Urmărește-ne în Social Media

Dream Theater - Our New World

Dream Theater a lansat videoclipul piesei „Our New World” care este extrasă de pe albumul „The Astonishing”. Noul material face introducerea într-o nouă lume, plină de euforie, pe care cei prezenți o resimt.

Dream Theater a lansat videoclipul piesei „Our New World” care este extrasă de pe albumul „The Astonishing”. Setul a fost realizat de chitaristul și producătorul John Petrucci. Videoclipul a fost filmat într-un concert din Milano și surprinde cum audiența a răspuns acestui proiect în timpul concertului.

„Ei urmăresc și ascultă o muzică nouă și când începem să cântăm, toți se ridică de pe scaune. Este o energie incredibilă de parcă tot ce se întâmplă în poveste, ar resimți-o că se întâmplă în viața reală. Ei simt această euforie. Noi am vrut să o ilustrăm.”, declară Petrucci

album-dream-theater-the-astonishing

„The Astonishing” a fost lansat pe 29 ianuarie 2016. A fost înregistrat la Cove City Sound Studios în Glen Cove, New York și produs de chitaristul John Petrucci, mixat de Richard Chycki (Aerosmith, Rush) și orchestrat de David Campbell. Albumul conturează o poveste despre o distopie retro-futuristă post-apocaliptică condusă de un stil medieval feudal. E un loc care tânjește după Acel Unu care să răsară peste zgomot și să distrugă un Imperiu definit de bâzâitul nesfârșit al mașinăriilor și a iluziei siguranței.

„Cred că inspirația vine din lucruri ca Star Wars și Stăpânul Inelelor și Game of Thrones și tot felul de povești fantasy și SF. Și este cu siguranță ceva ce lui John, care a scris povestea, îi place și la care noi toți ne putem raporta. Mai ales dintr-un punct de vedere muzical, pentru mine a fost de parcă aș fi orchestrat un film. M-am simțit destul de confortabil cu toate genurile diferite de muzică pe care a trebuit să le compun, pentru că totul e din cea electronică - nu prea mult, dar sigur sunt pasaje electronice în album - și totodată câteva idei din tipuri de muzică clasică adăugată mixului nostru de progressive metal.”, declară Rudess.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Dream Theater concertează în 2022 la Romexpo

Formația Dream Theater va ajunge la Romexpo pe 29 mai 2022, pentru a prezenta live publicului din România noul produs discografic intitulat "A View From The Top Of The World", material ce va fi lansat pe 22 octombrie 2021. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Dream Theater la Arenele Romane pe 20 mai 2017

Chiar și după sute de spectacole, peste 15 milioane de discuri vândute, două nominalizări la premiile Grammy și aproape patru decenii împreună, Dream Theater continuă să surprindă cu noi materiale discografice. Așa se întâmplă și cu "A View from the Top of the World", album care deja se bucură de interes din partea fanilor.

Pe cât sunt de finisate albumele de studio Dream Theater, pe atât de fascinante sunt concertele, unde dragostea de muzică și entuziasmul membrilor trupei, parcă neatinse de trecerea anilor, îi încântă pe cei deja cuceriți și îi cuceresc pe cei mai sceptici. Trupa promite să respecte aceste "ritualuri" și la Romexpo, unde sunt așteptați mii de fani.

Bilete concert Dream Theater la Romexpo

Prețul biletelor variază între 1300 lei și 159 lei, în funcție de categorie și perioada de achiziție. Pentru mai multe detalii legate de bilete, consultați agenda InfoMusic.

Înființat în 1985 de trei studenți la prestigiosul colegiu de muzică Berklee - basistul John Myung, chitaristul John Petrucci și bateristul Mike Portnoy - Dream Theater este grupul muzical care s-a impus ca port-stindard al sonorităților progresive în lumea metal.

Stabiliți în New York, acești muzicieni au adus, mai mult decât oricare alții, în atenția iubitorilor de muzică mai agresivă, un stil compozițional plin de schimbări de tempo, măsuri mixte, modulații surprinzătoare și structuri complexe, toate acestea fără a renunța la elementele definitorii pentru metal.

După un prim album alături de solistul vocal Charlie Dominici - "When Dream and Day Unite", apărut în 1989 - postul de frontman a fost preluat de canadianul James LaBrie, care a rămas până astăzi vocea Dream Theater.

Trupa a căpătat tot mai multă vizibilitate pe scena rock și metal, cu albume ca "Images and Words", "Metropolis Part 2: Scenes from a Memory" sau "Train of Thought" intrate definitiv în canonul genului. La clape s-au succedat virtuozii Kevin Moore, Derek Sherinian și, în cele din urmă, Jordan Rudess (astăzi deja membru de 22 de ani), însă în rest singura schimbare majoră a avut loc odată cu plecarea membrului fondator Mike Portnoy, înlocuit în 2010 de Mike Mangini.

Citește în continuare