Urmărește-ne în Social Media

Florence + The Machine - Free

Florence + The Machine continuă seria de lansări de single-uri cu piesa "Free", care sună a melodie perfectă pentru un trailer de film indie. Single-ul primeşte şi un videoclip în care apare legendarul actor Bill Nighy. Se savurează în articol, alături de detalii despre noul album Florence + The Machine.

Florence Welch şi personajele secundare din videoclip dansează parcă pentru a îl întărâta pe sobrul protagonist jucat de Bill Nighy. El este o figură scorţoasă, un dictator care porunceşte cu gesturi mişcările lui Florence. Piesa este surprinzător de animată şi accelerată pentru ceea ce ne oferă Florence + The Machine de obicei. E departe de o baladă, deşi vocea artistei ar face orice piesă o baladă.

Solista a făcut deja un obicei din a dansa în videoclipurile asociate single-urilor sale din 2022. Aici o vedem cu ceea ce ar putea fi o combinaţie între dans cabaret şi un soi de Riverdance pe jumătate. Ne apropiem de momentul lansării noului album Florence + The Machine, LP-ul urmând să sosească pe 13 mai prin casa de discuri Polydor. Până acum am ascultat de pe disc single-urile "My Love", "King", "Heaven Is Here". Tracklist-ul oficial a fost partajat la început de aprilie.

Ca şi celelalte videoclipuri din 2022, din campania "Dance Fever", "Free" a fost regizat de către Autumn De Wilde. Acesta ete un fost fotograf de staruri rock şi regizorul filmului "Emma" din 2020. Bill Nighy este un actor britanic reputat, apreciat pentru rolurile din filmele "Love Actually" şi seria "Pirates of the Caribbean".

Welch şi compania au oferit preview-uri pentru piese de pe albumul "Dance Fever" în cadrul unei serii de concerte intime în Marea Britanie, serie încheiată pe 19 aprilie la Londra. Criticii muzicali au fost surprinşi de simbolismul concertelor, dar şi de registrul înalt pe care îl atinge vocea muzicianei în cadrul piesei "King".

Ultimul album lansat de Florence + The Machine a fost "High As Hope" în 2018, descris ca un "basm în 14 cântece". A fost coprodus de solistă alături de Jack Antonoff şi solistul Dave Bayley de la Glass Animals. Trupa britanică a cântat în România ultimă dată în 2019, în cadrul Electric Castle.

Comentarii

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare