Urmărește-ne în Social Media

Enter Shikari - Live Outside

Dacă aţi auzit de serialul "Black Mirror", cu siguranţă o să vă placă noul videoclip Enter Shikari, "Live Outside". Asta pentru că e pe bază de Big Brother, o societate obsedată de tehnologie şi lipită de căşti de realitate virtuală.

"Live Outside" ne duce într-o distopie în care persoanele lucrează la o linie de împachetare a pastilelor. Toţi oamenii sunt cu zâmbetul pe buze şi când vine momentul pauzei iau pastila şi savurează conţinuturi pe căştile de realitate virtuală. Romanţe, peisaje şi mesaje subliminale se strecoară în acele headseturi, în vreme ce unii dintre cobai se revoltă în cele din urmă.

Spre mijlocul piesei, odată cu rebeliunea semnalată de ţipetele vocalului şi de solo-ul de chitară, vedem cum personajul principal e spălat pe creier. Nu chiar ca în stilul "Clockwork Orange", dar totuşi destul cât să te pună pe gânduri. Enter Shikari nu s-au ferit niciodată să atace teme moderne, având pe ultimul album "The Mindsweep" piese despre sistemul de sănătate din UK sau despre clasa politică.

"Live Outside" a fost auzit prima oară la emisiunea lui Annie Mac de la Radio 1. Trupa lansa un alt single, "Supercharge" în luna mai, o colaborare inedită cu Big Narstie. Enter Shikari tocmai au anunţat şi noul lor LP, numit "The Spark". Va sosi pe 22 septembrie şi a fost produs de către David Kosten, care a lucrat până acum cu Bat for Lashes sau Everything Everything.

Tracklistul noului disc arată astfel:

1. The Spark
2. The Sights
3. Live Outside
4. Take My Country Back
5. Airfield
6. Rabble Rouse’
7. Shinrin-yoku
8. Undercover Agents
9. The Revolt Of The Atoms
10. An Ode To Lost Jigsaw Pieces’ (în two movements)
11. The Embers

Muzicienii ne-au promis un album mai personal, mai melodic şi un "soundtrack pentru o lume tumultoasă". I-am văzut concertând în România în anul 2015, la clubul Colectiv.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Pendulum a cântat live o nouă piesă alături de solistul Enter Shikari la Reading 2022

În acest weekend toţi petrecăretii care s-au aflat în Marea Britanie, au fost probabil acolo pentru festivalul Reading 2022. Pe lângă numele mari care au urcat pe scenă, am avut şi o surpriză: trupa drum 'n bass Pendulum a cântat o melodie nouă, sau mai bine zis un remix. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Afis Pendulum Reading Festival 2022
Afis Pendulum Reading Festival 2022 │ FOTO: Pendulum twitter.com

Pendulum a urcat pe scena festivalului Reading 2022 alături de Rou Reynolds, solist al trupei Enter Shikari. Împreună au cântat un remix al piesei "Sorry You're Not a Winner", un clasic al formaţiei Enter Shikari lansat în 2006. Originalul are 22 de milioane de vizualizări şi este un rock alternativ clasic, cu elemente de screamo şi metalcore. E poate cea mai celebră piesa a formaţiei britanice. Acum a primit un alt beat, Pendulum punându-şi amprenta DNB asupra sa.

Giganţii DNB au făcut teasing toată săptămâna la acest set de la Reading şi au început numărul cu single-ul de revenire după 10 ani de pauză, "Driver", lansat în 2020. În setlist au fost şi "Propane Nightmares", "Come Alive", "Blood Sugar", dar şi remix-ul după Prodigy "Voodoo People". A fost cântată şi o piesă complet nouă şi nemaiauzită până acum, dar din păcate nu au apărut filmări cu ea încă. A fost descrisă ca "plină de schimbări de ritm şi cu mult bas".

S-au mai auzit şi "The Island", "Nothing for Free" şi "Witchcraft". Reading Festival 2022 se încheie astăzi, iar ultimii artişti care urcă pe scenă sunt The 1975, Halsey, Charlie XCX, Bring Me the Horizon, Wolf Alice şi Arctic Monkeys. Pe aceştia din urmă tocmai i-am văzut la Summer Well 2022 în România.

Pendulum este o formaţie australiană, din Perth, compusă din Rob Swire, Gareth McGrillen şi Paul Harding. Pe doi dintre ei îi ştiţi şi ca Knife Party, sau "trupa cu piesa aceea dubstep cool din Breaking Bad, când Walter White îi cumpără o maşină sport fiului său". Pendulum a activat între 2002 şi 2012, cu o pauză până în 2016. Din 2016 a avut doar concerte, iar două piese noi au apărut în 2020 şi 2021. De la ultimul album au trecut totuşi 12 ani, "Immersion" aducând o fuziune de genuri, care a inclus şi o colaborare cu trupa death metal In Flames pe piesa "Self vs. Self".

Tot pe acel LP am auzit şi colaborări cu Liam Howlett de la Prodigy şi Steven Wilson.

Citește în continuare