Urmărește-ne în Social Media

Five Finger Death Punch - Sham Pain

Trupele de metal au făcut un fel de tradiţie din clipurile amuzante, cu o doză serioasă de ironie şi o latură sexy. Five Finger Death Punch se aliniază trendului, prin lansarea videoclipului "Sham Pain". Vă invităm să urmăriţi trăznitul clip în cadrul acestui articol.

Aminteşte puţin de "Rockstar" al celor de la Nickelback, dar cu ironia dată la nivel 100. "Sham Pain" în sine este un titlu ironic, făcând aluzie la "Sham" (fals, prefăcut) şi "Pain" (durere). Toate acestea acoperite cu o mare de şampanie şi lux simulat. Muzicienii din FFDP îi imită pe metaliştii rockstar sau pe rap rockerii care au uitat de unde au plecat şi suferă de vedetism.

Judecând după hainele şi coafurile ce apar în clip deducem aluzii la Fred Durst, la Papa Roach şi poate şi la P.O.D sau Korn. Selfie-urile cu fanii, favourile făcute de poliţie, toate intră în descrierea tipică de celebritate care crede că i se cuvine tot. "Sham Pain" este o piesă catchy, o piesă de pub sau bar, din care nu lipsesc riffurile de headbanging, solo-urile şi versurile uşor de memorat.

Pare genul de piesă pe care să se facă striptease într-un local din Las Vegas. FFDP a ridicat câteva sprâncene în lumea metalului, numindu-şi cel mai nou album "And Justice for None", care aminteşte inevitabil de albumul Metallica "... And Justice for All".

Inspiraţia a venit din situaţia grea a trupei, prinsă într-un proces cu casa de discuri Prospect Park anul trecut. Varianta iniţială a albumului fusese finalizată încă din decembrie 2016, dar grupul a revenit puţin asupra pieselor cu retuşări şi îl lansează pe 18 mai. Revenirea Five Finger Death Punch după perioada sa grea a început prin lansarea piesei "Gone Away", cover după The Offspring.

Acea piesă venea în decembrie anul trecut, iar în aprilie acest an am auzit single-ul "Fake", care promovează noul LP. "Sham Pain" a debutat ca single pe 20 aprilie, iar al treilea release promo a fost "When the Seasons Change". Chitaristul Zoltan Bathory citează Pantera ca influenţă, iar solistul Ivan Moody îşi ia inspiraţia de la Mike Patton, Phil Anselmo, Layne Staley şi Lynn Strait.

Comentarii

Concerte & turnee

Five Finger Death Punch cântă la Romexpo în iulie 2024

Trupa Five Finger Death Punch va concerta pe 4 iulie 2024 la Romexpo, în Pavilionul Central, cu ocazia aniversării a 20 ani de METALHEAD în România. Pe scenă vor urca și americanii de la Ice Nine Kills. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment și bilete de acces.

Publicat

pe

Five Finger Death Punch poza grup 2023
Five Finger Death Punch poza grup 2023 │ FOTO: FFDP www.instagram.com

Five Finger Death Punch a trebuit să anuleze concertul programat pentru 14 iunie 2023 din cauza unor complicații pe care solistul Ivan Moody le-a avut după operația de hernie. Totuși, fanii trupei au motive de bucurie pentru că îi așteaptă un concert la Romexpo pe 4 iulie 2024. Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării a 20 de ani de METALHEAD în România.

Bilete concert Five Finger Death Punch 2024

Fanii care și-au luat bilete la show-ul din 2023 au acces primii la 300 de bilete earlybird din fiecare categorie pe 14 decembrie la ora 11:00. Organizatorii îi roagă să verifice doar căsuța de e-mail la acea dată.

Fanii METALHEAD care fac parte din Canalul oficial de Whatsapp METALHEAD au acces la aceste bilete înaintea tuturor (accesați canalul de pe telefon).

Primele 500 de bilete din fiecare categorie au prețuri earlybird și se pun în vânzare pe 15 decembrie la ora 11:00.

După epuizarea bietelor earlybird atât pe 14 și pe 15 decembrie, fanii vor putea cumpăra bilete și la preț întreg.

IMPORTANT: Biletele din 2023 nu sunt valabile pentru show-ul din 2024.

  • PREMIUM - 799 lei în presale la etaj pe inel, cu bar și acces separat și 850 lei la intrare. Fanii cu bilete PREMIUM au acces in toate categoriile de bilete. Se pun in vanzare doar 500 de bilete PREMIUM.
  • Categoria A - fără loc în fața scenei - 429 lei earlybird, 449 de lei în presale și 500 de lei la intrare
  • Categoria B - fără loc, în spatele categoriei A - 359 lei earlybird, 379 de lei în presale și 430 de lei la intrare
  • Categoria C - fără loc, în spatele categoriei B - 279 de lei earlybird, 299 lei în presale și 350 de lei la intrare

Info bilete și acces:

  • Se pun în vânzare doar 2.500 de bilete la categoria A, 2.500 la categoria B și 5.000 de bilete la Categoria C.
  • La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.
  • Copiii sub 10 ani au intrarea gratuita însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
  • Daca aveți vouchere de plată acestea pot fi folosite doar începând cu 15 decembrie când pornește vânzarea generală, nu și în perioada de presale.

Five Finger Death Punch vine din Nevada, s-a format în 2005 și a lansat 9 albume de studio. Discul de debut a vândut peste 500.000 de exemplare doar în Statele Unite, iar următoarele două au depășit 1 milion și au fost certificate Platinum de către RIAA. Cu al său carismatic și misterios solist, Ivan Moody, trupa Five Finger Death Punch este headlinerul multor festivalurilor din jurul lumii, iar cel mai recent album, "Afterlife",  a fost promovat la nivel mondial prin turnee alături de Megadeth și The Hu.

Numele trupei este inspirat dintr-un film clasic de arte marțiale. Five Finger Death Punch combină mai multe stiluri, de la heavy metal la groove metal, alternative metal, hard rock sau thrash metal, iar piese precum "Wrong Side of Heaven", "Blue on Black", "Bad Company", "Gone Away" sau "A Little Bit Off" vor rămâne peste ani în istoria muzicală a genului metal.

Ice Nine Kills vin din Boston Massachusetts, bazele formației fiind puse în 2000 de Spencer Charnas si Jeremy Schwartz. Până în prezent au lansat șase materiale de studio, cel mai recent fiind "The Silver Scream 2: Welcome to Horrorwood" care a ajuns pe poziția 18 in US Billboard 200 și pe prima poziție în US Hard Rock Albums.

Au urcat deja pe scenele celor mai importante festivaluri precum Graspop, Wacken sau Download și au deschis concerte pentru artiști precum Metallica, Papa Roach sau Slipknot. Versurile tratează în mare parte subiecte horror, iar muzical, Ice Nine Kills abordează un hardcore cu influențe melodice.

Citește în continuare