Urmărește-ne în Social Media

Florence + The Machine: King

Florence + The Machine a lansat pe 23 februarie prima piesă din anul 2022. Se numește "King", fix numele care apăruse pe cărțile de joc postate de solista Florence Welch pe Twitter și Instagram. Vedem și un videoclip asociat acestui single, în care artista se manifestă ca un Succubus în fața unui bărbat tulburat.

Vocea lui Florence Welch ne aduce fiori și ne îngheață sângele în vene, iar solista apare ca un spectru ce răpește diferiți bărbați și le fură mințile altora. Muziciana îmbrățișează o imagine de "Văduvă neagră" și urcă pe scări într-o clădire dezolată, ducând un suflet tulburat spre nicăieri. Judecând după versuri, "King" este despre puterea feminității, iar Florence cântă despre femeia care "nu este mamă, nu este mireasă, este rege".

Spre final de clip este însoțită de o armată de dansatoare, care se dezlănțuie simultan cu vocaliza sa pătrunzătoare și percuția animată. Pare un ritual de conjurare a spiritului feminității și țopăitul solistei în straie roz și roșii duce cu gândul la o "Scufiță Roșie" maturizată și devenită un duh al tot ceea ce înseamnă femeie. Totul se încheie exact cum a început, dar gâtul rupt de vampă se transformă în sărut.

Regia clipului îi aparține lui Autumn de Wilde, iar de coregrafiile complexe s-a ocupat Ryan Heffington.

Florence Welch începuse teaserele pentru single în primele zile ale săptămânii curente. Fanii au dedus din teasere că ni se pregătește chiar un album nou, succesorul lui "High As Hope" din iunie 2018. Iată și declarația artistei despre creația sa muzicală:

Ca un artist nu m-am gândit niciodată la genul meu prea mult. Pur și simplu mi-am desfășurat viața. Am fost la fel de bună ca bărbații și am coexistat cu ei și i-am egalat în orice ocazie. Dar acum, că mă gândesc la faptul că sunt o femeie în vârstă de 30 și ceva de ani și la viitor... deodată simt o dezintegrare a identității mele și a dorințelor mele. Simt că pentru a fi un artist, dar și a vrea o familie nu ar fi așa ușor pentru mine, cum este pentru echivalenții mei masculini.

M-am modelat exclusiv după performeri masculini și pentru prima dată am simțit că un zid a fost doborât între mine și idolii mei, pentru că trebuie să iau decizii pe care ei nu le-au luat.

Ultima mostră de muzică nouă lansată de Florence + The Machine a fost în 2021, piesă "Call Me Cruella" de pe coloana sonoră a filmului Disney "Cruella".

PUBLICITATE
Comentarii
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1