Urmărește-ne în Social Media

Europe - The Siege

Europe continuă promovarea albumului ”Walk The Earth” cu un videoclip filmat pentru piesa "The Siege". Vizualul este regizat de aclamatul regizor Patric Ullaeus, care a colaborat anterior cu In Flames, Lacuna Coil și Dimmu Borgir.

Europe a dorit să transmită prin piesa ”The Siege” un mesaj important, solistul Joey Tempest explicând semnificația versurilor într-0 discuție cu editorii de la Planet Rock.

"E practic o vedere de la Revoluția Franceză, un moment în care democrația a făcut un uriaș pas înainte în Franța (și ulterior și în Europa). Am lucrat la versuri cu vechiul meu prieten Chris Difford (din trupa SQUEEZE)."

Discutând și despre compoziția piesei, Tempest a dezvăluit că ideea piesei a pornit de la un riff.

”John Levén (bas) ne-a trimis un riff, iar nouă ne-a plăcut la nebunie. La repetiții, am pus acel riff împreună cu o idee de refren a lui Mic (de la clape) și așa a început să prindă contur o piesă foarte cool.”

The Siege” se regăsește pe discul ”Walk The Earth”, un material produs de Dave Cobb și înregistrat la Abbey Road Studios din Londra. Discul a fost lansat oficial pe 20 octombrie 2017 și s-a plasat pe poziția a 2-a în topul albumelor din Suedia.

Europe a vândut peste 25 de milioane de albume la nivel internațional. Succesul trupei a fost marcat în 1986 de piesa ”The Final Countdown”, clasata pe primul loc in 26 de tari. Ea a devenit hit international și a fost piesa care a dat și numele albumului. În 1992, după 10 ani de activitate, trupa a decis să se destrame, iar membrii săi, Joey Tempest, John Norum si Kee Marcello au lansat albume solo. În 2000, în cadrul unui eveniment select, administrația din Stockholm i-a solicitat pentru susținerea unui concert, iar în octombrie 2003 trupa s-a reunit în mod oficial, lansând albumul „Start from the Dark“, vândut în peste 900.000 de exemplare.

Europe a concertat la București în iunie 2015, trupa promovând atunci albumul ”War of Kings”. (Vezi galeria de poze de la concertul Europe).

PUBLICITATE
Comentarii