Urmărește-ne în Social Media

Drake - War

Drake a lansat cea mai nouă piesă a sa, "War" fix de Crăciun. Are un videoclip tipic canadian, filmat în mijlocul zăpezii, cu telecabine, teleferice, schiuri şi sporturi de iarnă. Protagoniştii sunt Drake şi prietenii săi, ieşiţi la distracţie în natură. Urmăreşte noul clip în articol.

"War" a stârnit şi câteva controverse, după aluzii la o relaţie cu Rihanna şi la rezolvarea disputei dintre Drake şi The Weeknd. Piesa e promovată ca un freestyle, direct din mijlocul gândurilor artistului canadian. Flow-ul este rapid, iar negativul e discret şi cu clape psihedelice. Drake încearcă să arate dur în haine de schi, pe scaun de teleferic şi lângă focul de tabără, ceea ce e cam greu. Varianta iniţială a videoclipului a fost înlocuită cu alta editată la câteva ore după lansare.

Conform celor cu ochi de vultur, una dintre apariţiile din video este Marcela Zoia, o femeie de 20 de ani din Toronto. Zoia a postat un clip pe Instagram în care arunca un scaun de la etajul 45 al clădirii în care locuia în oraşul canadian. Scaunul a căzut pe stradă şi clipul a devenit viral, iar Zoia a ajuns la tribunal, riscând 6 luni de închisoare. Drake a scos-o pe tânără din noul său videoclip pentru a evita scandalul.

Noul videoclip este regizat de către Theo Skudra şi a fost filmat la staţiunea Blue Mountain din Collingwood, la nord de Toronto. Fanii hip-hop la curent cu toate bârfele din jurul lui Drake văd în versuri o încercare de împăcare cu The Weeknd. Cei doi au pus capăt disputei cu privire la fotomodelul Bella Hadid. Drake a făcut şi o aluzie la "o fată rea pe care încă o doreşte", iar fanii cred că e vorba despre Rihanna.

Stilul abordat de Drizzy pe noua sa piesă ar fi "UK drill", care e tot mai popular în ultima vreme. Rapperul o aminteşte şi pe Kendall Jenner în versuri, deşi tabloidele l-au legat recent de Kylie Jenner, după despărţirea acesteia de Travis Scott în octombrie. Drake a fost văzut cu un pulover de la liceul la care au fost Kendall şi Kylie, Sierra Canyon la un concert din Toronto pe 11 decembrie.

Noul freestyle a fost realizat pentru proiectul "El-Kuumba Tape Vol 1", condus de Oliver El-Khatib, cofondatorul casei de discuri OVO Sound a lui Drake.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Drake a lansat un nou EP, "Scary Hours 2", cu 3 piese noi incluse

Drake a lansat un nou EP, primul său material discografic din 2021, "Scary Hours 2". Discul include 3 piese noi şi îl urmează pe "Scary Hours" din 2018, care includea hiturile "God's Plan" şi "Diplomatic Immunity". Tot în acelaşi an sosea albumul reper "Scorpion". Noile piese se ascultă în articol.

Publicat

pe

Videoclip Drake God's Plan
Videoclip Drake God's Plan │ FOTO: Drake

Cele 3 piese noi sunt şi un soi de preview pentru albumul "Certified Lover Boy", care a tot primit teasere în 2020 şi ar trebui să vină în 2021. De pe EP se remarcă single-ul "What's Next", care a primit şi un videoclip în care Drizzy face drifturi pe gheaţă cu o supermaşină. Toate pe pista de aterizare a avionului său personal, un Boeing 767 de 185 de milioane de dolari. Maşina din clip este un Mercedes Benz SLR McLaren cu un interior special Chrome Hearts. În clip mai apar şi imagini din Ripley's Aquarium, turnul CN, reţeaua de metrou Yonge şi alte locuri reper dinToronto.

E o piesă mai agresivă decât ne-a obişnuit Drake. El cântă despre zvonuri legate de faptul că "îşi donează lanţul", depsre înecatul de tristeţi în alcool şi un... Valentine's Day senzual. Cu 11 ani de carieră în spate, fostul actor de seriale pentru adolescenţi nu e gata să tragă frâna de mână prea curând.

E şi foarte mult flexing în piesă şi videoclip, cu privire la albume şi piese pe locul întâi în top, loja sa specială de la meciurile de baschet Toronto Raptors şi faptul că Drake şi-a luat vara lui 2020 liberă pentru odihnă. În afară de "What's Next", EP-ul mai include şi piesa "Wants and Needs", colaborare cu Lil Baby, dar şi un featuring cu Rick Ross, "Lemon Pepper Freestyle". Anul 2020 a fost greu pentru artist, între izolare şi lipsa de concerte, dar şi operaţia suferită la genunchi. Recuperarea cu mult stretching e citată de altfel pe noul single "What's Next".

Tot în 2020 am avut ocazia să ascultăm "Dark Lane Demo Tapes", o colecţie de piese rare şi B-Sides care nu se mai auziseră până atunci. Hitul anului trecut de la Drake a fost "Laugh Now, Cry Later" de la Drizzy, dar toată lumea aşteaptă cu nerăbdare albumul de studio cu numărul 65, "Certified Lover Boy".

Anul 2021 a început cu Drake atingând un record: primul cântăreţ care a sărit de 50 de miliarde de stream-uri pe Spotify. Pe final de 2020 a apărut şi zvonul că Barack Obama l-ar fi ales pe artist pentru a îl juca într-un film biografic, dar părea mai mult o afirmaţie în glumă a fostului preşedinte.

Citește în continuare

Industria muzicala

Drake este primul cântăreț care a depășit pragul de 50 de miliarde de stream-uri pe Spotify

Rapperul în vârstă de 34 de ani este unul dintre cei mai populari artiști ai serviciului de streaming, doar piesa "God's Plan" acumulând 1,67 miliarde de stream-uri. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Videoclip Drake Rick Ross Money in the Grave
Videoclip Drake Rick Ross Money in the Grave │ FOTO: Drake

Site-ul Chart Data, care păstrează evidențe constante ale graficelor și cifrelor de streaming, a anunțat recent că Drake a depășit 50 de miliarde de stream-uri (inclusiv pe piese în colaborare cu alt muzician) pe Spotify.

Această constatare este susținută și de ChartMasters, calculând că Drake a acumulat 35,72 miliarde de stream-uri pentru melodiile proprii și 14,30 miliarde de stream-uri pentru colaborări sau piese în care a apărut ca invitat special, ducând în total la puțin peste 50 de miliarde de stream-uri pe Spotify.

În alte ordine de idei, Drake va lansa în curând cel de-al șaselea disc din carieră. Intitulat "Certified Lover Boy", albumul va sosi luna aceasta prin casa de discuri a lui Drake, OVO Sound. Pe parcursul anului trecut, rapperul a lansat piese precum "Laugh Now Cry Later", "Toosie Slide" și "POPSTAR", în colaborare cu Justin Bieber.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4