipul în cadrul articolului.

"Sky Full of Song" este prima melodie a grupului din 2016 încoace. Single-ul anticipează prezenţa trupei ca headliner la festivalurile FYF Fest şi Outside Lands în următoarele luni. Florence Welch a scris pe Twitter că acest release vine cu ocazia lui Record Store Day 2018, care are loc pe 21 aprilie. La acea dată vedem lansări de single-uri, EP-uri, colecţii best of şi remasterizari ale unor albume clasice.

Mulţi artişti aleg să îşi relanseze cele mai celebre discuri la acea dată sau să prezinte noi creaţii muzicale. Nu e foarte clar dacă Florence + The Machine pregăteşte un album nou sau nu. Ultimul LP al grupului londonez, "How Big, How Blue, How Beautiful" sosea cu 3 ani în urmă. Noul single este unul cântat cu puritate, cu acorduri discrete de chitară în fundal şi vocea profundă a lui Florence ghidându-ne printre note.

Solista consideră că această melodie s-a materializat natural, fără extra eforturi de studio şi de compoziţie. Odată cu lansarea acestei piese, Florence a anunţat publicarea primei sale cărţi, "Useless Magic". Aceasta va include o colecţie de versuri, ilustraţii şi poezii realizate de muziciană pe parcursul carierei sale. Putem astfel înţelege procesul creativ care a dat naştere unor hituri ca "Dog Days Are Over" sau "You've Got the Love".

Zvonurile afirmă că Florence ar pregăti totuşi un disc nou, fiind văzută în studio cu Brett Shaw, care a produs de altfel şi ultimul LP al trupei în 2015. Sursele din industria muzicală arată că Shaw a petrecut o bună parte din 2017 în studio, pregătind un album nou misterios. Florence + The Machine are câteva concerte programate în Europa la acest început de an.

Va participa la Orange Festival Varşovia dar şi la Melt! Festival în Germania. Îi vom auzi trilurile inclusiv la festivalul BBK din Bilbao între 12 şi 14 iulie.

Comentarii

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare