Urmărește-ne în Social Media

Eric Clapton - White Christmas

Un entuziast al sărbătorilor de iarnă, Eric Clapton întâmpină Crăciunul cu un album dedicat. Avem, astfel, ocazia de a asculta ”White Christmas” într-o interpretare blues și de a urmări un videoclip animat foarte simpatic, în care un băiețel ce seamănă izbitor cu Clapton primește cadoul mult dorit.

Băiatul din videoclipul ”White Christmas” al lui Clapton visează să primească o chitară, așa cum este, de altfel, și firesc, dacă ne gândim la contextul blues în care este imaginat Crăciunul. În plus, personajul este inspirat chiar din viața chitaristului.

”Aproape de fiecare Crăciun, soția mea Melia îmi face cadou o chitară”, a detaliat Eric Clapton într-un interviu pentru Rolling Stone, mărturisind că nu ai cum să dai greș cu un astfel de cadou.

Single-ul ”White Christmas” se regăsește pe primul album cu piese de Crăciun al lui Eric Clapton, ”Happy Xmas”, ce a fost lansat pe 12 octombrie. Pe acest material se regăsesc 14 melodii de iarnă: atât piese populare, precum “Silent Night” și ”Have Yourself A Merry Little Christmas”, cât și piese mai puțin cunoscute. Discul include și o piesă originală, intitulată “For Love On Christmas Day”, precum și o melodie în memoria lui Avicii.

”Am vrut o piesă house. Am fost inspirat de Avicii. E mare păcat că a murit așa de tânăr. Asta mă face să fiu îngrijorat pentru tânăra generație de muzicieni. Vor fi ademeniți de diferite substanțe și stiluri de viață, fără a avea pe cineva să-i ghideze. M-am gândit că ar fi frumos să-i aduc un omagiu”, a mărturisit Eric Clapton, piesa la care se face referire fiind "Jingle Bells".

Tracklist Eric Clapton - ”Happy Xmas”:

 1. White Christmas
 2. Away In A Manger (Once In Royal David’s City)
 3. For Love On Christmas Day
 4. Everyday Will Be Like A Holiday
 5. Christmas Tears
 6. Home For The Holidays
 7. Jingle Bells (în memoria lui Avicii)
 8. Christmas In My Hometown
 9. It’s Christmas
 10. Sentimental Moments
 11. Lonesome Christmas
 12. Silent Night
 13. Merry Christmas Baby
 14. Have Yourself A Merry Little Christmas
Comentarii