Urmărește-ne în Social Media

Florence + The Machine - Free

Florence + The Machine continuă seria de lansări de single-uri cu piesa "Free", care sună a melodie perfectă pentru un trailer de film indie. Single-ul primeşte şi un videoclip în care apare legendarul actor Bill Nighy. Se savurează în articol, alături de detalii despre noul album Florence + The Machine.

Florence Welch şi personajele secundare din videoclip dansează parcă pentru a îl întărâta pe sobrul protagonist jucat de Bill Nighy. El este o figură scorţoasă, un dictator care porunceşte cu gesturi mişcările lui Florence. Piesa este surprinzător de animată şi accelerată pentru ceea ce ne oferă Florence + The Machine de obicei. E departe de o baladă, deşi vocea artistei ar face orice piesă o baladă.

Solista a făcut deja un obicei din a dansa în videoclipurile asociate single-urilor sale din 2022. Aici o vedem cu ceea ce ar putea fi o combinaţie între dans cabaret şi un soi de Riverdance pe jumătate. Ne apropiem de momentul lansării noului album Florence + The Machine, LP-ul urmând să sosească pe 13 mai prin casa de discuri Polydor. Până acum am ascultat de pe disc single-urile "My Love", "King", "Heaven Is Here". Tracklist-ul oficial a fost partajat la început de aprilie.

Ca şi celelalte videoclipuri din 2022, din campania "Dance Fever", "Free" a fost regizat de către Autumn De Wilde. Acesta ete un fost fotograf de staruri rock şi regizorul filmului "Emma" din 2020. Bill Nighy este un actor britanic reputat, apreciat pentru rolurile din filmele "Love Actually" şi seria "Pirates of the Caribbean".

Welch şi compania au oferit preview-uri pentru piese de pe albumul "Dance Fever" în cadrul unei serii de concerte intime în Marea Britanie, serie încheiată pe 19 aprilie la Londra. Criticii muzicali au fost surprinşi de simbolismul concertelor, dar şi de registrul înalt pe care îl atinge vocea muzicianei în cadrul piesei "King".

Ultimul album lansat de Florence + The Machine a fost "High As Hope" în 2018, descris ca un "basm în 14 cântece". A fost coprodus de solistă alături de Jack Antonoff şi solistul Dave Bayley de la Glass Animals. Trupa britanică a cântat în România ultimă dată în 2019, în cadrul Electric Castle.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Florence and the Machine a lansat albumul "Dance Fever"

Florence and the Machine revine după pandemie cu un nou material de studio, intitulat "Dance Fever". Albumul conține piesele "My Love", "Free", "King" și Heaven is Here", care au sosit alături de videoclipuri regizate de reputatul Autumn De Wilde.

Publicat

pe

Florence + The Machine la Electric Castle 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

"Dance Fever" a fost înregistrat la Londra pe parcursul pandemiei, în așteptarea redeschiderii lumii. Cluburile, dansul la festivaluri, aflarea în vârtejul mișcării și, în cele din urmă, muzică și legătura cu ceilalți oameni i-au lipsit lui Florence Welch cel mai mult în timpul blocării. Speranțele și visele reuniunilor cu cei dragi și dansul cu străinii au contribuit la menținerea dinamică a "Dance Fever". La urma urmei, muzica este forma de artă unică care are puterea de a te ajuta să te pierzi și să te eliberezi de anxietăți, chiar dacă pentru o clipă.

Imaginea și conceptul coreomaniei – un fenomen renascentist în care grupuri de oameni dansau sălbatic până la epuizare, prăbușire și moarte – au devenit un punct de inspirație. Acesta i-a oferit artistei propulsie, energie și un mod de a privi muzica mai coregrafic.

Începând, ca întotdeauna, înarmată cu un caiet de poezii și idei, Florence tocmai sosise la New York în martie 2020 pentru a începe înregistrarea când Covid-19 a forțat-o să se retragă înapoi la Londra. Adăpostită acasă, melodiile pe care ea le începuse au început să se transforme.

Produs de Florence Welch, Jack Antonoff și Dave Bayley, "Dance Fever" aduce înapoi tot ce e mai bun de la Florence. După ce seria de 3 nopți de spectacole intime din Marea Britanie s-a vândut într-un 1 minut, Florence + the Machine și-a anunțat turneul Dance Fever, pentru luna noiembrie, care include mai multe spectacole în arene, inclusiv două nopți la The O2 din Londra.

Tracklist "Dance Fever":

 1. King
 2. Free
 3. Choreomania
 4. Back in Town
 5. Girls Against God
 6. Dream Girl Evil
 7. Prayer Factory
 8. Cassandra
 9. Heaven is Here
 10. Daffodil
 11. My Love
 12. Restraint
 13. The Bomb
 14. Morning Elvis

Playlist: Florence and the Machine - "Dance Fever" (Albumul complet)

 

Citește în continuare

Muzică nouă

Florence + the Machine anunţă prima piesă din 2022 - Teaser Video

A trecut aproape un an de când Florence + The Machine ne-a oferit ultima piesă nouă, extrasă din coloana sonoră a filmului Disney "Cruella". Ei bine acum ne pregătim de prima melodie din 2022, conform unor teasere ale trupei. Ele se văd şi ascultă mai jos.

Publicat

pe

Teaser piesa noua Florence and the Machine
Teaser piesa noua Florence and the Machine │ FOTO: Florence Welch twitter.com

Totul începea în primele ore ale zilei de 22 februarie şi poate că Florence Welch and co sunt pasionaţi de numerologie, ţintind spre 22.02.2022. Site-ul web al formaţiei a fost actualizat, iar câţiva membri ai fanclub-ului trupei au primit acasă felicitări în plic cu teasere. Pe ele scria doar "Chapter 1" şi au fost 15 felicitări confirmate în total, una fiind cea "King" şi care promite că "vine ceva".

Un nou album al trupei ar fi primul de la "High aş Hope" din 2018 încoace. Am avut în 2020 o piesă nouă numită "Light of Love", iar în 2021 melodia "Call Me Cruella" de pe coloana sonoră a filmului Disney "Cruella". Florence + The Machine se pregăteşte să îşi facă revenirea pe marile scene în această vară, fiind inclusă în lineup-ul a multiple festivaluri. Welch and co vor participa la festivalul Oya din Norvegia, la Flow din Finlanda şi la Mad Cool din Madrid.

Între timp pe Twitter solista Florence Welch a postat o fotografie cu ea însăşi, care apare în mijlocul cărţii de joc "King" cu textul "Something's Coming". Apoi pe Instagram a apărut un teaser video pentru o piesă şi un videoclip, care vor sosi pe 23 februarie 2022. Melodia sună hipnotic şi a track care te va bântui zile bune, în vreme ce clipul e plin de simbolistică, tipic Florence + The Machine.

Solista e ocupată în aceste zile, urmând a compune coloana sonoră pentru o nouă adaptare de pe Broadway a "Marelui Gatsby", cartea sa preferată. Artista se declară şi foarte pasionată de musical-uri. Grupul britanic Florence + The Machine a fost fondat în 2007 în Londra şi a avut onoarea de cânta la gala Premiilor Nobel din 2010, dar şi la MTV Video Music Awards 2010. Are 6 nominalizări Grammy la activ. Florence Welch a fost primul headliner femin la Glastonbury din istorie, cu reprezentaţia sa din 2015.

Citește în continuare