Urmărește-ne în Social Media

Fatboy Slim - Role Model

Fatboy Slim a creat un veritabil videoclip viral unul numit "Role Model", dar şi piesa e pe măsură. Clipul este realizat cu ajutorul inteligenţei artificiale şi include apariţii ale unor mari sportivi, actori şi muzicieni.

De la Jack Nicholson la John Lennon şi de la Muhammad Ali la Iggy Pop, vedem o sumedenie de vedete care cântă versurile lui "Role Model". Inclusiv Andy Warhol sau Jimi Hendrix. Acest single este primul release original al artistului 2024 şi este conceput pentru a sărbători piesa cu numărul 500 lansată de casă de discuri a artistului. Numele său este Southern Fried Records şi a fost înfiinţată în 1994 de către Fatboy Slim.

Printre hiturile lansate în aceşti ani se număra remixul piesei lui Elton John "Are You Ready for Love" semnat Ashely Beedle, plus track-urile lui Armand Van Helden "My My My" şi "I Want Your Soul". Prima piesă lansată de label a fost "Super Disco Breaks", semnată de artistul Mighty Dub Katz.

Southern Fried Records a lansat piese ale unor artişti că Maribou State, Crookers, Eats Everything şi The Black Ghosts. Fatboy Slim a sărbătorit de altfel lansarea cu numărul 500 în Ibiza, cu un eveniment care a durat o zi şi o noapte. A mixat atât el, cât şi sub alter ego-ul Mighty Dub Katz.

Fatboy Slim, pe numele său real Norman Quentin Cook, este un muzician, DJ și producător britanic renumit pentru contribuțiile sale în genul muzicii electronice. S-a născut pe 31 iulie 1963, în Bromley, Kent, Anglia. Cook a câștigat inițial notorietate în anii 1980 ca basist pentru trupa indie rock The Housemartins. După dizolvarea trupei, a început să se orienteze către muzica electronică și a adoptat numele de scenă Fatboy Slim.

La sfârșitul anilor 1980, Cook a format Beats International, cunoscută pentru hitul "Dub Be Good to Me".Fatboy Slim a câștigat mai multe premii, în special cel MTV pentru videoclipul muzical al piesei "Weapon of Choice", care îl are în prim-plan pe Christopher Walken.

A câștigat și Brit Awards pentru cel mai bun act britanic de dans.

Comentarii