BTLIVE - Concert byron
Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 Prinde ofertele Black Friday 2017Prinde ofertele Black Friday 2017 Echipa Despot cântă ”We Will Rock You” la metrouVIDEO: Echipa Despot la Vocea României 2017 cântă "We Will Rock You" la metrou INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
Katy Perry
Poze de la concertul Feli - lansarea albumului "Eu sunt Feli" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
Profită de oferta Black Friday: Bilete la ELECTRIC CASTLE cu 369 de lei față de 549, tariful scade la 300 de lei de om pentru grupuri!

Videoclip oficial: EPICA - Immortal Melancholy

Credeam că moda videoclipurilor anime pentru piese rock a apus pe undeva prin 2003 sau 2004, dar iată că trupa EPICA păstrează acest trend viu. Formaţia de symphonic metal din Olanda nu este la prima ispravă de gen, "Immortal Melacholy" fiind chiar al doilea clip animat pentru o piesă de pe EP-ul "The Solace System".

Melodia care dă titlul discului "The Solace System" a primit la rândul său un clip de tip animaţie în această vară. În cazul lui "Immortal Melancholy" pare să continue povestea acelui release. Este un material video destul de violent, despre conflicte sângeroase în galaxii îndepărtate şi despre eroii care îşi sacrifică viaţa pentru a proteja o planetă atacată de invadatori.

Animaţia este minimalistă dar expresivă şi este inserată discret şi o poveste de dragoste. Îmbinarea între tragedie şi cristale cu puteri speciale ne fac să ne simţim ca într-un joc Final Fantasy. În mod interesant finalul clipului lasă şi loc de o continuare. EP-ul cel nou al olandezilor vine pe 1 septembrie, prin intermediul casei de discuri Nuclear Blast.

În spatele acestui veritabil anime se află animatorul Davide Cilloni, iar EPICA afirmă că ideea a fost de a crea multiple dimensiuni care se întrepătrund şi se află în conflict. Pianistul EPICA, Coen Jansenn a declarat că doreşte ca povestea din clip să aibă legătură cu aspecte ale albumului nou, cu concertele şi artworkul şi chiar cu albumele trecute.

"The Solace System" se aliniază la aceeaşi mitologie ca şi LP-ul din 2016, "The Holographic Principle". Trupa ne-a vizitat în 2015 împreună cu Sirenia, într-un concert la Arenele Romane.

Citește mai multe despre Epica
Videoclipuri cu Epica
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE