Urmărește-ne în Social Media

FiRMA - Pe Locuri, Fiţi Gata

Trupa FiRMA a lansat un nou single, "Pe Locuri, Fiţi Gata", care reflectă tumultul naţiunii române în această perioadă a alegerilor. Artiştii cântă despre spiritul de rebeliune al românilor şi despre cei care se vor întoarce acasă pentru a protesta. Single-ul are o secţiune surpriză spre final şi îi puteţi privi clipul în articol.

FiRMA a lansat noua piesă pe 8 noiembrie, cu 2 zile înainte de alegerile prezidenţiale. "Pe Locuri, Fiţi Gata" face aluzie la clasa politică de la noi, dar şi la sentimentul de înfrăţire între românii de acasă şi cei din diaspora. Clipul este ilustrat cu imagini din concertele trupei, dar şi cu diferiţi români protestatari. Vedem repere locale, puncte de graniţă şi versurile piesei apar peste aceste cadre.

Primele 2 minute din melodie sunt un rock alternativ pur, dar pe la minutul 1:50 începe o secţiune experimentală, care se tot precipită spre un soi de muzică de horă. Toată animată perfect de un solo plin de viaţă, care face din FiRMA cel mai fresh grup alternativ al momentului. Versurile "noi suntem Karma" vor răsuna cu siguranţă din piepturile fanilor la următoarele concerte. Noul single va fi inaugurat live printr-un concert al trupei FiRMA pe 13 noiembrie 2019, în Club Expirat.

Formaţia condusă de Daniel Rocca a deschis concertul Bon Jovi din Bucureşti în această vară. Tot FiRMA a făcut senzaţie la Fall In Love Festival, consolându-i pe cei nemulţumiţi de absenţa lui Liam Gallagher cu un concert mai lung decât fusese programat. În ultimii ani am putut asculta piese ale trupei inspirate de poezii celebre ale autorilor români. Sunt melodii extrase de pe "Poezii, Alese Vol. I".

Albumul "Poezii Alese.Vol I" este o coproducţie FiRMA - Radio România, prin editura Casa Radio. Acest proiect discografic include noua piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeţilor români, clasici şi contemporani. George Bacovia, Mihai Eminescu, Leonid Dimov, Nina Cassian, Ana Blandiana, Svetlana Cârstean, Adela Greceanu, Elena Vladareanu sunt poeţii aleşi de FiRMA pentru a fi readuşi în actualitate.

Albumul este disponibil în format CD şi online pe iTunes, Spotify, etc, şi a fost lansat pe 17 decembrie 2018 în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Humanitas Cişmigiu.

Comentarii