Urmărește-ne în Social Media

Eros Ramazzotti - Una Idea Especial

Eros Ramazzotti a lansat videoclipul noului single ”Una Idea Especial”. Melodia este extrasă de pe albumul ‪”Perfetto” (în traducere ”Perfect”), ce va fi promovat anul acesta și în România, în cadrul unui concert ce va avea loc la Cluj-Napoca.

Noul single Eros Ramazzotti, ”Una Idea Especial”, beneficiază și de o versiune în limba italiană, ”Sei Un Pensiero Speciale”. Această variantă este disponibilă mai jos.

După mai mult de 30 de ani de la debut, Eros Ramazzotti adaugă un nou capitol unei cariere muzicale impresionante, ce poate fi descrisă prin cifră-record de 50 de milioane de albume vândute. Anul acesta, artistul italian a lansat cel de-al 13-lea disc, „Perfetto„, turneul de promovare a albumului urmând să îl aducă și în țara noastră, la Cluj-Napoca. Concertul va avea loc pe 24 septembrie, la Sala Polivalentă.

Eros Ramazzotti a început să învețe chitara la vârsta de 7 ani și a încercat să-și croiască un drum pe platourile de filmare, inițial ca figurant. Familia l-a încurajat, și tânărul Eros și-a scris primele cântece în colaborare cu tatăl Rodolfo, muncitor în construcții pe timp de zi, muzician noaptea. În 1981 ia parte la concursul muzical „Nuove di Castrocaro” și ajunge în finală cu compoziția proprie ”Rock ‘80„, prinzând astfel și primul său contract cu o casă de discuri.

În 1982 lansează primul single, „Ad un Amico” și lucrează cu compozitorul și muzicianul Renato Brioschi, mentorul său în drumul spre victoria din 1984 la Sanremo, unde câștigă la categoria debutanți. Urmează apoi lansarea primului său album, „Cuori Agitati”, atât în italiană, cât și spaniolă.

Single-ul “Una Storia Importante” se vinde în milioane de copii în Franța, și devine un hit în restul Europei, iar Eros Ramazzotti ajunge un nume internațional.

Comentarii