Urmărește-ne în Social Media

Five Finger Death Punch - Gone Away

Five Finger Death Punch a lansat un videoclip cu puternic mesaj anti război, pentru piesa "Gone Away". Este o veritabilă incursiune în universul stresulului post traumatic, asociat cu pierderile de vieţi din Orientul Mijlociu.

"Gone Away" este o baladă cu greutate, o colecţie de riff-uri de doliu, ilustrate cu mame şi fiice care îi plâng pe cei căzuţi în războaie. În videoclip vedem părinţi care îşi plâng copiii, dar şi un tânăr soldat retras din activitate şi care încearcă să se regăsească. Timpul se dă înapoi la mijlocul clipului şi aflăm povestea acestui tânăr.

Îl vedem motivat de un atac asupra Statelor Unite şi înrolându-se imediat împreună cu fraţii şi prietenii săi. Este povestea repetată de atât de multe ori la Hollywood, cu tineri americani care îşi pierd membre, mintea sau vieţile. Totul are loc în nisipul fierbinte din Irak, Iran şi Afghanistan. Momentul exploziei unei mine antipersoană este ilustrat sonic cu solo-uri sfâşietoare.

Regizat de către Nick Peterson, acest clip a primit mii de comentarii, inclusiv de la soldaţi americani care se luptă cu demonii trecutului. Aceştia au scris că are un rol terapeutic şi că lupta cu aceşti demoni e reală. Dacă vă suna familiar melodia "Gone Away", trebuie să ştiţi că originalul le aparţine celor de la The Offspring. Five Finger Death Punch a realizat un cover excelent, în stil propriu.

Acest single este extras de pe colecţia "A Decade of Destruction", care acoperă întreaga carieră FFDP. Include şi o nouă melodie, numită "Trouble" şi lansată în noiembrie. Ultimul album de studio al formaţiei a venit în 2015, sub numele de "Got Your Six".

Comentarii

Concerte & turnee

Five Finger Death Punch cântă la Romexpo în iulie 2024

Trupa Five Finger Death Punch va concerta pe 4 iulie 2024 la Romexpo, în Pavilionul Central, cu ocazia aniversării a 20 ani de METALHEAD în România. Pe scenă vor urca și americanii de la Ice Nine Kills. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment și bilete de acces.

Publicat

pe

Five Finger Death Punch poza grup 2023
Five Finger Death Punch poza grup 2023 │ FOTO: FFDP www.instagram.com

Five Finger Death Punch a trebuit să anuleze concertul programat pentru 14 iunie 2023 din cauza unor complicații pe care solistul Ivan Moody le-a avut după operația de hernie. Totuși, fanii trupei au motive de bucurie pentru că îi așteaptă un concert la Romexpo pe 4 iulie 2024. Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării a 20 de ani de METALHEAD în România.

Bilete concert Five Finger Death Punch 2024

Fanii care și-au luat bilete la show-ul din 2023 au acces primii la 300 de bilete earlybird din fiecare categorie pe 14 decembrie la ora 11:00. Organizatorii îi roagă să verifice doar căsuța de e-mail la acea dată.

Fanii METALHEAD care fac parte din Canalul oficial de Whatsapp METALHEAD au acces la aceste bilete înaintea tuturor (accesați canalul de pe telefon).

Primele 500 de bilete din fiecare categorie au prețuri earlybird și se pun în vânzare pe 15 decembrie la ora 11:00.

După epuizarea bietelor earlybird atât pe 14 și pe 15 decembrie, fanii vor putea cumpăra bilete și la preț întreg.

IMPORTANT: Biletele din 2023 nu sunt valabile pentru show-ul din 2024.

  • PREMIUM - 799 lei în presale la etaj pe inel, cu bar și acces separat și 850 lei la intrare. Fanii cu bilete PREMIUM au acces in toate categoriile de bilete. Se pun in vanzare doar 500 de bilete PREMIUM.
  • Categoria A - fără loc în fața scenei - 429 lei earlybird, 449 de lei în presale și 500 de lei la intrare
  • Categoria B - fără loc, în spatele categoriei A - 359 lei earlybird, 379 de lei în presale și 430 de lei la intrare
  • Categoria C - fără loc, în spatele categoriei B - 279 de lei earlybird, 299 lei în presale și 350 de lei la intrare

Info bilete și acces:

  • Se pun în vânzare doar 2.500 de bilete la categoria A, 2.500 la categoria B și 5.000 de bilete la Categoria C.
  • La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.
  • Copiii sub 10 ani au intrarea gratuita însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
  • Daca aveți vouchere de plată acestea pot fi folosite doar începând cu 15 decembrie când pornește vânzarea generală, nu și în perioada de presale.

Five Finger Death Punch vine din Nevada, s-a format în 2005 și a lansat 9 albume de studio. Discul de debut a vândut peste 500.000 de exemplare doar în Statele Unite, iar următoarele două au depășit 1 milion și au fost certificate Platinum de către RIAA. Cu al său carismatic și misterios solist, Ivan Moody, trupa Five Finger Death Punch este headlinerul multor festivalurilor din jurul lumii, iar cel mai recent album, "Afterlife",  a fost promovat la nivel mondial prin turnee alături de Megadeth și The Hu.

Numele trupei este inspirat dintr-un film clasic de arte marțiale. Five Finger Death Punch combină mai multe stiluri, de la heavy metal la groove metal, alternative metal, hard rock sau thrash metal, iar piese precum "Wrong Side of Heaven", "Blue on Black", "Bad Company", "Gone Away" sau "A Little Bit Off" vor rămâne peste ani în istoria muzicală a genului metal.

Ice Nine Kills vin din Boston Massachusetts, bazele formației fiind puse în 2000 de Spencer Charnas si Jeremy Schwartz. Până în prezent au lansat șase materiale de studio, cel mai recent fiind "The Silver Scream 2: Welcome to Horrorwood" care a ajuns pe poziția 18 in US Billboard 200 și pe prima poziție în US Hard Rock Albums.

Au urcat deja pe scenele celor mai importante festivaluri precum Graspop, Wacken sau Download și au deschis concerte pentru artiști precum Metallica, Papa Roach sau Slipknot. Versurile tratează în mare parte subiecte horror, iar muzical, Ice Nine Kills abordează un hardcore cu influențe melodice.

Citește în continuare