Urmărește-ne în Social Media

Elena - Luna Alba

Elena Gheorghe are o surpriză pentru toţi românii, lansând imediat după Centenar piesa "Luna Alba". Este o creaţie cu elemente populare şi tradiţionale şi primeşte un videoclip cu puternice elemente folclorice. Îl puteţi viziona în cadrul articolului.

Elena Gheorghe oferă o abordare inedită aici, lăsând deoparte muzica pop-dance  sau latino şi abordând dialectul aromân pe "Luna Alba". Revine astfel la origini şi un gen de muzică mai puţin abordat. Artista a colaborat cu un ansamblu de muzică populară din zona Dobrogei, cu care a realizat piesa. Acel ansamblu apare de altfel şi în clipul acestei piese.

Elena ne mai pregăteşte şi alte piese în limba armânească, una urmând să sosească până la final de an. Cântecul machidonesc este interpretat aici de către Elena Gheorghe împreună cu Dani Peanci şi formaţia Steaua di Vreari, plus Vanghilizmo Group. Acesta este ansamblul comunităţii armâneşti din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Piesa a fost cântată în premieră la final de noiembrie în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan şi Dani" de la Antena 1. Elena a apărut şi la Radio Zu cântând live în dialectul aromân piesa "Opa Opa" de această dată. Muziciana a avut un an special, cu o reprezentaţie inedită la Salina Turda. În semifinala Eurovision artista a cântat la salina respectivă, etalând coregrafii inedite şi 5 ţinute spectaculoase.

Anul trecut puteam asculta colaborarea cu DJ Project pe piesa "Duminică", iar cu câţiva ani în urmă am auzit o colaborare catchy cu Bere Gratis, "Iarna ne-a surprins îndrăgostiţi". În vârstă de 33 de ani, Elena este o cântăreaţă de muzică pop-dance, care a debutat în muzică la frageda vârstă de 3 ani. A cântat un duet pe scenă cu mama sa, cântăreaţa de muzică populară Marioara Man Gheorghe.

În 2001 a concurat la Festivalul de la Mamaia şi făcea ulterior parte din trupa Viva, împreună cu Adela Popescu. Din 2002 începe povestea Mandinga, trupa primind discul de aur pentru popularul album "Soarele Meu". Cariera solo a Elenei debuta cu LP-ul "Vocea Ta" din 2006.

PUBLICITATE
Comentarii

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31