Urmărește-ne în Social Media

Elena - Ela Ela

Elena Gheorghe revine cu o piesă nouă în limba armânească, intitulată "Ela Ela". Artista continuă succesul obţinut în urmă cu două luni, cu o altă piesă în acelaşi registru, "Luna Albă". Elena a lansat şi un nou clip pentru single-ul "Ela Ela", pe care îl puteţi viziona în articol.

"Ela Ela" este o veritabilă mostră de muzică şi cultura armânească, care a început să fie mai des amintită şi abordată pe plan local. MC Bean de la Subcarpaţi şi Suie Paparude a inclus des elemente armâneşti în creaţiile sale. În interviuri a explicat originile şi bogăţia tradiţiilor şi graiului armân. Elena Gheorghe îmbină tradiţiile, portul şi sunetul clasic al acestei comunităţi pe "Ela Ela".

Melodia este un duet în anumite secţiuni, vocea Elenei îmbinându-se cu cea a unui solist, îmbrăcat în port popular. Ca şi în clipul "Luna Albă", muziciana apare într-o superbă rochie tradiţională, cu umeri ampli şi un brâu care fură privirile. Artista a devenit exponentul muzicii macedo-româneşti şi piesa proaspăt lansată e deja aproape de Trending pe YouTube.

De altfel şi ultimul single a fost foarte bine primit, având 9.3 milioane de vizualizări. Muzica noii melodii este compusă de către Dani Peanci, iar acest proiect muzical este un cadou pentru bunica Elenei. Aceasta a crescut-o pe cântăreaţă şi a învăţat-o tradiţiile şi graiul armânesc. Artista nu este la primul proiect de gen, lansând încă din 2008 primul său album de muzică macedo-românească.

Elena este apreciată nu doar naţional, ci şi internaţional, având piese în topurile din Israel, Spania, Polonia sau Italia. Acolo au fost bine primite melodiile "Mamma Mia", "Midnight Sun" şi "Senor Loco". În noiembrie artista lansa piesa "Lalla", featuring Absolute, devenită hit în Spania. În ultima zi din 2018, Elena Gheorghe şi Liviu Teodorescu au devenit acrobaţi în cadrul Circului Metropolitan Bucureşti. Acolo a avut loc o ediţie specială de revelion "Răi da' buni".

Au participat Nico, Matteo, What's UP, Mihai Trăistariu, Marcel Pavel şi mulţi alţii. Elena Gheorghe este activă din 2003, fiind cunoscută ca voce a formaţiei Mandinga, alături de care a lansat două albume de studio. În 2010 Elena părăsea trupa Mandinga pentru a se concentra pe cariera solo. În 2009 a reprezentat România la Eurovision, unde s-a clasat pe locul 19.

Comentarii

Concerte & turnee

Delia, Elena Gheorghe, Emilian cântă în weekendul de debut al Târgului de Crăciun București 2023

Povestea sărbătorilor de iarnă începe joi, 30 noiembrie, cu cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Piața Constituției. Concerte, activități și ateliere de creație sunt doar câteva dintre atracțiile propuse de organizatori.

Publicat

pe

Târgul de Crăciun București
Târgul de Crăciun București │ FOTO: CreArt

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Piața Constituției, organizat de Primăria Capitalei prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, se deschide joi, 30 noiembrie, începând cu ora 16:00, în zi de mare sărbătoare - Sfântul Apostol Andrei. În aceeași seară, de la ora 18:00, din Piața Constituției se va aprinde iluminatul festiv în Capitală, transformând Bucureștiul într-o poveste de iarnă.

Program general Târgul de Crăciun București 2023

  • Debut - 30 noiembrie: 16:00 - 22:00
  • Vineri, 1 decembrie: 10:00 - 22:00
  • Luni, 25 decembrie: 12:00 - 22:00
  • Marți, 26 decembrie: 10:00 - 22:00

În restul zilelor:

  • Luni - Vineri: 12:00 - 22:00
  • Sâmbătă - Duminică: 10:00 - 22:00

Concert Delia în seara de debut a Târgului de Crăciun

Simbol internațional al sărbătorilor, Caravana Coca-Cola ajunge în Târgul de Crăciun București, chiar în ziua de deschidere a acestuia, unde va staționa și va putea fi admirată de vizitatori, înainte de a-și continua parada prin oraș. Prieten tradițional al evenimentului, Coca-Cola oferă, de asemenea, o experiență unică, în seara de debut, prin concertul Deliei. Caravana va continua să aducă magia în Piaţa Constituţiei și în zilele de 1 și 2 decembrie, de această dată, cu o serie de activări speciale: de la jocurile cu bulgări de zăpadă, la atelierele de creație pentru realizarea de cadouri sau felicitări de Crăciun.

Program artistic de 1 decembrie

Ziua Națională a României, 1 decembrie, va fi sărbătorită și în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât și printr-un spectacol folcloric autentic, reprezentând tradiția și identitatea. Programul artistic va fi pus în scenă de zece soliști vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar și de grupul vocal "Burnasul" din Teleorman, acompaniați de orchestra ansamblului folcloric profesionist "Cununa Carpaților", dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului "Iholu" din Constanța - comunitatea aromână, precum și ale Ansamblului "Asteria" din București - minoritatea greacă.

Recitaluri și DJ Set

  • Sâmbătă și duminică, în zona tradițională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe și Emilian & Band, fiind precedați de coruri de copii, soliști vocali și artişti instrumentiști.
  • Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaționale de iarnă, precum și de muzică ambientală, asigurată de Magic FM.

Activități pentru întreaga familie

Weekendul continuă cu activități pentru întreaga familie, într-o atmosferă magică, în intervalul orar 10:00 - 22:00. Peste 130 de căsuțe ale meșteșugarilor, creatorilor urbani și producătorilor locali își așteaptă publicul cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locație. Distracția va fi asigurată de roata panoramică, carusel și de trenuleț, dar şi de mascote și artiști animatori pe picioroange.

Copiii se vor bucura de spectacolele de teatru, jucate pe scena evenimentului, care îi vor purta pe tărâmul magic al imaginației. De asemenea, Casa lui Moș Crăciun își deschide porțile, încă din prima zi a târgului, loc în care, până la sosirea acestuia, spiridușii îi așteaptă pe cei mici, pentru a-și realiza propriile scrisori cu dorințele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creație, specifice atât sărbătorii naționale, cât și Crăciunului.

Citește în continuare