Urmărește-ne în Social Media

Elton John, Stevie Wonder - Finish Line

Elton John a lansat videoclipul piesei "Finish Line", înregistrate în colaborare cu vechiul său prieten, Stevie Wonder. Melodia este inclusă pe albumul "The Lockdown Sessions".

După colaborările cu Dua Lipa, Stevie Nicks și Eddie Vedder, Elton John lansează videoclipul piesei înregistrate cu Stevie Wonder " Finish Line". Melodia vine la pachet cu un clip ce îmbină filmări din arhiva personală și fotografii cu momente cheie din viața oamenilor cu scene de pandemie, așa că, pe lângă cuplurile cu bebelușii lor, nunți și reuniuni de familie, apar și lucrători din domeniul sănătății copleșiți de numărul de cazuri și oameni care poartă măști. Inserate printre acestea se află și imagini cu Elton John și Stevie Wonder cântând împreună de-a lungul anilor, inclusiv fragmente din videoclipul hitului caritabil "That’s What Friends Are For", în care apar și Dionne Warwick și Gladys Knight.

Potrivit unor declarați făcute de Elton John la lansarea albumului "The Lockdown Sessions", piesa "Finish Line" a marcat primul său duet vocal cu Stevie, acesta cântând, totodată, și la muzicuță și la pian acustic.

"Sună pur și simplu incredibil. Vocea lui Stevie sună ca la 19 ani din nou. A fost o experiență specială să înregistrez piesa asta cu Stevie", a declarat Elton John.

Albumul "The Lockdown Sessions", ce include această colaborare, a fost lansat în octombrie 2022 și s-a plasat pe poziția a 10-a în topul Billboard 200.

 

Comentarii

Muzică nouă

Colaborarea anului? The Rolling Stones a lansat piesa "Sweet Sounds of Heaven" feat Lady Gaga, Stevie Wonder

The Rolling Stones tocmai a lansat al doilea single de pe noul său album din 2023, "Hackney Diamonds" şi ne surprinde prin magnitudinea numelor ce apar pe acest featuring. E vorba despre Lady Gaga şi Stevie Wonder, iar piesa se numeşte "Sweet Sounds of Heaven".

Publicat

pe

Coperta single Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Coperta single Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven │ FOTO: Rolling Stones

Noul album, "Hackney Diamonds" este aşteptat să debuteze pe 20 octombrie şi include o reprezentaţie vocală discretă a lui Lady Gaga, în vreme ce Stevie Wonder poate fi auzit la Fender Rhodes, Moog şi pian. Piesa are ceva de gospel şi aminteşte de "You Can't Always Get What You Want" sau "Shine a Light". Noul single s-ar fi născut spontan, în vreme ce solistul Mick Jagger se afla acasă, în Londra, într-o după amiază însorită.

Muzicianul a fost inspirat de vântul care bătea printre copaci şi a început să cânte la pian acordurile C, F şi B. Track-ul a fost înregistrat la Henson Recording Studios, în Los Angeles, dar şi la Metropolis Studios, în Londra, cu o oprire şi la Sanctuary Studios, din Nassau, Bahamas. De compoziţie s-au ocupat Keith Richards şi Mick Jagger.

În timpul sesiunilor din Los Angeles, The Rolling Stones i-au invitat pe Stevie Wonder şi Lady Gaga să lucreze la "Sweet Sounds of Heaven". Nu e prima dată când vedem o astfel de colaborare. Ambii artişti au urcat pe scenă cu Stones în cadrul turneului "50 & Counting" din 2012. Varianta lor de "Gimme Shelter" a fost lansată pe albumul "GRRR Live". Stevie Wonder a plecat în turneu cu The Rolling Stones şi în 1972, cântând un medley de "Satisfaction" şi "Uptight (Everything's Alright)".

Am avut deja parte de un single de pe albumul din 2023, "Angry", care are un vibe de anii '70 şi de hard rock classic. Ajutat şi de actriţa Sydney Sweeney din "Euphoria", ca protagonistă într-o maşină decapotabilă, în videoclipul oficial. Fostul toboşar Stones, Charlie Watts, care a murit acum doi ani apare pe două track-uri pe noul album, "Mess It Up" şi "Live By the Sword". Pe aceasta din urmă apare şi Elton John.

Citește în continuare