Urmărește-ne în Social Media

Drake - War

Drake a lansat cea mai nouă piesă a sa, "War" fix de Crăciun. Are un videoclip tipic canadian, filmat în mijlocul zăpezii, cu telecabine, teleferice, schiuri şi sporturi de iarnă. Protagoniştii sunt Drake şi prietenii săi, ieşiţi la distracţie în natură. Urmăreşte noul clip în articol.

"War" a stârnit şi câteva controverse, după aluzii la o relaţie cu Rihanna şi la rezolvarea disputei dintre Drake şi The Weeknd. Piesa e promovată ca un freestyle, direct din mijlocul gândurilor artistului canadian. Flow-ul este rapid, iar negativul e discret şi cu clape psihedelice. Drake încearcă să arate dur în haine de schi, pe scaun de teleferic şi lângă focul de tabără, ceea ce e cam greu. Varianta iniţială a videoclipului a fost înlocuită cu alta editată la câteva ore după lansare.

Conform celor cu ochi de vultur, una dintre apariţiile din video este Marcela Zoia, o femeie de 20 de ani din Toronto. Zoia a postat un clip pe Instagram în care arunca un scaun de la etajul 45 al clădirii în care locuia în oraşul canadian. Scaunul a căzut pe stradă şi clipul a devenit viral, iar Zoia a ajuns la tribunal, riscând 6 luni de închisoare. Drake a scos-o pe tânără din noul său videoclip pentru a evita scandalul.

Noul videoclip este regizat de către Theo Skudra şi a fost filmat la staţiunea Blue Mountain din Collingwood, la nord de Toronto. Fanii hip-hop la curent cu toate bârfele din jurul lui Drake văd în versuri o încercare de împăcare cu The Weeknd. Cei doi au pus capăt disputei cu privire la fotomodelul Bella Hadid. Drake a făcut şi o aluzie la "o fată rea pe care încă o doreşte", iar fanii cred că e vorba despre Rihanna.

Stilul abordat de Drizzy pe noua sa piesă ar fi "UK drill", care e tot mai popular în ultima vreme. Rapperul o aminteşte şi pe Kendall Jenner în versuri, deşi tabloidele l-au legat recent de Kylie Jenner, după despărţirea acesteia de Travis Scott în octombrie. Drake a fost văzut cu un pulover de la liceul la care au fost Kendall şi Kylie, Sierra Canyon la un concert din Toronto pe 11 decembrie.

Noul freestyle a fost realizat pentru proiectul "El-Kuumba Tape Vol 1", condus de Oliver El-Khatib, cofondatorul casei de discuri OVO Sound a lui Drake.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Drake şi 21 Savage lansează piesa "Jimmy Cooks" şi anunţă un album de colaborări

2022 nu e doar anul în care am putea asculta muzică nouă de la Rihanna, ci şi de la Drake. Drizzy a anunţat că va lansa un nou album colaborativ alături de rapperul 21 Savage. Se numeşte "Her Loss" şi e promovat deja prin single-ul "Jimmy Cooks".

Publicat

pe

Drake 21 Savage Album Her Loss
Drake 21 Savage Album Her Loss │ FOTO: Drake

"Jimmy Cooks" este primul track de pe noul album, "Her Loss" şi primeşte un videoclip regizat de către Mafhuz. Cei doi apar pe un fundal minimalist, cu imagini ale metropolelor agitate succedându-se în spatele lui Drake. Pe la mijlocul piesei se opreşte flow-ul rapperului, fix când se schimbă ritmul melodiei şi apare teaserul pentru noul disc. Auzim un instrumental suav, specific R&B, uşor subţiat din editare şi cu o melancolie aparte.

Combinaţia de sintetizator şi bas e una inspirată. Drake şi 21 Savage au mai colaborat de multiple ori de-a lungul anilor, iar Savage a apărut pe melodia lui Drizzy din 2021, "Knife Talk" spre exemplu. Acela era un single de pe cel mai nou album Drake, "Certified Lover Boy". Muzicianul din Toronto i-a întors favoarea, cu un featuring pe "Mr. Right Now", single-ul lui 21 Savage şi Metro Boomin. Drake ne oferea în iunie 2022 albumul "Honestly, Nevermind", care a primit 3 stele de la NME (din 5), mai degrabă pentru atitutinea narcisista reflectată de versuri şi auto compătimire, decât pentru muzică.

Aparent sunetul electronic i-a adus un mare serviciu lui Drake, împrospătându-i release-urile muzicale. Albumul nu a ajuns nici măcar la înscrierile pentru premiile Grammy 2023, poate şi că protest pentru bătălia prietenului The Weeknd cu organizaţia din spatele Grammy. De altfel Drizzy a retras albumul din 2021 "Certified Lover Boy" şi single-ul "Way 2 Sexy" de la nominalizările de anul trecut.

21 Savage a avut o mega colaborare în vara lui 2022 cu Pharrell şi Tyler, the Creator, pe piesa "Cash In, Cash Out". Muzicianul născut în Londra şi care trăieşte acum în Atlanta, Georgia are 30 de ani şi poartă numele real de Shéyaa Bin Abraham-Joseph. A devenit cunoscut prin două mixtape-uri lansate în 2015 şi prin EP-ul "Savage Mode" din 2016.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4