Urmărește-ne în Social Media

Florence + The Machine: King

Florence + The Machine a lansat pe 23 februarie prima piesă din anul 2022. Se numește "King", fix numele care apăruse pe cărțile de joc postate de solista Florence Welch pe Twitter și Instagram. Vedem și un videoclip asociat acestui single, în care artista se manifestă ca un Succubus în fața unui bărbat tulburat.

Vocea lui Florence Welch ne aduce fiori și ne îngheață sângele în vene, iar solista apare ca un spectru ce răpește diferiți bărbați și le fură mințile altora. Muziciana îmbrățișează o imagine de "Văduvă neagră" și urcă pe scări într-o clădire dezolată, ducând un suflet tulburat spre nicăieri. Judecând după versuri, "King" este despre puterea feminității, iar Florence cântă despre femeia care "nu este mamă, nu este mireasă, este rege".

Spre final de clip este însoțită de o armată de dansatoare, care se dezlănțuie simultan cu vocaliza sa pătrunzătoare și percuția animată. Pare un ritual de conjurare a spiritului feminității și țopăitul solistei în straie roz și roșii duce cu gândul la o "Scufiță Roșie" maturizată și devenită un duh al tot ceea ce înseamnă femeie. Totul se încheie exact cum a început, dar gâtul rupt de vampă se transformă în sărut.

Regia clipului îi aparține lui Autumn de Wilde, iar de coregrafiile complexe s-a ocupat Ryan Heffington.

Florence Welch începuse teaserele pentru single în primele zile ale săptămânii curente. Fanii au dedus din teasere că ni se pregătește chiar un album nou, succesorul lui "High As Hope" din iunie 2018. Iată și declarația artistei despre creația sa muzicală:

Ca un artist nu m-am gândit niciodată la genul meu prea mult. Pur și simplu mi-am desfășurat viața. Am fost la fel de bună ca bărbații și am coexistat cu ei și i-am egalat în orice ocazie. Dar acum, că mă gândesc la faptul că sunt o femeie în vârstă de 30 și ceva de ani și la viitor... deodată simt o dezintegrare a identității mele și a dorințelor mele. Simt că pentru a fi un artist, dar și a vrea o familie nu ar fi așa ușor pentru mine, cum este pentru echivalenții mei masculini.

M-am modelat exclusiv după performeri masculini și pentru prima dată am simțit că un zid a fost doborât între mine și idolii mei, pentru că trebuie să iau decizii pe care ei nu le-au luat.

Ultima mostră de muzică nouă lansată de Florence + The Machine a fost în 2021, piesă "Call Me Cruella" de pe coloana sonoră a filmului Disney "Cruella".

Comentarii

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare