Urmărește-ne în Social Media

Fără Zahăr - Fluier a pagubă

Fără Zahăr știe cum să facă haz de necaz și în pandemie. Parabola trupei cu Omul-Foarfece pornește, ca de obicei, de la realitățile înconjurătoare, concluzia fiind cuprinsă chiar în titlul piesei - "Fluier a pagubă".

Fără Zahăr surprinde esența comportamentului nostru pe timp de pandemie într-o piesă ce ne mustră, dar ne face și să zâmbim. "Fluier a pagubă" e despre noi și despre zilele post-izolare, dar și despre priorități în vremuri de criză. Umorul formației își trage inspirația în continuare din viața cotidiană a oamenilor simpli, a celor mulți.

"Fluier a pagubă" are versurile și muzica semnate de Bobi Dumitraș, înregistrarea, mixul și masterul fiind realizate de Gabriel Belcescu, la Studioul de Bază Iași. Videoclipul ce-l are în prim-plan pe Omul-Foarfece a fost filmat și montat de Vasea Onel.

Trupa Fără Zahăr și-a început activitatea în 2001, la un cenaclu cultural din Iași. Din componența actuală fac parte Bobi Dumitraș (chitară acustică, voce), Bobo Burlăcianu (voce, chitară electrică) – amândoi din Dorohoi și ieșenii George Maxim (bas) și Alex Neagu (tobe). Fără Zahăr a debutat discografic la Zone Records în septembrie 2003 cu "Episodu’ unu: Ameninţarea faitonului".

Primul videoclip a fost filmat pentru cunoscuta melodie satirică "Sandu". Au urmat în 2004 "D’la sate" şi "Hip-hop ş-aşa", în anii următori fiind lansate albumele "Episodu’ 2 de la Dorohoi" (2005) și "Neamul lui Peneș Curcanul" (2008). Fanii s-au mai bucurat de clipuri la piese precum "6/49" (2005), "Cățaua" (2005), "Lav Stori" (2007), "Dunitru" (2009), "3PM" (2010) și mai recent "Kilobita Mea" (2017) și "Amintire cu hamsii" (2019).

PUBLICITATE
Comentarii