Urmărește-ne în Social Media

Drake - 8AM In Charlotte

Drake şi-a surprins fanii, lansând pe rând un single, un videoclip şi un album nou. Single-ul este "8AM In Charlotte", care primeşte un videoclip foarte sensibil, care se savurează în acest articol. Drake a anunţat şi o pauză de la muzică după acest release.

Videoclipul "8AM In Charlotte" începe cu un moment simpatic pus în scenă de fiul lui Drake, Adonis, în vârstă de 5 de ani. Ne apropiem de ziua de naştere a lui Drake, născut pe 24 octombrie 1986 şi el sărbătoreşte vârsta de 37 de ani cu un release nou. Revenind la noul videoclip, Drake apare cu o coafură inedită, cu cârlige în păr, replicând modelul de pe jacheta sa.

Versurile sunt despre evoluţia sa personală, despre fraţii săi din Canada şi mult flexing tipic rapperilor. Adonis primeste mult timp în faţa reflectoarelor. Drake e prolific, lansând un album solo numit "Honestly, Nevermind", care a sosit în 2022. "For All The Dogs" trebuia să vian pe 22 septembrie, dar a fost amânat până pe 6 octombrie, pentru că Drake să se axeze pe turneul său.

Pe 6 octombrie 2023 a debutat albumul "For All the Dogs", care include colaborarea cu SZA "Slime You Out", lansată în luna septembrie. Mai sunt colaborări şi cu 21 Savage, J. Cole, Bad Bunny şi mulţi alţii.

Am mai avut parte şi de LP-ul colaborativ "Her Loss", lansat de Drake şi 21 Savage în ultimul an, dar şi "Certified Lover Boy" cu doi ani în urmă.

După lansarea pieselor noi Drake a anunţat că va lua o pauză de la produs muzică, afirmând că are nevoie să se axeze pe sănătatea sa. Pe numele său complet Aubrey Drake Graham, muzicianul şi actorul face un pas în spate din lumină reflectoarelor. Muzicianul a spus asta în cadrul emisiunii radio de pe SiriusXM "Table for One". Au fost amânate şi concerte după acest anunţ, inclusiv cele din turneul "It's All a Blur", cu opriri în Denver, New Orleans, Nashville şi Columbus, Ohio.

Au rămas în vigoare concertele de pe 6 şi 7 octombrie totuşi, în oraşul natal al rapperului Toronto.

Comentarii

Muzică nouă

Drake a lansat piesa "Slime You Out", colaborare cu SZA

După o perioadă în care Drake a "lansat piese" mai degrabă prin generatoare AI, hitmaker-ul canadian ne oferă în sfârşit un track nou, "Slime You Out". Este o colaborare cu SZA, care se poate savura în articol, o creaţie suavă şi old school.

Publicat

pe

Coperta single Drake SZA Slime You Out
Coperta single Drake SZA Slime You Out │ FOTO: Drake

Drake a mers pe simplitate, clape cuminţi şi o voce suavă în "Slime You Out". Single-ul vine după luni întregi de teasere pentru un nou album intitulat "For All the Dogs". Acesta este primul single de pe LP şi prima sa colaborare cu SZA. Porţiunea artistei este cristalină şi are ceva pur şi ceresc în abordare, un peisaj sonor specific anilor '90 sau clapelor care persistă de la Nine Inch Nails.

Drake şi SZA au un istoric împreună, chiar dacă nu au mai colaborat până acum. Pe piesa "Mr. Right Now", colaborare cu 21 Savage şi Metro Booming din 2020 Drake a cântat despre faptul că a avut o relaţie cu SZA prin 2008. Artista a simţit nevoia să clarifice că era de fapt vorba despre 2009. Asta pentru a clarifica faptul că avea 18 ani şi nu 17. Aparent Drizzy a folosit anul '08 ca să îi iasă rima mai bine de fapt.

Versurile piesei noi sunt în mare acuzaţii aruncate între doi îndrăgostiţi, în cadrul unor certuri. Drake a co-produs track-ul cu Noel Cadastre, BNYX, Dalton Tennatn şi prietenul său Noah "40" Shebib. Nu e o creaţie comercială, nu are hook, nu are refren catchy şi nici o durată prietenoasă cu radio-ul. Expresia "Slime You Out" înseamnă să foloseşti pe cineva pentru sex.

Artwork-ul single-ului este o fotografie a lui Halle Berry de la Kids Choice Awards din 2012.

Suntem aproape de lansarea albumului nou al lui Drake, "For All the Dogs", care vine pe 22 septembrie 2023. Rapperul canadian şi-a promovat între timp o nouă carte de poezii, "Titles Ruin Everything, A Stream of Consciousness by Kenza Samir and Aubrey Graham". Pe viitorul LP mai apar şi Nicky Minaj şi Bad Bunny.

Între timp SZA a lansat o versiune acustică a hitului sau "Snooze", colaborare cu Justin Bieber.

Citește în continuare

Tehnologie

Începutul sfârşitului pentru cantautori? O piesă creată de AI e propusă la Premiile Grammy

După ce artişti ca Drake sau Eminem au obiectat serios cu privire la piesele create de AI folosind vocile lor, acum aflăm că Academia Grammy acordă distincţii şi pieselor de acest tip. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Premii Grammy 2020 lista nominalizari
Premii Grammy 2020 lista nominalizari │ FOTO: Grammy

Recording Academy, organizaţia care acordă premiile Grammy consideră piesa "Heart On My Sleeve" eligibilă pentru premii în 2024. Ea este "cântată" de Drake şi The Weeknd, deşi în realitate nici unul dintre ei nu a lucrat la track. Melodia a fost creată cu ajutorul inteligenţei artificiale, copiind vocea şi stilul celor doi artişti.

Acum este propusă pentru premiile Grammy, fix lucrul care îl frustra pe The Weeknd acum 2 ani. În spatele acestui single eliminat de pe platformele de streaming se află o entitate misterioasă, Ghostwriter 977, cel care a propus piesa în categoriile Best Rap Song şi Song of the Year, conform Variety şi Gizmodo.

Industria muzicală se schimbă şi nu e foarte clar spre cine merg drepturile de autor ale pieselor generate de AI. Din punct de vedere creativ piesa este eligibilă pentru Grammy, fiind scrisă de un om. Ideea este ca să existe o contribuţie umană importantă, majoritară şi nu grosul compus de un AI ca ChatGPT.

Ghostwriter977 a postat recent pe Twitter (X) că a creat şi o piesă cu vocile lui 21 Savage şi Travis Scott. A vândut online şi piese create de AI care imită vocea lui Frank Ocean pentru mii de dolari, promovându-le ca "melodii nelansate" de artist.

"Heart On My Sleeve" a sosit pe platforme ca YouTube şi Spotify cu luni în urmă, dar a fost rapid înlăturată, din cauza unor ordine de takedown de la Universal Music. A rămas totuşi pe web pe anumite site-uri şi e foarte apreciată de fani.

Grammy-ul nu e bătut în cuie, deoarece Recording Academy are şi ca regulă disponibilitatea largă pe platformele de streaming a piesei. Trebuie trasă o linie clară unde începe excelenţa umană şi unde se termină AI-ul generativ care lucrează cu sample-uri.

Citește în continuare