Urmărește-ne în Social Media

Florence + The Machine - Heaven Is Here

Florence + The Machine tocmai a lansat un nou single de pe viitorul album, iar "Heaven Is Here" pare a continua povestea începută în precedentul single. Videoclipul e în aceeaşi cheie, cu Florence Welch dezlănţuită alături de o trupă de amazoane care dansează parcă posedate de un spirit.

"Heaven Is Here" nu e o piesă propriu-zisă, ci pare mai degrabă o colecţie de onomatopee, incantaţii, bătăi de tobă şi şi-ar găsi locul ca intermezzo între track-urile de pe albumul cel nou sau poate chiar ca un intro. Aidoma ultimului clip al trupei, "King" şi acesta este regizat de către Autumn de Wilde. Până să apară aceste piese Florence + The Machine ne oferise doar o singură melodie nouă în ultimul an şi anume "Call Me Cruella", de pe coloana sonoră a filmului Disney despre villain-ul din "101 Dalmaţieni".

Florence Welch a explicat pe Instagram care e povestea din spatele lui "Heaven Is Here". Se pare că e prima piesă scrisă în lockdown, după o lungă perioadă în care artista nu a mai putut ajunge la studio. A dorit să creeze ceva monstruos, care să redea bucurie, furie, durere în acelaşi timp şi a ieşi fix această piesă. În perioada când a fost compus acest single studiourile de dans erau închise din cauza pandemiei şi Florence putea doar să îşi imagineze coregrafii pentru creaţia sa.

Ea a fost construită având în minte dans contemporan şi o trupă de dansatoare zvâcnind în acelaşi ritm.

De remarcat şi versurile-confesiune ale lui Florence:

"Şi fiecare piesă pe care am scris-o/ A devenit o frânghie de scăpare/ Legată în jurul gâtului/ Pentru a mă trage spre rai".

Aflăm şi că două dintre dansatoarele din clip sunt din Ucraina şi sunt în adăposturi acum din cauza invaziei ruse. Videoclipul fusese filmat în Kiev pe 20 noiembrie 2021, când dansatoarele nu puteau intui că situaţia va evolua în acest mod dramatic.

Formaţia se pregăteşte să revină pe scenă în această vară prin participarea la diferite festivaluri europene, inclusiv Oya din Norvegia, Flow din Finlanda şi Mad Cool din Spania. Grupul a fost la Electric Castle 2019.

PUBLICITATE
Comentarii
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1