Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Untethered Angel

Ştiţi videoclipurile acelea în care un singur muzician se filmează în split screen cântând la 4 instrumente? O abordare similară a încercat Dream Theater, cu un videoclip filmat direct în studio, dar cu cei 5 membri ai trupei înregistrând piesa "Untethered Angel". Ce a ieşit puteţi vedea în clipul din articol.

Prog rockerii din State ne oferă astfel primul single de pe viitorul album, "Distance Over Time". LP-ul soseşte pe 22 februarie, prin InsideOut Music. "Untethered Angel" începe furibund şi are porţiuni de rock progresiv ca la carte, dar şi un metal curat înainte de refren. Au trecut doar 2 ani de când am putut asculta albumul "The Astonishing", iar acum primim încă 10 track-uri la final de iarnă.

Urmează un turneu nord american care începe 20 martie şi se termină pe 4 mai. Vara lui 2019 îi va aduce pe muzicieni şi în România, în cadrul festivalului ARTmania 2019, la Sibiu. Seria de concerte are loc între 26 şi 27 iulie 2019, în Piaţa Mare a Cetăţii medievale a Sibiului.

Noul disc Dream Theater marchează o etapă proaspătă în cariera trupei, care şi-a regăsit suflul şi inspiraţia, păstrând totuşi elementele care i-au făcut cunoscuţi. Este şi pentru prima oară când casa de discuri InsideOut Music înfiinţată de trupă scoate un material muzical. De artwork pentru acest disc s-a ocupat Hugh Syme, care a mai lucrat cu Rush, Iron Maiden şi Stone Sour. "Distance Over Time" a fost produs de către chitaristul John Petrucci, mixat de Ben Grosse şi masterizat de Tom Baker.

"Untethered Angel" a fost cunoscut o bună perioadă de timp drept "Song 4", fiind a patra piesă înregistrată la sesiunile din studio. Petrucci a insistat totuşi că aceasta este piesa perfectă pentru a deschide un album nou. Astfel, single-ul a ajuns prima melodie de pe LP. Mesajul acestui single are de-a face cu frica, care se insinuează în vieţile noastre şi care ne împiedică să luăm deciziile corecte şi să ne realizăm potenţialul complet.

"Distance Over Time" va fi disponibil în multiple versiuni, de la CD standard (jewel case), digipack ediţie specială (cu o piesă bonus), 2LP gatefold de 180 de grame, cu o cărticică cu 8 pagini şi un artbook. Există şi o variantă cu mixaje 5.1, cu animaţii video, mix-uri instrumentale şi fişiere de înaltă fidelitate pentru LP. Varianta deluxe pentru colecţionari are o copertă lenticulară, artwork, un vinil alb, fotografii din studio, postere, insigne şi un certificat de autenticitate.

Dream Theater ne-a vizitat ultima oară la Arenele Romane în data de 20 mai 2017, aniversând 25 de ani de la lansarea albumului "Images and Words".

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Dream Theater concertează în 2022 la Romexpo

Formația Dream Theater va ajunge la Romexpo pe 29 mai 2022, pentru a prezenta live publicului din România noul produs discografic intitulat "A View From The Top Of The World", material ce va fi lansat pe 22 octombrie 2021. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor.

Pe cât sunt de finisate albumele de studio Dream Theater, pe atât de fascinante sunt concertele, unde dragostea de muzică și entuziasmul membrilor trupei, parcă neatinse de trecerea anilor, îi încântă pe cei deja cuceriți și îi cuceresc pe cei mai sceptici. Trupa promite să respecte aceste "ritualuri" și la Romexpo, unde sunt așteptați mii de fani.

Bilete concert Dream Theater la Romexpo

Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - "When Dream and Day Unite", apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca "Images and Words", "Metropolis Part 2: Scenes from a Memory" sau "Train of Thought" intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Citește în continuare