Urmărește-ne în Social Media

Dua Lipa - Swan Song

Dua Lipa începe anul 2019 lansând piesa "Swan Song", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Alita: Battle Angel". Melodia primeşte un videoclip cu tente SF distopice, ancorat în aceeaşi realitate ca şi pelicula. Vă invităm să urmăriţi noul clip în cadrul articolului.

Dua Lipa nu este prima vedetă pop care şi-a asociat numele cu o piesă pentru coloana sonoră a unui film SF. Cu câţiva ani în urmă aflam că Rihanna este mare fană Star Trek, atunci când aceasta lansa o piesă pentru cel mai nou film din serie. "Swan Song" este un track cu o percuţie pregnantă, cu un chorus demn de un imn indie pe care l-ai auzit într-o prezentare de modă.

Videoclipul îmbină scene cu aer de Mad Max cu respinşi ai societăţii care caută resturi de roboţi într-o groapă de gunoi. Apar şi roboţi uriaşi cu mitraliere, iar micii rebeli se împrăştie. Dua Lipa se transformă în faţa oglinzii în personajul principal din "Alita: Battle Angel". Este un soi de "Ghost in the Shell", dar cu o tentă ceva mai puţin matură.

Coregrafa executată de artistă este mai degrabă o lecţie de judo, iar la final metamorfoza e completă: muziciana a devenit robotul pe care toată lumea îl vânează. Vocile tribale din fundal, percuţia şi micile elemente orchestrale justifică popularitatea acestui single. Decorul în care are loc acţiunea clipului este chiar Iron City, oraşul din film.

Videoclipul este regizat de către Floria Sigismondi, care a dorit să abordeze tema auto descoperirii. "Alita" este produs de către James Cameron şi regizat de Robert Rodriguez. Producţia cyberpunk ajunge în cinematografe de Valentine's Day, pe 14 februarie. Dua Lipa îşi lansa LP-ul de debut care îi poartă numele în 2017 şi colabora cu artişti în vogă precum Calvin Harris ("One Kiss") dar şi cu Diplo şi Mark Ronson pe proiectul Silk City cu piesa "Electricity".

În 2018 Dua Lipa a surprins prin colaborarea cu Andrea Bocelli pe piesa "If Only". Tânăra este nominalizată la două premii Grammy în cadrul ceremoniei care va avea loc peste câteva săptămâni. A fost selectată la categoriile "Cel mai bun artist nou" şi "Cea mai bună înregistrare dance" (piesa "Electricity").

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Elton John a stabilit un nou record în topurile muzicale

Elton John a stabilit un nou record în topurile din Marea Britanie cu cel mai recent single al său, "Cold Heart (PNAU Remix)". Detalii și melodie disponibile în articol.

Publicat

pe

Coperta album Elton John Lockdown Sessions
Coperta album Elton John Lockdown Sessions │ FOTO: Elton John

"Cold Heart" a intrat în top 10 al single-urilor din Marea Britanie luna trecută, iar la momentul redactării acestui articol, melodia se află pe locul doi. Cu această nouă reușită, Elton John este singurul artist din istoria Official UK Chart ale cărui piese au ajuns în top 10 în șase decenii diferite.

Asta înseamnă că John i-a depășit acum pe Elvis Presley, Cher, Cliff Richard, Michael Jackson și David Bowie, care au avut piese în top 10, dar în cinci decenii diferite.

"Cold Heart" este o piesă în colaborare cu Dua Lipa, la care au lucrat și producătorii australieni din trupa electro PNAU. Melodia este extrasă de pe albumul "The Lockdown Sessions" al lui Elton John. Materialul înglobează 16 piese, toate colaborări cu diverși muzicieni, de la Charlie Puth, Years & Years și Miley Cyrus, până la Stevie Wonder, Stevie Nicks sau Glen Campbell.

"The Lockdown Sessions" a fost înregistrat în pandemie, după ce Elton John s-a văzut nevoit să amâne concertele live. Albumul va fi lansat pe 22 octombrie.

Piesele TOP 10 ale lui Elton John din fiecare deceniu:

1970:

Your Song (4), Rocket Man (2), Crocodile Rock (5), Daniel (4), Saturday Night’s Alright For Fighting (7), Goodbye Yellow Brick Road (6), Lucy In The Sky With Diamonds (10), Pinball Wizard (7), Don’t Go Breaking My Heart (1), Song For A Guy (4)

1980:

Blue Eyes (8), I Guess That’s Why They Call It The Blues (5), I’m Still Standing (4), Sad Songs (Say So Much) (7), Passengers (5), Nikita (3), Candle In The Wind (Live) (5)

1990:

Sacrifice/Healing Hands (1), Don’t Let The Sun Go Down On Me (1), The One (10), True Love (2), Don’t Go Breaking My Heart ft. RuPaul (7), Live Like Horses ft. Luciano Pavarotti (9), Candle In The Wind 97/Something About The Way You Look Tonight (1), Written In The Stars ft. Leanne Rimes (10)

2000:

I Want Love (9), Sorry Seems To Be The Hardest Word ft. Blue (1), Are You Ready For Love (1) Ghetto Gospel ft. 2Pac (1), Electricity (4), Tiny Dancer (Hold Me Closer) ft. Ironik, Chipmunk (3)

2010:

Step Into Christmas (8)

2020:

Cold Heat (Pnau Remix) ft. Dua Lipa (2)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2