Urmărește-ne în Social Media

Five Finger Death Punch - Blue on Black

Five Finger Death Punch tocmai a lansat o piesă nouă, coverul "Blue on Black". Track-ul începe cu un puternic vibe country, lucru reflectat de altffel în videoclipul său, care este filmat într-un bar clasic western. Urmăreşte noul clip în cadrul articolului.

"Blue on Black" este o reprezentaţie de suflet, cu multă chitară acustică, solo-uri care invocă goana după aur şi Vestul Sălbatic. Fanii sunt aproape de artişti, într-o simbioză a barului mic şi plin de nisip, pinteni încinşi de drum şi pistoale gata să fie scoase din teacă. S-a terminat cu ironia şi glumele din clipul "Sham Pain", Five Finger Death Punch se ia în serios cu acest release.

Originalul este o piesă blues rock înregistrată de către Kenny Wayne Shepherd Band în 1998. Noul videoclip FFDP a fost regizat de către Dale "Rage" Resteghini, inspirat de un scenariu scris de chitaristul trupei, Zoltan Bathory. Întrebaţi cum îşi aleg piesele pentru coveruri, muzicienii au declarat că au drept criteriu principal "să fie distractiv de reinterpretat".

Ivan Moody, solistul grupului se implică foarte mult emoţional şi trăieşte versurile pe care le cântă, deci trebuie să vibreze pe aceeaşi lungime de undă ca piesa. FFDP cântă de obicei heavy metal, groove metal, uneori şi thrash metal, de aceea ne surprinde abordarea sa country. Trupa este activă din 2005 şi a avut un 2018 excelent, odată cu lansarea LP-ului "And Justice for None".

Discul a debutat pe locul 4 în Billboard 200 în luna mai a acestui an. Numai în SUA a vândut 71.000 de copii în prima lună. Five Finger Death Punch are deja milioane de albume vândute în State şi are la activ 7 materiale discografice. Printre influenţele citate de chitaristul formaţiei se numără Pantera, Slayer, Accept, W.A.S.P, Death şi Annihilator.

Solistul îşi trage seva din voci legendare precum Mike Patton de la Faith No More, Phil Anselmo de la Pantera sau Layne Staley de la Alice in Chains. "And Justice for None" era deja înregistrat pe 31 decembrie 2016. Totuşi trupa a fost într-o bătălie continuă cu casa de discuri Prospect Park, ducând la o amânare a debutului LP-ului cu 2 ani. Negocierile se încheiau pe final de 2017, când sosea compilaţia "A Decade of Destruction".

Comentarii

Concerte & turnee

Five Finger Death Punch cântă la Romexpo în iulie 2024

Trupa Five Finger Death Punch va concerta pe 4 iulie 2024 la Romexpo, în Pavilionul Central, cu ocazia aniversării a 20 ani de METALHEAD în România. Pe scenă vor urca și americanii de la Ice Nine Kills. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment și bilete de acces.

Publicat

pe

Five Finger Death Punch poza grup 2023
Five Finger Death Punch poza grup 2023 │ FOTO: FFDP www.instagram.com

Five Finger Death Punch a trebuit să anuleze concertul programat pentru 14 iunie 2023 din cauza unor complicații pe care solistul Ivan Moody le-a avut după operația de hernie. Totuși, fanii trupei au motive de bucurie pentru că îi așteaptă un concert la Romexpo pe 4 iulie 2024. Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării a 20 de ani de METALHEAD în România.

Bilete concert Five Finger Death Punch 2024

Fanii care și-au luat bilete la show-ul din 2023 au acces primii la 300 de bilete earlybird din fiecare categorie pe 14 decembrie la ora 11:00. Organizatorii îi roagă să verifice doar căsuța de e-mail la acea dată.

Fanii METALHEAD care fac parte din Canalul oficial de Whatsapp METALHEAD au acces la aceste bilete înaintea tuturor (accesați canalul de pe telefon).

Primele 500 de bilete din fiecare categorie au prețuri earlybird și se pun în vânzare pe 15 decembrie la ora 11:00.

După epuizarea bietelor earlybird atât pe 14 și pe 15 decembrie, fanii vor putea cumpăra bilete și la preț întreg.

IMPORTANT: Biletele din 2023 nu sunt valabile pentru show-ul din 2024.

  • PREMIUM - 799 lei în presale la etaj pe inel, cu bar și acces separat și 850 lei la intrare. Fanii cu bilete PREMIUM au acces in toate categoriile de bilete. Se pun in vanzare doar 500 de bilete PREMIUM.
  • Categoria A - fără loc în fața scenei - 429 lei earlybird, 449 de lei în presale și 500 de lei la intrare
  • Categoria B - fără loc, în spatele categoriei A - 359 lei earlybird, 379 de lei în presale și 430 de lei la intrare
  • Categoria C - fără loc, în spatele categoriei B - 279 de lei earlybird, 299 lei în presale și 350 de lei la intrare

Info bilete și acces:

  • Se pun în vânzare doar 2.500 de bilete la categoria A, 2.500 la categoria B și 5.000 de bilete la Categoria C.
  • La prețul tuturor biletelor se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.
  • Copiii sub 10 ani au intrarea gratuita însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
  • Daca aveți vouchere de plată acestea pot fi folosite doar începând cu 15 decembrie când pornește vânzarea generală, nu și în perioada de presale.

Five Finger Death Punch vine din Nevada, s-a format în 2005 și a lansat 9 albume de studio. Discul de debut a vândut peste 500.000 de exemplare doar în Statele Unite, iar următoarele două au depășit 1 milion și au fost certificate Platinum de către RIAA. Cu al său carismatic și misterios solist, Ivan Moody, trupa Five Finger Death Punch este headlinerul multor festivalurilor din jurul lumii, iar cel mai recent album, "Afterlife",  a fost promovat la nivel mondial prin turnee alături de Megadeth și The Hu.

Numele trupei este inspirat dintr-un film clasic de arte marțiale. Five Finger Death Punch combină mai multe stiluri, de la heavy metal la groove metal, alternative metal, hard rock sau thrash metal, iar piese precum "Wrong Side of Heaven", "Blue on Black", "Bad Company", "Gone Away" sau "A Little Bit Off" vor rămâne peste ani în istoria muzicală a genului metal.

Ice Nine Kills vin din Boston Massachusetts, bazele formației fiind puse în 2000 de Spencer Charnas si Jeremy Schwartz. Până în prezent au lansat șase materiale de studio, cel mai recent fiind "The Silver Scream 2: Welcome to Horrorwood" care a ajuns pe poziția 18 in US Billboard 200 și pe prima poziție în US Hard Rock Albums.

Au urcat deja pe scenele celor mai importante festivaluri precum Graspop, Wacken sau Download și au deschis concerte pentru artiști precum Metallica, Papa Roach sau Slipknot. Versurile tratează în mare parte subiecte horror, iar muzical, Ice Nine Kills abordează un hardcore cu influențe melodice.

Citește în continuare