Urmărește-ne în Social Media

FiRMA - Pe Locuri, Fiţi Gata

Trupa FiRMA a lansat un nou single, "Pe Locuri, Fiţi Gata", care reflectă tumultul naţiunii române în această perioadă a alegerilor. Artiştii cântă despre spiritul de rebeliune al românilor şi despre cei care se vor întoarce acasă pentru a protesta. Single-ul are o secţiune surpriză spre final şi îi puteţi privi clipul în articol.

FiRMA a lansat noua piesă pe 8 noiembrie, cu 2 zile înainte de alegerile prezidenţiale. "Pe Locuri, Fiţi Gata" face aluzie la clasa politică de la noi, dar şi la sentimentul de înfrăţire între românii de acasă şi cei din diaspora. Clipul este ilustrat cu imagini din concertele trupei, dar şi cu diferiţi români protestatari. Vedem repere locale, puncte de graniţă şi versurile piesei apar peste aceste cadre.

Primele 2 minute din melodie sunt un rock alternativ pur, dar pe la minutul 1:50 începe o secţiune experimentală, care se tot precipită spre un soi de muzică de horă. Toată animată perfect de un solo plin de viaţă, care face din FiRMA cel mai fresh grup alternativ al momentului. Versurile "noi suntem Karma" vor răsuna cu siguranţă din piepturile fanilor la următoarele concerte. Noul single va fi inaugurat live printr-un concert al trupei FiRMA pe 13 noiembrie 2019, în Club Expirat.

Formaţia condusă de Daniel Rocca a deschis concertul Bon Jovi din Bucureşti în această vară. Tot FiRMA a făcut senzaţie la Fall In Love Festival, consolându-i pe cei nemulţumiţi de absenţa lui Liam Gallagher cu un concert mai lung decât fusese programat. În ultimii ani am putut asculta piese ale trupei inspirate de poezii celebre ale autorilor români. Sunt melodii extrase de pe "Poezii, Alese Vol. I".

Albumul "Poezii Alese.Vol I" este o coproducţie FiRMA - Radio România, prin editura Casa Radio. Acest proiect discografic include noua piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeţilor români, clasici şi contemporani. George Bacovia, Mihai Eminescu, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Elena Vladareanu sunt poeţii aleşi de FiRMA pentru a fi readuşi în actualitate.

Albumul este disponibil în format CD şi online pe iTunes, Spotify, etc, şi a fost lansat pe 17 decembrie 2018 în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Humanitas Cişmigiu.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Ascultă "We are here 4EVA", o nouă piesă semnată FiRMA

FiRMA își surprinde ascultătorii și lansează "We are here 4EVA", un nou experiment sonic, liric și emoțional. Melodia prefațează viitorul album al formației, și este disponibilă în articol. Te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Artwork FiRMA - "We are here 4EVA"
Artwork FiRMA - "We are here 4EVA" │ FOTO: FiRMA

"We are here 4EVA" este prima producție în limba engleză după succesul din 2007 al piesei "Baby is crying", ce s-a bucurat la vremea respectivă de aprecierea unor artiști precum Snoop Doog & Wyclef Jean. Atunci, trupa a fost invitată pe scena MTV European Music Awards (Munich), la secțiunea New Sounds of Europe, iar VH1 a difuzat în heavy-rotation videoclipul melodiei.

"We are here 4EVA" este unul din poemele scrise de Daniel "Rocca" Stoicea în timpul pandemiei, transpuse ulterior pe note de către trupa FiRMA. Versurile povestesc o conversație intimă dintre Anima și Animus, în încercarea aplanării unei dileme eterne.

"Succesorul album FiRMA se naște văzând cu ochii, din dragoste pentru muzică și tot ceea ce îmbracă dânsa, după ce se sting luminile", a declarat Daniel "Rocca".

FiRMA își exploatează cu succes sursele de inspirație, iar "We are here 4EVA" este cea mai recentă dovadă în acest sens. În urmă cu câteva luni, trupa a lansat "Deşteptarea Primăverii", un album de muzică şi versuri originale, compus special de Rocca pentru piesa de teatru cu acelaşi nume, pusă în scenă la Teatrul Mic de regizorul Vlad Cristache şi nominalizată la premiile UNITER. Anterior, trupa a organizat două concerte speciale, intitulate "Origini", în care le-au avut ca invitate pe Ana Blandiana și Maia Morgenstern.

FiRMA și-a reconfirmat în toate contextele poziția printre cele mai importante și fascinante trupe de alternative din România, prin acordurile originale, lirica subtilă și printr-o poveste vizuală inovatoare, la baza căreia stă viziunea grafică și regizorală a solistului Daniel 'Rocca' Stoicea. Trupa a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală, de la începuturile lor ieşite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturităţii actuale.

AUDIO: FiRMA - We are here 4EVA

Citește în continuare