Urmărește-ne în Social Media

EPICA - Decoded Poetry

EPICA îşi continuă seria de videoclipuri animate cu "Decoded Poetry", un clip cu o poveste în care SF-ul se îmbină cu magia. Noul single lansat de olandezi este extras de pe cel mai nou EP al trupei, "The Solace System". Vă invităm să vizionaţi videoclipul mai jos.

"Decoded Poetry" este creat şi produs de către Davide Cilloni, un nume respectat în lumea anime-urilor. Acest clip completează trilogia video a formaţiei EPICA, începută cu "The Solace System" şi continuată cu "Immortal Melancholy". Ambele sunt single-uri extrase de pe EP-ul "The Solace System", lansat în septembrie 2017 prin intermediul casei de discuri Nuclear Blast.

În a treia parte a acestei poveşti aflăm ce se întâmplă cu dimensiunea alternativă în care se află personajele. Personajele negative din Universal Death Squad ne atacă planeta, iar eroii recurg la magie şi cristale pentru a o apăra. Pare povestea unui joc RPG din Japonia, dar este un anime modern, cu ceva influenţe mistice şi religioase.

În această săptămână EPICA porneşte turneul "The Ultimate Principle Tour - Latin America" în Montevideo, Uruguay. Acesta include 8 concerte în Brazilia, dar şi unele în Argentina, Chile şi Uruguay. Ultimii ani au fost prolifici pentru grup, care pe lângă EP-ul de 6 piese de anul trecut a lansat şi un album complet de studio în 2016, "The Holographic Principle".

Odată cu discul din 2016 trupa lansa episoade dintr-un documentar realizat despre acel material discografic. Dacă veţi asculta cu atenţie ultimele LP-uri şi EP-uri EPICA veţi observa că anumite personaje şi universuri se repetă şi formează o mare poveste SF, în care răufăcătorul e mai mereu acelaşi.

Acest grup de symphonic metal este activ din anul 2002 şi împrumută elemente inedite în muzică sa. De la influenţe de muzică orientală, la power metal, apoi black metal şi folk celtic, toate se regăsesc în compoziţiile olandezilor. EPICA a concertat în România în 2015, la Arenele Romane.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Simone Simons (Epica) salută fanii din România; Urmărește-i mesajul - VIDEO

Formația olandeză EPICA va concerta toamna aceasta în cadrul Maximum Rock Festival. Fanii trupei sunt așteptați la concert, vocalista Simone Simons înregistrând un mesaj special pentru ei.

Publicat

pe

Simone Simons (Epica)
Simone Simons (Epica) │ FOTO: Captură YouTube

Ediția din 2021 a Maximum Rock Festival va readuce la București trupa Epica. Evenimentul a fost reprogramat pentru 11 - 12 septembrie, urmând să aibă loc la Arenele Romane din București.

Simone Simons este nerăbdătoare să revină în România, înregistrând cu prilejul acestui concert un mesaj pentru fanii din țară.

"Bună, România! Epica se întoarce în București pentru a cânta la Maximum Rock Festival, în septembrie anul acesta și de abia așteptăm să vă vedem pe toți acolo", le-a transmis Simone fanilor.

VIDEO: Simone Simons (Epica) salută fanii din România

În diversitatea uneori ameţitoare de formaţii de metal simfonic, EPICA este cu siguranţă o figură aparte. Având ca semn distinctiv vocea maleabilă a frumoasei Simone Simons, ce creează contraste expresive cu vocalizele death-metal ale iniţiatorului Mark Jansen, trupa olandeză te poartă printr-un periplu aventuros presărat cu elemente stilistice dintre cele mai surprinzătoare. După cum scria Eduardo Rivadavia de la baza muzicală de date online Allmusic, atracţia principală a muzicii Epica provine din "explorarea contrastelor sonore dintre lumină şi întuneric".

Cu nouă albume de studio la activ (dintre care două în două variante), Epica este un nume demult consacrat pe scena internaţională metal şi în circuitul concertelor. Cronicile foarte bune de pe site-ul Encyclopaedia Metallum confirmă gustul publicului pentru această muzică a cărei dimensiune live merită urmărită cu atenţie.

Cel mai recent material Epica se numește "Omega" și reflectă strânsa legătură dintre membrii formației, care activează în această formulă din 2007. Piese ca "Rivers" și "The Skeleton Key", extrase de pe acest material, se vor auzi în septembrie și la Arenele Romane

Din lineup-ul Maximum Rock Festival 2021 fac parte și Eluveitie (Elveția), Therion (Suedia), Orphaned Land (Israel), Dirty Shirt (Romania), Subterranean Masquerade (Israel), Riot Monk (România), Loch Vostok (Suedia) și Magnetic (Bulgaria).

Biletele pentru Maximum Rock Festival 2021 pot fi achiziționate online. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare