Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Untethered Angel

Ştiţi videoclipurile acelea în care un singur muzician se filmează în split screen cântând la 4 instrumente? O abordare similară a încercat Dream Theater, cu un videoclip filmat direct în studio, dar cu cei 5 membri ai trupei înregistrând piesa "Untethered Angel". Ce a ieşit puteţi vedea în clipul din articol.

Prog rockerii din State ne oferă astfel primul single de pe viitorul album, "Distance Over Time". LP-ul soseşte pe 22 februarie, prin InsideOut Music. "Untethered Angel" începe furibund şi are porţiuni de rock progresiv ca la carte, dar şi un metal curat înainte de refren. Au trecut doar 2 ani de când am putut asculta albumul "The Astonishing", iar acum primim încă 10 track-uri la final de iarnă.

Urmează un turneu nord american care începe 20 martie şi se termină pe 4 mai. Vara lui 2019 îi va aduce pe muzicieni şi în România, în cadrul festivalului ARTmania 2019, la Sibiu. Seria de concerte are loc între 26 şi 27 iulie 2019, în Piaţa Mare a Cetăţii medievale a Sibiului.

Noul disc Dream Theater marchează o etapă proaspătă în cariera trupei, care şi-a regăsit suflul şi inspiraţia, păstrând totuşi elementele care i-au făcut cunoscuţi. Este şi pentru prima oară când casa de discuri InsideOut Music înfiinţată de trupă scoate un material muzical. De artwork pentru acest disc s-a ocupat Hugh Syme, care a mai lucrat cu Rush, Iron Maiden şi Stone Sour. "Distance Over Time" a fost produs de către chitaristul John Petrucci, mixat de Ben Grosse şi masterizat de Tom Baker.

"Untethered Angel" a fost cunoscut o bună perioadă de timp drept "Song 4", fiind a patra piesă înregistrată la sesiunile din studio. Petrucci a insistat totuşi că aceasta este piesa perfectă pentru a deschide un album nou. Astfel, single-ul a ajuns prima melodie de pe LP. Mesajul acestui single are de-a face cu frica, care se insinuează în vieţile noastre şi care ne împiedică să luăm deciziile corecte şi să ne realizăm potenţialul complet.

"Distance Over Time" va fi disponibil în multiple versiuni, de la CD standard (jewel case), digipack ediţie specială (cu o piesă bonus), 2LP gatefold de 180 de grame, cu o cărticică cu 8 pagini şi un artbook. Există şi o variantă cu mixaje 5.1, cu animaţii video, mix-uri instrumentale şi fişiere de înaltă fidelitate pentru LP. Varianta deluxe pentru colecţionari are o copertă lenticulară, artwork, un vinil alb, fotografii din studio, postere, insigne şi un certificat de autenticitate.

Dream Theater ne-a vizitat ultima oară la Arenele Romane în data de 20 mai 2017, aniversând 25 de ani de la lansarea albumului "Images and Words".

PUBLICITATE
Comentarii