Urmărește-ne în Social Media

Florence + The Machine: King

Florence + The Machine a lansat pe 23 februarie prima piesă din anul 2022. Se numește "King", fix numele care apăruse pe cărțile de joc postate de solista Florence Welch pe Twitter și Instagram. Vedem și un videoclip asociat acestui single, în care artista se manifestă ca un Succubus în fața unui bărbat tulburat.

Vocea lui Florence Welch ne aduce fiori și ne îngheață sângele în vene, iar solista apare ca un spectru ce răpește diferiți bărbați și le fură mințile altora. Muziciana îmbrățișează o imagine de "Văduvă neagră" și urcă pe scări într-o clădire dezolată, ducând un suflet tulburat spre nicăieri. Judecând după versuri, "King" este despre puterea feminității, iar Florence cântă despre femeia care "nu este mamă, nu este mireasă, este rege".

Spre final de clip este însoțită de o armată de dansatoare, care se dezlănțuie simultan cu vocaliza sa pătrunzătoare și percuția animată. Pare un ritual de conjurare a spiritului feminității și țopăitul solistei în straie roz și roșii duce cu gândul la o "Scufiță Roșie" maturizată și devenită un duh al tot ceea ce înseamnă femeie. Totul se încheie exact cum a început, dar gâtul rupt de vampă se transformă în sărut.

Regia clipului îi aparține lui Autumn de Wilde, iar de coregrafiile complexe s-a ocupat Ryan Heffington.

Florence Welch începuse teaserele pentru single în primele zile ale săptămânii curente. Fanii au dedus din teasere că ni se pregătește chiar un album nou, succesorul lui "High As Hope" din iunie 2018. Iată și declarația artistei despre creația sa muzicală:

Ca un artist nu m-am gândit niciodată la genul meu prea mult. Pur și simplu mi-am desfășurat viața. Am fost la fel de bună ca bărbații și am coexistat cu ei și i-am egalat în orice ocazie. Dar acum, că mă gândesc la faptul că sunt o femeie în vârstă de 30 și ceva de ani și la viitor... deodată simt o dezintegrare a identității mele și a dorințelor mele. Simt că pentru a fi un artist, dar și a vrea o familie nu ar fi așa ușor pentru mine, cum este pentru echivalenții mei masculini.

M-am modelat exclusiv după performeri masculini și pentru prima dată am simțit că un zid a fost doborât între mine și idolii mei, pentru că trebuie să iau decizii pe care ei nu le-au luat.

Ultima mostră de muzică nouă lansată de Florence + The Machine a fost în 2021, piesă "Call Me Cruella" de pe coloana sonoră a filmului Disney "Cruella".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Florence and the Machine a lansat albumul "Dance Fever"

Florence and the Machine revine după pandemie cu un nou material de studio, intitulat "Dance Fever". Albumul conține piesele "My Love", "Free", "King" și Heaven is Here", care au sosit alături de videoclipuri regizate de reputatul Autumn De Wilde.

Publicat

pe

Florence + The Machine la Electric Castle 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

"Dance Fever" a fost înregistrat la Londra pe parcursul pandemiei, în așteptarea redeschiderii lumii. Cluburile, dansul la festivaluri, aflarea în vârtejul mișcării și, în cele din urmă, muzică și legătura cu ceilalți oameni i-au lipsit lui Florence Welch cel mai mult în timpul blocării. Speranțele și visele reuniunilor cu cei dragi și dansul cu străinii au contribuit la menținerea dinamică a "Dance Fever". La urma urmei, muzica este forma de artă unică care are puterea de a te ajuta să te pierzi și să te eliberezi de anxietăți, chiar dacă pentru o clipă.

Imaginea și conceptul coreomaniei – un fenomen renascentist în care grupuri de oameni dansau sălbatic până la epuizare, prăbușire și moarte – au devenit un punct de inspirație. Acesta i-a oferit artistei propulsie, energie și un mod de a privi muzica mai coregrafic.

Începând, ca întotdeauna, înarmată cu un caiet de poezii și idei, Florence tocmai sosise la New York în martie 2020 pentru a începe înregistrarea când Covid-19 a forțat-o să se retragă înapoi la Londra. Adăpostită acasă, melodiile pe care ea le începuse au început să se transforme.

Produs de Florence Welch, Jack Antonoff și Dave Bayley, "Dance Fever" aduce înapoi tot ce e mai bun de la Florence. După ce seria de 3 nopți de spectacole intime din Marea Britanie s-a vândut într-un 1 minut, Florence + the Machine și-a anunțat turneul Dance Fever, pentru luna noiembrie, care include mai multe spectacole în arene, inclusiv două nopți la The O2 din Londra.

Tracklist "Dance Fever":

 1. King
 2. Free
 3. Choreomania
 4. Back in Town
 5. Girls Against God
 6. Dream Girl Evil
 7. Prayer Factory
 8. Cassandra
 9. Heaven is Here
 10. Daffodil
 11. My Love
 12. Restraint
 13. The Bomb
 14. Morning Elvis

Playlist: Florence and the Machine - "Dance Fever" (Albumul complet)

 

Citește în continuare

Muzică nouă

Florence + the Machine anunţă prima piesă din 2022 - Teaser Video

A trecut aproape un an de când Florence + The Machine ne-a oferit ultima piesă nouă, extrasă din coloana sonoră a filmului Disney "Cruella". Ei bine acum ne pregătim de prima melodie din 2022, conform unor teasere ale trupei. Ele se văd şi ascultă mai jos.

Publicat

pe

Teaser piesa noua Florence and the Machine
Teaser piesa noua Florence and the Machine │ FOTO: Florence Welch twitter.com

Totul începea în primele ore ale zilei de 22 februarie şi poate că Florence Welch and co sunt pasionaţi de numerologie, ţintind spre 22.02.2022. Site-ul web al formaţiei a fost actualizat, iar câţiva membri ai fanclub-ului trupei au primit acasă felicitări în plic cu teasere. Pe ele scria doar "Chapter 1" şi au fost 15 felicitări confirmate în total, una fiind cea "King" şi care promite că "vine ceva".

Un nou album al trupei ar fi primul de la "High aş Hope" din 2018 încoace. Am avut în 2020 o piesă nouă numită "Light of Love", iar în 2021 melodia "Call Me Cruella" de pe coloana sonoră a filmului Disney "Cruella". Florence + The Machine se pregăteşte să îşi facă revenirea pe marile scene în această vară, fiind inclusă în lineup-ul a multiple festivaluri. Welch and co vor participa la festivalul Oya din Norvegia, la Flow din Finlanda şi la Mad Cool din Madrid.

Între timp pe Twitter solista Florence Welch a postat o fotografie cu ea însăşi, care apare în mijlocul cărţii de joc "King" cu textul "Something's Coming". Apoi pe Instagram a apărut un teaser video pentru o piesă şi un videoclip, care vor sosi pe 23 februarie 2022. Melodia sună hipnotic şi a track care te va bântui zile bune, în vreme ce clipul e plin de simbolistică, tipic Florence + The Machine.

Solista e ocupată în aceste zile, urmând a compune coloana sonoră pentru o nouă adaptare de pe Broadway a "Marelui Gatsby", cartea sa preferată. Artista se declară şi foarte pasionată de musical-uri. Grupul britanic Florence + The Machine a fost fondat în 2007 în Londra şi a avut onoarea de cânta la gala Premiilor Nobel din 2010, dar şi la MTV Video Music Awards 2010. Are 6 nominalizări Grammy la activ. Florence Welch a fost primul headliner femin la Glastonbury din istorie, cu reprezentaţia sa din 2015.

Citește în continuare