Urmărește-ne în Social Media

Fără Zahăr - Comedie Amăruie (animoclip by Luisa Cube)

Fără Zahăr pune în scenă o "Comedie Amăruie", care, la fel ca și "Divina Comedie" a lui Dante, ne oferă puține motive de râs. Piesa nu duce lipsă de metafore, iar animația realizată de Luisa Cube adaugă versurilor încă un strat de profunzime.

Fără Zahăr știe cum să vorbească despre un subiect fără să-l aducă, ad litteram, în discuție. Cine înțelege subtilitățile din piesă rămâne cu un gust amărui, de unde-i vine, până la urmă, și titlul. Cine se întreabă ce e roșia, probabil că nu a înțeles nimic. "Comedie Amăruie" e o piesă despre noi, ăștia care suntem triști pe sub măștile optimiste, dar și ăștia care "ne certăm că roşia nu-i legumă". Animația completează mesajul și îi dă noi semnificații. De această viziune e responsabilă Luisa Cube, cea care semnează și artwork-ul celui mai recent album The Mono Jacks, "Gloria".

"Uneori facem câte un cântecel mai serios. Apoi ne scrie Luisa Cube cum că i-ar plăcea să animeze o creaţie Fără Zahăr.

Sigur, am zis, joac-o pe asta. Practic a luat castronelul nostru cu metafore şi l-a incorporat în metaforele ei, rezultând această matrioşcă drăguţă.

La urma urmei, ce este roşia?" - Fără Zahăr

Fără Zahăr este un concept muzical satiric și încărcat de umor, care prezintă pe acorduri simple micile aspecte din viața românului, despre care încă se mai poate râde. Trupa și-a început activitatea în 2001, la un cenaclu cultural din Iași, și a debutat discografic în 2003, la Zone Records, cu "Episodu’ unu: Ameninţarea faitonului".

Primul videoclip a fost filmat pentru cunoscuta melodie satirică "Sandu". Au urmat în 2004 "D’la sate" şi "Hip-hop ş-aşa", în anii următori fiind lansate albumele "Episodu’ 2 de la Dorohoi" (2005) și "Neamul lui Peneș Curcanul" (2008). Fanii s-au mai bucurat de clipuri la piese precum "6/49" (2005), "Cățaua" (2005), "Lav Stori" (2007), "Dunitru" (2009), "3PM" (2010) și mai recent "Kilobita Mea" (2017) și "Amintire cu hamsii" (2019).

PUBLICITATE
Comentarii