Urmărește-ne în Social Media

Elven Bird feat. Dan Byron - The Japanese Tree

Elven Bird și Dan Byron cântă despre suflete pereche, puritatea iubirii și frumusețea vieții trăite în doi. ”The Japanese Tree” este o piesă emoționantă, ce denumește albumul cu același titlu al artistei.

"(The Japanese Tree) Este povestea mea, dar și a ta, sau a omului de lângă tine, pe care l-ai așteptat, iar acum vă țineți de mână strâns și vă plimbați mereu așa, oriunde ați merge.

Recunoștința și dragostea mea merg spre toți oamenii talentați și buni care au fost lângă mine pentru realizarea întregului album și în special al acestui cântec pe care il voi prețui mereu și peste ani: Alex Tincu, Titus Alexandru, Alexei Turcan, Dan Georgescu, Horia Panaitescu, Daniel Munteanu, Iulia Lumânare, Turdeanu Marius.

Dan Byron, îți mulțumesc din toată inima pentru deschiderea ta de a cânta împreună acest cântec...nu cred că știi ce bucurie mi-ai putut face. Pentru că ascult din cântecele tale și mă minunez de puterea ta creatoare de fiecare dată și îmi dau seama ce onoare mi-ai făcut să povestim Japanese împreună", a transmis Elven Bird.

Videoclipul piesei "The Japanese Tree" a fost filmat, editat și regizat de Daniel Munteanu. Albumul cu același titlu va fi lansat pe 10 iunie, în cadrul unui concert ce va avea loc la teatrul Gong din Sibiu și va fi transmis gratuit și online. Albumul cuprinde 10 cântece instrumentate acustic în stil indie folk sau americana, cu multe influențe de blues, jazz, muzică orientală sau clasică.

Elven Bird este Iulia Munteanu, artista adoptând acest pseudonim pentru a transmite o anume emoție. Elven Bird este o pasăre elfă misterioasă, care-și cântă povestea indiferent de numărul sufletelor care o ascultă, pur și simplu din bucuria de a cânta și de a exista sub cerul de noapte.

 

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Grimus lansează noul album "Abandonic" la Quantic; Dan Byron și Doru Trăscău sunt invitați speciali

Vineri seară, pe 27 mai, clujenii de la Grimus revin la București pentru un nou concert, în cadrul căruia vor prezenta albumul "Abandonic". Evenimentul de lansare va avea loc în Quantic, iar în deschidere vor cânta Dan Byron și Doru Trăscău în formula Live Acoustic Duo.

Publicat

pe

Grimus
Grimus │ FOTO: Sebi Câmpean

""Abandonic" s-a născut în anul 2020 în lockdown, în incertitudine și izolare, la distanță de tot ceea ce a însemnat normal până în acel moment. Majoritatea ideilor au fost compuse acustic, trimise colegilor de trupă și construite fără să ne întâlnim propriu-zis. Le-am păstrat în stadiul de machete până în punctul în care am reușit să ne întâlnim în studio și să le înregistrăm.

Numele albumului se referă la teama de a fi abandonat și surprinde cumva atmosfera generală din piese, sunetul singurătății, neliniștii dar și al unei așteptări încremenite, o furie surdă. Unele versuri sunt repetate obsesiv, la fel cum rutina zilelor se reflecta în mod obsesiv în gânduri. Abandonic s-a definitivat în timp ce lumea pe care o știm a trecut de la pandemie la război, e o oglindă a nesiguranței noastre în fața unor evenimente pe care nu le putem controla. E speranța noastră la o lume mai vie, mai sinceră și mai puțin suferindă." – Grimus

"Abandonic" este primul album Grimus cu piese în totalitate în limba română. Acesta este deja disponibil pentru streaming și download digital pe rețelele de specialitate. Biletele pentru concertul de lansare de pe 27 mai se găsesc online la prețul de 65 de lei.

VIDEO: Grimus | Soarele (Răsare și singur)

Grimus activează din 2005, definitivându-și poziția pe scena rock-ului alternativ românesc printr-un stil aparte și o abordare foarte matură. "Grimus" este anagrama (aproximativă) a cuvântului "simurgh", ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, titlul primului roman al scriitorului Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

Cu mai bine de 16 ani de activitate, clujenii au lansat până acum patru albume de studio, cel mai recent – "Unmanageable Species" – în primăvara anului 2018, și au avut concerte în deschiderea unor mari artiști internaționali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby. Grimus au cântat în toate colțurile țării, dar și în UK, India, Olanda, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia sau Republica Moldova.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2022 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6