Urmărește-ne în Social Media

Enter Shikari - Live Outside

Dacă aţi auzit de serialul "Black Mirror", cu siguranţă o să vă placă noul videoclip Enter Shikari, "Live Outside". Asta pentru că e pe bază de Big Brother, o societate obsedată de tehnologie şi lipită de căşti de realitate virtuală.

"Live Outside" ne duce într-o distopie în care persoanele lucrează la o linie de împachetare a pastilelor. Toţi oamenii sunt cu zâmbetul pe buze şi când vine momentul pauzei iau pastila şi savurează conţinuturi pe căştile de realitate virtuală. Romanţe, peisaje şi mesaje subliminale se strecoară în acele headseturi, în vreme ce unii dintre cobai se revoltă în cele din urmă.

Spre mijlocul piesei, odată cu rebeliunea semnalată de ţipetele vocalului şi de solo-ul de chitară, vedem cum personajul principal e spălat pe creier. Nu chiar ca în stilul "Clockwork Orange", dar totuşi destul cât să te pună pe gânduri. Enter Shikari nu s-au ferit niciodată să atace teme moderne, având pe ultimul album "The Mindsweep" piese despre sistemul de sănătate din UK sau despre clasa politică.

"Live Outside" a fost auzit prima oară la emisiunea lui Annie Mac de la Radio 1. Trupa lansa un alt single, "Supercharge" în luna mai, o colaborare inedită cu Big Narstie. Enter Shikari tocmai au anunţat şi noul lor LP, numit "The Spark". Va sosi pe 22 septembrie şi a fost produs de către David Kosten, care a lucrat până acum cu Bat for Lashes sau Everything Everything.

Tracklistul noului disc arată astfel:

1. The Spark
2. The Sights
3. Live Outside
4. Take My Country Back
5. Airfield
6. Rabble Rouse’
7. Shinrin-yoku
8. Undercover Agents
9. The Revolt Of The Atoms
10. An Ode To Lost Jigsaw Pieces’ (în two movements)
11. The Embers

Muzicienii ne-au promis un album mai personal, mai melodic şi un "soundtrack pentru o lume tumultoasă". I-am văzut concertând în România în anul 2015, la clubul Colectiv.

PUBLICITATE
Comentarii